Waarom zit er zo veel lucht in een zak chips?

Abonneer op ons YouTube kanaal Meer AnyStories

Opdrachtgever:
Cooler Media

Onderwerp:
Chips

Stijl:
AnyStory

Taal:
Nederlands

Verhaal:
Lekker een bakkie chips bij de film. Of gewoon de hele zak! Klinkt altijd zo lekker veel; een ‘zak’ chips. Gek genoeg verkijken we ons vaak op de inhoud wanneer we een zak chips kopen, want waarom is altijd bijna de helft van de zak gevuld met lucht?

De uitvoering

Bij Cooler Media besteden we een groot deel van onze tijd aan vrij werk in de vorm van de AnyStories. De enige vereiste: ‘Maak het vet!’ En dat is gelukt met deze animatie over de brandende vraag waarom een zak chips maar voor de helft gevuld is.

Er is gekozen voor een strakke stijl, met diepe, donkere kleuren op de achtergrond en een heldere, felle kleur voor de objecten op de voorgrond. De animatie is opgebouwd in 2.5D dit zorgt voor een kijkdoos- effect en paralax. De animatie is afgewerkt met verschillende texturen om hem een tastbaar gevoel te geven en realistischer te laten ogen.

Cooler Media 2023 - Jamie

“Het was een heel leuk project om aan te werken, omdat ik verschillende technieken samen kon brengen en toepassen in één animatie. Dit brengt uitdaging en creativiteit, als animator word ik hier heel vrolijk van.”
– Technical Animator Jamie

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script

Chips, wie vind het niet lekker? Maar waarom zitten de zakken altijd maar voor de helft vol? Er zijn twee redenen voor!

Als de zakken helemaal vol zouden zitten dan breekt de chips sneller. En elk zelf respecterende chips eter wil dit niet. Sterker nog, speur jij ook altijd het grootste chipje uit de zak? Ik doe dat wel!

Chipsfabrikanten houden rekening met het drukverschil in vliegtuigen als ze hun chips naar de andere kant van de wereld verzenden. Hoog in de lucht zetten chips zakken namelijk uit. Om te voorkomen dat ze open knallen, zitten ze dus niet helemaal vol.

Ook nog een leuk weetje: er zit geen lucht in de zakken chips, maar stikstof. Dit zorgt ervoor dat het lekker knapperig blijft.

Eet smakelijk!

Onze AnyStory kennispartners