The Deep State: wie heeft de macht?

Abonneer op ons YouTube kanaal Meer AnyStories

Opdrachtgever:
Cooler Media

Partner:
Willem Middelkoop

Onderwerp:
The Deep State

Stijl:
AnyStory

Taal:
Nederlands

Verhaal:
Wie heeft de werkelijke macht op aarde? De overheid? Of bestaat er een schaduwmacht die aan de touwtjes trekt? Samen met Willem Middelkoop geven wij een kijkje achter de schermen met onze nieuwe AnyStory “The Deep State: Patronen van bedrog”. Bekijk hem hier!

De uitvoering

Wie heeft de macht? Of bestaat er zoiets als een schaduwmacht? The Deep State is een term die wijst naar een overheidsorgaan dat onafhankelijk opereert van de regering en de macht probeert over te nemen.

Complotdenkers slaan uren op stuk dit soort theorieën. Zouden er dan echt geheime organisaties bestaan die de macht van regeringen proberen te ondermijnen?

Gelukkig herkennen steeds meer mensen – met name jongeren – patronen van bedrog. In samenwerking met auteur Willem Middelkoop is deze AnyStory tot stand gekomen om een licht te schijnen op The Deep State.

Cooler Media 2023 - Jamie

“Met deze AnyStory hebben we een zwaar en complex onderwerp belicht. Het was verfrissend om aan te werken. Omdat we door de hele animatie heen zware texturen hebben gebruikt, hebben we een donkere en mysterieuze sfeer gecreëerd, wat goed bij het verhaal past.”

–  Jamie, Technical Animator

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script

Er wordt vaak gezegd dat de Amerikaanse president de machtigste man op aarde is. Maar is dat wel echt zo? Of is er sprake van een onzichtbare macht achter het Witte Huis?

In 2017 beschreef de beroemde Amerikaanse filmregisseur Oliver Stone, bekend van Platoon, Wall Street en JFK, het bestaan van een schaduwmacht in de VS.

“Onthoud dat in de dertien oorlogen die we de afgelopen dertig jaar zijn begonnen en de veertienduizendmiljard die we daarvoor hebben uitgegeven, oorlogen die honderdduizenden levens hebben gekost, niet om één leider ging, maar om ons systeem, soms Republikeins, soms Democratisch. Noem het wat je wilt: het militair-industriële-geld-media-beveiligingscomplex.”

Hierin zit een kern van waarheid. In de afgelopen 200 jaar heeft de VS slechts 17 jaar geen militaire acties of pogingen tot “regime change” uitgevoerd.

President Trump tweet regelmatig over “The Deep State”. De laatste president die hierover sprak was John F Kennedy… Onthullingen door de FBI laten zien dat the Deep State bestaat en er alles aan doet om ook Trump zo snel mogelijk uit het witte huis te krijgen.

The Deep State is hoogstwaarschijnlijk ontstaan in 1877. De jonge Britse aristocraat Cecil Rhodes beschreef op 23 jarige leeftijd zijn visie voor de wereld. Er moest één blanke wereldregering komen, afwisselend geleid vanuit Londen en Washington. Deze zou de superieure westerse cultuur over de wereld verspreiden en alle grondstoffen exploiteren. Afrika lag volgens hem voor het grijpen en werd kort daarna verdeeld onder zijn kring van machtige vrienden.

Er is geen reden om aan te nemen dat dit vandaag de dag anders gaat. Nadat er, 100 jaar geleden, olie werd gevonden zijn er ook in het Midden-Oosten kaarsrechte strepen door het zand getrokken. Na de kolonisatie werden bevriende regimes in het zadel geholpen.

Kolonisatie is niet meer van deze tijd maar het principe blijft hetzelfde. Om de economische wereldmacht te behouden betrekt de VS ons in oorlogen die we niet begrijpen. In Irak zijn nooit massa vernietigingswapens gevonden en waarom wij deelnemen aan oorlogen in Libye en Syrië is voor vele onbegrijpelijk.

Voor een “Deep State” is oorlog juist een zeer winstgevend en invloedrijk instrument. De wapenindustrie draait vollen toeren terwijl angst het volk volgzaam houdt. Aan oorlogen geen gebrek. Eerst was er “the war on communism” toen “the war on drugs” en nu “the war on terror”. Deze laatste oorlog zal misschien nooit stoppen; hoe meer bommen worden gegooid, hoe meer terroristen er worden gekweekt.

Om het volk mee te krijgen in hun oorlogszucht schroomt The Deep State er niet voor gebruik te maken van zogeheten False Flag operaties; acties waarbij eigen veiligheidsdiensten een aanslag plegen of laten doorgaan om de angst te vergroten.

Je gelooft het niet maar op de officiële website van de Amerikaanse marine wordt bijvoorbeeld toegegeven dat de start van de Vietnamoorlog, door middel van het beroemde Tonkin incident, in scene werd gezet. Maar dat geldt ook voor de bomaanslagen door Gladio of NAVO in de jaren 70 en 80, in Italië. Nog recentere aanslagen in de VS en Europa zouden hier zomaar ook onder kunnen vallen.

Het bestaan van de Deep State lijkt niet langer te ontkennen. De westerse democratie en zijn vrije pers blijken in veel gevallen een façade die niet in staat is de schaduwmacht te controleren.

Gelukkig herkennen steeds meer, vooral jonge mensen, deze patronen van bedrog. Herken jij ze ook? Deel deze video en help een nieuw licht te schijnen op hen die in de duisternis bewegen.

Deze video kwam tot stand dankzij onze samenwerking met Willem Middelkoop, auteur van het boek “Patronen van bedrog”. Zijn verhaal geeft een feitelijke basis aan het onderbuikgevoel dat zo veel mensen hebben.

Heb je iets geleerd? Subscribe op ons YouTube kanaal en lees het boek.

Onze AnyStory kennispartners