Adverteren op
Social Media

Vrijblijvend Advies Ons werk

Icon - Social media

Adverteren op Social Media

Bereik je doelgroep via het juiste social media kanaal. Met de vele mogelijkheden voor video adverteren op social media verspreid je je video content doeltreffend. We stellen samen doelen op. Bepalen daarop de KPI’s, targeting en begeleidende teksten. We maken alle resultaten van je campagne inzichtelijk. Hierdoor weet je precies wat werkt en wat niet!

Bij Cooler Media houden wij ons jaren al bezig met het opzetten van online video advertenties. Wij weten precies hoe er effectief geadverteerd kan worden met jouw video. Dus wil jij meer weten, lees dan snel verder of neem direct contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Video in iedere fase van de customer journey

See

Een korte bumpervideo voor het eerste contactmoment met je beoogde klant. Trek de aandacht en creëer je naamsbekendheid. Een soort teaser.

Think

Een langere uitleg van je dienst of product, enkel gericht op de geïnteresseerde kijkers. Beïnvloed de overwegingsfase en creëer nog meer herkenning.

Do

Tijd voor actie! Motiveer de kijkers die je hebt overtuigd met een of meerdere korte en krachtige call to actions. Stimuleer conversie en handelen bij de kijkers.

FONK150 Best Agencies 2023 - Cooler Media

Het YouTube-advertentieproces

Wat is het gewenste resultaat?

Tijdens een strategiesessie bepalen we wat jouw doelen zijn. Deze sessie duurt ongeveer 2 uur. We werken met het See-Think-Do-Care model van Google en stellen voor iedere fase Key Performance Indicators op voor de lange en korte termijn. Op basis van de gestelde doelen schrijven wij een video strategie plan.

Icon - Meeting

Campagne bouwen en instellen volgens plan

We zorgen ervoor dat alles ready to go is. De eerste stap is een YouTube kanaal maken en alle video’s uploaden naar YouTube. Heb je al een YouTube-kanaal? Dan optimaliseren wij deze en alle benodigde video’s! Vervolgens vertalen we het video strategie plan naar een online campagne met YouTube Ads.

Icon - IT

Het publiceren van je advertenties

And of we go! Tijdens deze stap begeleiden we jouw doelgroep gestructureerd door elke fase van het See-Think-Do-Care model. Waar nodig optimaliseren we de YouTube advertentie campagne voor nóg betere resultaten.

Icon - Verspreiden

Benader mensen opnieuw in een latere fase van de customer journey

We willen er natuurlijk voor zorgen dat we jouw doelgroep precies op het juiste moment bereiken. Daarom zetten we specifieke content voor remarketing, gebaseerd op de interesses van de online kijker. Deze stap valt samen met de Think-fase en Do-fase van het model.

Icon - Remarketing

Hoe doen de campagnes het?

Door middel van een maandelijkse evaluatie en rapportage optimaliseren we de campagne voor een optimale video strategie. Zo zijn jullie altijd op de hoogte van de ontwikkelingen en kan de campagne tijdig bijgestuurd worden.

 
Icon - Rapportage

Testimonial Lukas van de Water - H2O Marine
Luister hoe video een rol heeft gespeeld in de online communicatie bij H2O Marine.

Waarom Cooler Media?

 • Gratis advies van onze experts
 • We integreren binnen je bestaande marketingstrategie
 • Onze experts beheersen strategie, creatie en verspreiding
 • We gebruiken data om content en resultaat te verbeteren
 • Met onze aanpak haal je tot wel 5x meer uit je investering
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Nooit meer last minute stressen over producties
 • Klanten beoordelen ons met een dikke 9+

Whitepaper: Effectief Communiceren met Video.

Communiceren met je doelgroep wordt steeds moeilijker. Ruis, prikkels, informatie-overload… het rijtje wat mis kan gaan wordt alleen maar langer, maar daar kun je wat mee; voorkomen dat miscommunicatie ontstaat. Hoe? Dat leggen we je uit.

Leer hoe video de sleutel is tot effectievere communicatie en hoe je het gericht inzet binnen je strategie.

Download

Als beste beoordeeld

Veelgestelde vragen

LinkedIn is de perfecte plek om een zakelijke doelgroep aan te spreken. Van company owners tot studenten, van universiteiten tot multinationals. Voor iedere recruitment strategie, b2b-business of freelancer is deze vijver de ideale om in te vissen.

Video is een van de sterkste middelen om jouw doelgroep te bereiken. Dit komt doordat mensen audiovisueel zijn ingesteld. YouTube is al jaren de grootste online video platform en er worden dagelijks ontzettend veel video’s geüpload. Door middel van het adverteren op YouTube kun jij jouw video doelgericht inzetten. Daarom is het heel slim om te beginnen met YouTube advertising!

Bij Cooler Media hanteren wij vaste bedragen per maand, zodat je nooit voor een verrassing kan komen te staan. Er bestaat dan ook een basis video marketing pakket waarbij wij het volgende voor jou doen:

 • Het opbouwen en instellen van de campagne 
 • Het schrijven van de begeleidende teksten
 • Targeting o.b.v. doelgroepen
 • Een doelmeting afleggen
 • Wekelijkse optimalisaties
 • Maandelijkse rapportages met de behaalde resultaten

Wil jij een indicatie van de kosten om te adverteren op social media? Om een goede inschatting te maken hebben we eerst wat meer informatie nodig, zoals je budget, welke kanalen je wil inzetten en de grootte van je doelgroep. Neem daarom contact op met een van onze YouTube specialisten om een prijsopgave op maat te ontvangen.

Het is aan te raden om meerdere video’s te gebruiken voor advertenties om een volledige funnel te creëren. Maar mocht je slechts één video hebben dan is er altijd een oplossing. Bij Cooler Media kun je namelijk ook terecht om een animatie of film te laten maken. Onze productieafdeling gaat graag voor jou aan de slag. Zo hoef jij geen zorgen te maken over de productie van je video.

Op basis van jouw doelen stellen wij een video strategie plan op. Onze experts overleggen samen met jou tijdens een strategische sessie wat je doelen zijn en welke kanalen hiervoor geschikt zijn. 

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan