Finance

In de afgelopen jaren 10+ jaar hebben wij specialisme opgebouwd in de finance branche. Meer weten over onze expertise? Bekijk de showreel en neem vrijblijvend contact op voor jouw vraagstuk.

Vrijblijvend advies Ons werk in jouw branche

Icon - Content strategie

Visuele communicatie in de financiële sector  

In de financiële sector wordt vaak proces- of cijfermatige informatie gecommuniceerd. Met animatie kun je dit visualiseren. Zo wordt de informatie niet alleen begrijpelijker, maar ook leuker om naar te kijken. Daarbij kan een animatie perfect worden ingezet voor zowel interne als externe communicatie. Denk aan het visualiseren van hypotheken aan mensen die een huis willen kopen of het uitleggen van nieuwe beleidsplannen aan jouw personeel.

Cooler Media biedt vijf verschillende volledig aanpasbare stijlen aan, of je gaat voor volledig maatwerk. Zo past jouw finance animatie altijd bij jouw bedrijf én binnen je budget. Onze uitlegexperts adviseren je geheel vrijblijvend over de mogelijkheden.

Ons werk in jouw branche

 

Veelvoorkomend binnen deze branche 

Bij elke branche ondervinden we specifieke vraagstukken die vaker terugkomen dan andere. Zo komt het binnen de financiële sector veel voor dat er wordt gecommuniceerd over processen rondom beleggen of pensioenuitleg. Staat je solution er niet tussen? Dat is natuurlijk geen probleem. 

Icon - Adverteren social media

Procesuitleg

Ontwikkelingen op het gebied van financiële administratie, verzekeringen regelen en meer. Dingen waar we dagelijks mee bezig zijn, maar die soms moeilijk te begrijpen zijn. 

Icon - Naamsbekendheid

Pensioenuitleg

Pensioen brengt veel vragen met zich mee. Wanneer regel je het nu echt goed? Wanneer heb je welke rechten? Wat zijn de opties hier in Nederland?

Icon - Cultuurmanagement

Subsidies en financiëringen

Visuele content helpt bij het uitleggen hoe men subsidies kan aanvragen of wanneer zij in aanmerking komen voor een bepaalde financiering.

Hoe kunnen wij je helpen?

Animaties zijn onze specialiteit. We maken enkel animaties van hoge kwaliteit en bieden je de mogelijkheid zelf je animatie samen te stellen, waardoor je volledige controle over de kosten hebt. Kies een standaard stijl uit een van onze vijf stijlen of ga voor animatie op maat voor je bedrijf.

Lees verder
Icon - Visual design

Een uitlegfilm, corporate film of promotiefilm is hét ideale communicatiemiddel om snel een visuele indruk te geven van je bedrijf, merk, product of dienst. Met live action beelden leg je de sfeer van je producten of organisatie vast. 

Lees verder
Icon - Film

Infographics helpen om feitelijke informatie aantrekkelijk te maken voor de lezer. Een infographic laten ontwerpen is dus de perfecte aanvulling op korte uitleganimaties of video’s. Het is de verdiepingsslag die de uitgebreide en feitelijke informatie overbrengt. Zo wordt de meest complexe informatie visueel gemaakt én is het makkelijk om te begrijpen voor je doelgroep.

Lees verder
Icon - DTP

Een video werkt alleen als je ook een publiek hebt dat er naar kijkt. Daar helpen we je bij. Samen ontwikkelen we een optimale strategie, uitgewerkt in een video strategie plan. Dit op basis van jouw specifieke wensen, doelstellingen en natuurlijk de behoefte vanuit jouw doelgroep.

Lees verder
Icon - Video strategie

The best of both worlds: design en interactie. Kies voor een interactieve infographic of website. Beide ideaal voor het generen van websitebezoekers, conversies en het boosten van engagement van je bezoekers. Maar vooral: één duidelijk overzicht van de belangrijkste informatie, op subtiele wijze verpakt in een aantrekkelijk design.

Lees verder
Icon - Interactief

Staat de optie die je wil er niet tussen? We maken ook designs voor drukwerk, zoals productverpakkingen en brochures. Maar ontwikkelen ook een volledige digitale stijl voor je die we verwerken in een handige styleguide.

Lees verder
Icon - Content strategie

Waarom
Cooler Media?

  • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
  • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 10+ jaar ervaring
  • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
  • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
  • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
  • Vaste prijs zonder verrassingen
  • Super snelle levering mogelijk

Madelon Thijs
Online Marketeer HLB van Daal & Partners

Als beste beoordeeld

Veegestelde vragen

Als het over je financiën gaat, wil je zeker weten dat je alle informatie goed hebt begrepen. Dat weten organisaties in de financiële sector ook. Maar doordat er regelmatig complexe materie met veel stof tot nadenken gecommuniceerd moet worden, is miscommunicatie moeilijk te voorkomen. Daarentegen is animatie een goed communicatiemiddel om dit wél te voorkomen. Naast dat het multi-inzetbaar is, kent het specifieke voordelen die andere contentvormen niet hebben. Bijvoorbeeld:

  • Animatie is universeel en kan ook zonder voice-over de boodschap overbrengen;
  • Het geeft je de mogelijkheid om alles een visueel aspect te geven, wat herkenning, associaties en herinnering stimuleert;
  • Men begrijpt iconen binnen enkele milliseconden.

Je communiceert niet in de financiële sector, als je zelf niet over de financiën nadenkt! De kosten voor een animatie lopen uiteen. Wij hanteren vaste prijzen per detailniveau en doorgaans hanteren we er 3. Afhankelijk van je wensen, raden we een bepaald detailniveau aan. We houden daarbij altijd rekening met je budget en zijn transparant over wat je krijgt voor welke prijs. Direct een prijs weten? Vraag vrijblijvend een offerte aan of lees meer over hoe de animatieprijs tot stand komt.

Nadat de productiefase van je content is afgerond, is het tijd om je animatie (en/of andere visuele uitingen) in te zetten. Hoe je dit het beste doet, hangt af van een aantal dingen, zoals je doelgroep, de bijbehorende kanalen en de periode waarin je campagne voert. In de financiële sector zien we veel administratieve thema’s binnenkomen, maar ook thema’s rondom investeren en beleggen. Wat je case ook mag zijn, wij geven je strategisch advies. Samen brainstormen we hoe de campagne een succes wordt. Dit werken we uit in een strategieplan die je vervolgens zelf kunt uitvoeren of door onze experts!

De ideale lengte van een uitleganimatie is voor ons 60 seconden. Toch hangt de ideale lengte af van waar je de video wilt plaatsen. Zet je de animatie voornamelijk in als YouTube advertentie, dan is deze over het algemeen van kortere duur dan een uitleganimatie die dient als ondersteuning van een bedrijfspresentatie.

Sinds 2011 is Cooler Media gespecialiseerd in het duidelijk uitleggen van jouw verhaal. Hierdoor hebben we jarenlange ervaring in het schrijven van voice-overteksten en het illustreren van storyboards.Om onze kwaliteit te garanderen, designen wij de animatie van A tot Z zelf. Mocht je al wel een storyboard of voice-overtekst hebben, dan gebruiken wij dit graag ter inspiratie!

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan