Video en animatie voor de financiële sector

In de afgelopen jaren 10+ jaar hebben wij specialisme opgebouwd in de finance branche. Meer weten over onze expertise? Bekijk de showreel en neem vrijblijvend contact op voor jouw vraagstuk.

Vrijblijvend advies Ons werk in jouw branche

☝ Bekijk onze showreel voor inspiratie

Icon - Content strategie

Visuele communicatie in de financiële sector

In de financiële sector wordt vaak proces- of cijfermatige informatie gecommuniceerd. Met animatie kun je dit visualiseren. Zo wordt de informatie niet alleen begrijpelijker, maar ook leuker om naar te kijken. Daarbij kan een animatie perfect worden ingezet voor zowel interne als externe communicatie. Denk aan het visualiseren van hypotheken aan mensen die een huis willen kopen of het uitleggen van nieuwe beleidsplannen aan jouw personeel.

Cooler Media biedt vijf verschillende volledig aanpasbare stijlen aan, of je gaat voor volledig maatwerk. Zo past jouw finance animatie altijd bij jouw bedrijf én binnen je budget. Onze uitlegexperts adviseren je geheel vrijblijvend over de mogelijkheden.

Ons werk in jouw branche

TopFund
Uitlegvideo over hybride fonds

TKP Pensioen
Uitleganimatie over het stap pensioen

Finaforte
Online commercial voor hypotheken

Visma eAccounting
Uitleganimatie over eAccounting software

Finanplaza
Financiering van een caravan uitgelegd

Finance Club
Wervingsvideo voor nieuwe collega’s

Als beste beoordeeld


Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard
Video Consultant

Vrijblijvend advies?

Neem contact op met Christian voor een vrijblijvend adviesgesprek op +31 (0)76 886 7790 of klik op de knop hieronder om direct een afspraak in te plannen.

Plan afspraak

Veelvoorkomend binnen deze branche

Bij elke branche ondervinden we specifieke vraagstukken die vaker terugkomen dan andere. Zo komt het binnen de financiële sector veel voor dat er wordt gecommuniceerd over processen rondom beleggen of pensioenuitleg. Staat je solution er niet tussen? Dat is natuurlijk geen probleem.

Icon - Workshop waarom
Vacatures Breda - Doorgroeimogelijkheden
Icon - Cultuurmanagement

Procesuitleg

Ontwikkelingen op het gebied van financiële administratie, verzekeringen regelen en meer. Dingen waar we dagelijks mee bezig zijn, maar die soms moeilijk te begrijpen zijn.

Pensioenuitleg

Pensioen brengt veel vragen met zich mee. Wanneer regel je het nu echt goed? Wanneer heb je welke rechten? Wat zijn de opties hier in Nederland?

Subsidies en financiëringen

Visuele content helpt bij het uitleggen hoe men subsidies kan aanvragen of wanneer zij in aanmerking komen voor een bepaalde financiering.

Waarom
Cooler Media?

  • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
  • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 10+ jaar ervaring
  • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
  • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
  • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
  • Vaste prijs zonder verrassingen
  • Super snelle levering mogelijk

Madelon Thijs
Online Marketeer HLB van Daal & Partners

Veelgestelde vragen

Als het over je financiën gaat, wil je zeker weten dat je alle informatie goed hebt begrepen. Dat weten organisaties in de financiële sector ook. Maar doordat er regelmatig complexe materie met veel stof tot nadenken gecommuniceerd moet worden, is miscommunicatie moeilijk te voorkomen. Daarentegen is animatie een goed communicatiemiddel om dit wél te voorkomen. Naast dat het multi-inzetbaar is, kent het specifieke voordelen die andere contentvormen niet hebben. Bijvoorbeeld:

  • Animatie is universeel en kan ook zonder voice-over de boodschap overbrengen;
  • Het geeft je de mogelijkheid om alles een visueel aspect te geven, wat herkenning, associaties en herinnering stimuleert;
  • Men begrijpt iconen binnen enkele milliseconden.

Je communiceert niet in de financiële sector, als je zelf niet over de financiën nadenkt! De kosten voor een animatie lopen uiteen. Wij hanteren vaste prijzen per detailniveau en doorgaans hanteren we er 3. Afhankelijk van je wensen, raden we een bepaald detailniveau aan. We houden daarbij altijd rekening met je budget en zijn transparant over wat je krijgt voor welke prijs. Direct een prijs weten? Vraag vrijblijvend een offerte aan of lees meer over hoe de animatieprijs tot stand komt.

Nadat de productiefase van je content is afgerond, is het tijd om je animatie (en/of andere visuele uitingen) in te zetten. Hoe je dit het beste doet, hangt af van een aantal dingen, zoals je doelgroep, de bijbehorende kanalen en de periode waarin je campagne voert. In de financiële sector zien we veel administratieve thema's binnenkomen, maar ook thema's rondom investeren en beleggen. Wat je case ook mag zijn, wij geven je strategisch advies. Samen brainstormen we hoe de campagne een succes wordt. Dit werken we uit in een strategieplan die je vervolgens zelf kunt uitvoeren of door onze experts!

De ideale lengte van een uitleganimatie is voor ons 60 seconden. Toch hangt de ideale lengte af van waar je de video wilt plaatsen. Zet je de animatie voornamelijk in als YouTube advertentie, dan is deze over het algemeen van kortere duur dan een uitleganimatie die dient als ondersteuning van een bedrijfspresentatie.

Sinds 2011 is Cooler Media gespecialiseerd in het duidelijk uitleggen van jouw verhaal. Hierdoor hebben we jarenlange ervaring in het schrijven van voice-overteksten en het illustreren van storyboards.Om onze kwaliteit te garanderen, designen wij de animatie van A tot Z zelf. Mocht je al wel een storyboard of voice-overtekst hebben, dan gebruiken wij dit graag ter inspiratie!

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan