Video Marketing

Met onze video marketing oplossingen bereik het juiste publiek en behaal je meetbaar resultaat. Doe de videoscan voor een gratis advies van onze experts.

VideoScan Prijsopgave op maat

Icon - Remarketing

Maximaal resultaat

Wil jij gebruikmaken van online video marketing voor de video of animatie die je hebt laten maken? Cooler Media biedt naast het maken van animaties, uitlegvideo’s en infographics, ook de dienst aan om video marketing uit handen te nemen. Bij online video marketing wordt er gebruikgemaakt van twee internetmarketing methodes, namelijk Search Engine Optimization en Search Engine Advertising.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een prijsopgave op maat!

Video in iedere fase van de customer journey

See

Een korte bumpervideo voor het eerste contactmoment met je beoogde klant. Trek de aandacht en creëer je naamsbekendheid. Een soort teaser.

Think

Een langere uitleg van je dienst of product, enkel gericht op de geïnteresseerde kijkers. Beïnvloed de overwegingsfase en creëer nog meer herkenning.

Do

Tijd voor actie! Motiveer de kijkers die je hebt overtuigd met een of meerdere korte en krachtige call to actions. Stimuleer conversie en handelen bij de kijkers.

Video marketing klanten

Video marketing werkwijze

Wat is het gewenste resultaat?

Tijdens een strategiesessie wordt gekeken naar jouw doelstellingen; waarom zetten we een video in en hoe behalen we dit resultaat? We zoomen ongeveer 2 uur in op jouw doelgroep en de kanalen die daarbij horen. We analyseren je huidige inzet van video en werken de aanvulling uit. In het uur daarna weet jij dan ook precies waar jouw video’s hun beste rol kunnen spelen binnen de customer journey. Vervolgens bepalen we samen de Key Performance Indicators (KPI’s) voor de lange en korte termijn. Na de sessie ontvang je van ons een volledig uitgewerkt video marketing strategie plan voor het komende jaar.

Icon - Doelen bepalen

Campagne bouwen en instellen volgens plan

Aan de hand van jouw video strategie plan optimaliseren we je online aanwezigheid voor video. We kijken bijvoorbeeld naar de beste plek om jouw video’s te hosten en naar kanalen om jouw video’s op te delen. We zorgen dat alles ready to go is. Je YouTube-kanaal is geoptimaliseerd, de video’s zijn geüpload met maximale kwaliteit en je videocampagne is ingesteld.

Icon - Campagne instellen

Verspreiden met video marketing

Video marketing is de uitvoering van het video strategie plan. Hiermee zorgen wij ervoor dat jij achterover kan leunen terwijl wij de juiste mensen op de beste tijdstippen bereiken. Speciaal geproduceerde video’s worden in verschillende fases verspreid, vaak met verschillende boodschappen. Wij zorgen voor actieve monitoring van de resultaten en sturen direct bij wanneer nodig.

Icon - Verspreiden

Benader mensen opnieuw in een latere fase

De mensen uit jouw doelgroep die écht geïnteresseerd zijn, bezoeken vaak je website of kijken de video’s helemaal af. Specifiek voor die groep zetten we unieke video’s in die nieuwe informatie bieden. Dat scheelt een hoop onnodig budget en zorgt dat de kijker enkel relevante video’s te zien krijgt.

Icon - Remarketing

Hoe doen de campagnes het?

Ontvang maandelijks een rapportage met updates over welke Key Perfomance Indicators behaald zijn. Resultaten zoals het kijkgedrag worden geanalyseerd en indien nodig doorgevoerd in het productieproces van bestaande en nieuwe video’s. Dankzij deze feedback, ontwikkelen we samen de perfecte campagne voor jouw publiek op basis van hun eigen gedrag. Deze unieke samenwerking tussen marketing en mediaproductie zorgt voor een unieke verbetering op reguliere videocontent

Icon - Rapportage

Whitepaper: Effectief Communiceren met Video.

Communiceren met je doelgroep wordt steeds moeilijker. Ruis, prikkels, informatie-overload… het rijtje wat mis kan gaan wordt alleen maar langer, maar daar kun je wat mee; voorkomen dat miscommunicatie ontstaat. Hoe? Dat leggen we je uit.

Leer hoe video de sleutel is tot effectievere communicatie en hoe je het gericht inzet binnen je strategie.

Download

Waarom Cooler Media?

 • Gratis advies van onze experts
 • We integreren binnen je bestaande marketingstrategie
 • Onze experts beheersen strategie, creatie en verspreiding
 • We gebruiken data om content en resultaat te verbeteren
 • Met onze aanpak haal je tot wel 5x meer uit je investering
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Nooit meer last minute stressen over producties
 • Klanten beoordelen ons met een dikke 9+

Veelgestelde vragen

Online video marketing is het verspreiden van video’s met als doel deze optimaal onder de aandacht te brengen bij je publiek. Denk aan advertenties in zoekmachines, op YouTube, op andere websites of op social media, maar ook als organische (niet betaalde) posts op deze kanalen. Hierbij wordt rekening gehouden met zoal het meest geschikte kanaal voor je doelgroep, in welke fase van de customer journey (klantreis) jouw video het beste past, hoe vaak de video’s moeten worden ingezet en nog veel meer. Dit alles om jouw gewenste doelen op de meest optimale manier te behalen.

Video advertising is het betaald promoten van je video’s via display-advertenties. Dit kan op tv, in bioscopen, tijdens events, maar ook online. Dat laatste biedt tegenwoordig de meeste mogelijkheden voor marketeers. Dit komt door bijvoorbeeld de advertentiesystemen van de grootste zoekmachines ter wereld, Google en YouTube en snelgroeiende social media platforms, zoals Facebook en Instagram. Deze kanalen zijn enorm dol op video en daarom kun je met video advertising hier ontzettend veel rendement uithalen!

 • Dagelijks wordt meer dan 1 miljard uur aan video bekeken op YouTube (YouTube, 2021).
 • Maar liefst 93% van alle commerciële merken geeft aan dat video aankopen stimuleert.
 • Slechts 1 minuut video zegt meer dan 1.8 miljoen woorden.
Bij Cooler Media rekenen wij een vast bedrag per maand voor het managen en optimaliseren van de campagne. Wanneer je gebruikmaakt van onze online video marketing service, gaan we een samenwerking aan voor een jaar. Om een goede schatting te maken voor de totale kosten van jouw video campagne hebben we eerst wat meer informatie van je nodig. Neem daarom geheel vrijblijvend contact op met een van onze uitlegexperts voor een prijsopgave op maat.
Bij online video marketing wordt gebruikgemaakt van bewezen de zoekmachine marketing technieken als SEO en SEA. Maar wat houdt dit nu precies in? In het kort houdt SEO in dat je je website vindbaar maakt binnen de zoekresultaten van zoekmachines. Dit doe je middels organische berichten en kost je dus geen geld. SEA daarentegen wel. Dit is het adverteren binnen een zoekmachine om je positie in de zoekresultaten te verbeteren. Video werkt voor beide technieken uitstekend en daarom nemen we dit standaard op in het online video marketingpakket.
 

Er zijn tegenwoordig talloze manieren voor online video advertising. Je wilt echter wel dat deze wordt gezien door de juiste mensen en jouw marketingdoelstellingen helpt te behalen. Daarom is het belangrijk om je doelgroep scherp in beeld te hebben, zodat we effectief kunnen targeten. Mede om het héél specifiek te kunnen targeten van je publiek gebruiken we de volgende kanalen:

 • YouTube: door de inzet van verschillende TrueView of bumperadvertenties bereiken we een specifieke doelgroep.
 • Google Display Netwerk: door de inzet van banners bereiken we jouw doelgroep niet alleen via YouTube, maar ook via andere top websites.
 • LinkedIn: met behulp van slimme targeting bereik je een professionele doelgroep het beste via dit platform.

Cooler Media biedt verschillende soorten video’s aan. Dit omdat elk bedrijf anders is en er verschillende doelgroepen zijn die ieder iets anders verlangen. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van uitleganimatiesbedrijfsfilms en infographics.Daarnaast is er de keuze om deze video’s helemaal te personaliseren naar je eigen wensen. Bekijk hier ons complete portfolio!

De vindbaarheid van je video in Google kan erg beïnvloed worden door de manier waarop je een video uploadt. Een duidelijke bestandsnaam, titel en meta-informatie met verwerkte zoekwoorden erin zijn bijvoorbeeld van invloed. Daarnaast zijn andere factoren, zoals ondertiteling, afspeellijsten en verwijzingen binnen de video van belang voor je ranking in de zoekresultaten. Precies weten hoe je een YouTube video optimaal uploadt? Bekijk dan eens onze blogs over videomarketing of neem contact op. Onze specialisten in video marketing vertellen je er alles over!
Natuurlijk! Hoewel je met online video marketing het maximale uit je video’s haalt, is het altijd een optionele optie in de productiefase van onze uitlegvideo’s. Of je nou voor een animatie of film gaat. Uiteraard kunnen we je nog steeds vrijblijvend adviseren over inzet van je video’s. Je kunt ook naast de online video marketing service aparte video’s laten maken voor andere doeleinden. Leg je in ieder geval je idee aan een van onze uitlegexperts voor en binnen een uurtje nemen wij contact met je op.

Onze specialismen gaan verder dan het maken van animaties en het schieten van goed filmmateriaal. We denken met je mee over de verspreiding van je video’s, helpen je met het opzetten van een strategie en zorgen voor een feilloos design dat aansluit bij jouw huisstijl. Onze services kun je verdelen over 5 expertises:

Julie van Rooij - Online Marketer

Julie van Rooij - Online Marketer

Jasper Stevens

Jasper Stevens - Sales Manager

Helen Berger

Helen Berger - Creative Producer

Daniël Visscher

Daniël Visscher - Art Director

Hoe kunnen wij helpen?

Laat je bericht achter en we komen binnen een uurtje bij je terug.

"*" geeft vereiste velden aan