Animatie laten maken

Wij leggen complexe zaken en ideeën uit in krachtige animaties die iedereen begrijpt.

Ontdek de stijlen Contact
Icon - Magic Meeting

Begrepen worden begint hier

Ben je op zoek naar een animatie die écht impact maakt? Bij Cooler Media focussen we op jouw doel en brengen we de kern van je verhaal naar voren met onze unieke Magic Meeting.

We bieden diverse animatieopties voor elk budget en streven altijd naar de hoogste kwaliteit. Kies een van onze pre-designed stijlen of ga voor een op maat gemaakte animatie speciaal voor jouw bedrijf. Maar kies vooral voor de juiste boodschap, ontwikkeld door ervaren uitleg experts.

Wil je een professionele animatie laten maken die écht het juiste verhaal overbrengt? Kies dan voor Cooler Media en ervaar het verschil van onze unieke Magic Meeting!

Animaties waar we trots op zijn

Visma Beeldmerk

Visma
eAccounting software

dbg bio energy beeldmerk

DBG BioEnergy
Enzymentechnologie

CMNTY

CMNTY
Specialist in marktonderzoek

Organto
I AM Organic

Hollandia beeldmerk

Hollandia
Veiligheidsmaatregelen

Veenendaal logo

Gemeente Veenendaal
Omgevingsvisie

Maatwerk of Standaard animatie?

Ben je op zoek naar een volledig op maat gemaakte animatie waarbij je alles kan bepalen? Of zoek je naar een betaalbare en snelle oplossing voor jouw project? Wij bieden in beide gevallen de perfecte optie voor jouw budget!

Maatwerk animaties

Volledig op maat gemaakte animaties waarbij elke keuze op gebied van design, geluid en stem volledig te bepalen is. Alle maatwerk animaties die wij maken zijn uniek en volledig binnen jouw huisstijl. Alle designbestanden worden jouw eigendom en verrijken zo jouw merk.

Meer Maatwerk

Standaard (pre-designed) animaties

Animaties van hoge kwaliteit met de keuze uit vijf designstijlen. Elke stijl is zorgvuldig ontworpen en exclusief voor klanten van Cooler Media. Scherp geprijsd en snel gemaakt! Alle standaard animaties worden altijd aangepast naar jouw huisstijl kleuren, logo en lettertypes.

Meer Standaard stijlen

Waarom
Cooler Media?

 • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
 • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 12+ jaar ervaring
 • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
 • Vaste prijs zonder verrassingen
 • Supersnelle levering mogelijk

Fleur Loef
Managing Director Auxillim Offshore B.V.

Als beste beoordeeld

Onze werkwijze voor animatie

Magic Meeting: direct duidelijkheid.

Tijdens een ‘Magic Meeting’ toveren wij jouw op maat gemaakte concept of idee om in een script. Jij vertelt ons jouw verhaal en wij stellen je doelgerichte vragen. Zo krijgen we samen scherp wat je wilt communiceren. Gedurende de meeting ontwerpen wij de eerste schetsen voor het storyboard en na afloop heb jij de eerste versie van je script!

Icon - Meeting

Storyboard of visual design.

In deze fase werken we het storyboard verder uit. Het resultaat? Een overzichtelijk visual design! Bij elk shot staat een uitgebreide voice-over én beeldbeschrijving. Hierdoor weet jij precies hoe je animatie eruit komt te zien, ook zonder bewegende beelden. Nadat het visual design door jou is goedgekeurd, starten we met de productie.

Icon - Storyboard (donker)

De start van jouw animatie!

Binnen enkele dagen na goedkeuring van het visual design ontvang je de eerste versie van jouw animatie! Deze versie heeft een voice-over, maar nog geen sounddesign. We horen graag jouw feedback en gaan dan aan de slag met de definitieve animatie, inclusief sounddesign. Na jouw goedkeuring ronden we samen de productiefase af.

Icon - Animatie

Muziek en geluid brengen jouw video tot leven.

Goed geluid brengt jouw animatie echt tot leven. Onze sound designer heeft meer dan 15 jaar ervaring en geeft jouw video de ultieme tone of voice, precies goed voor jouw organisatie.

 • Nabewerking van de voice-over voor kraakheldere stemmen
 • Keuze uit verschillende stijlen muziek en geluid
 • Muziek is maatwerk, dus we zoeken precies de juiste stijl voor jouw video
Icon - Sound design

Het juiste publiek voor jouw animatie.

Wil je naast je bestaande klanten ook nieuwe mensen aantrekken? Wij helpen je bij dit soort vraagstukken. Door middel van ons video marketing pakket verspreiden we jouw video op de beste online kanalen. Denk aan YouTube en andere sociale media, zoals LinkedIn of Instagram. Een échte toegevoegde waarde waarmee je maximaal resultaat uit jouw animatie haalt!

 • Haal het maximale uit jouw investering met video marketing
 • Bereik mensen binnen je doelgroep, buiten je vaste kanalen
 • Minimaal 1000 relevante kijkers voor een vaste prijs
Icon - Verspreiding online

Waarom communiceren met animatie?

Een animatie op maat voor je bedrijf, waarom zou je dat doen? Het antwoord is simpeler dan je denkt: ons brein is audiovisueel ingesteld en slaat informatie uit beeld en geluid veel beter op dan tekst, namelijk 60.000 keer sneller. Je boodschap komt dus veel beter over als je een bedrijfsanimatie laat maken!

We snappen dat animatievideo’s bij je moeten passen. Daarom bieden we verschillende animatiestijlen aan, zodat jij de meest passende optie benut. Daarbij kijken we ook naar welk doel je hebt met het inzetten van animatievideo’s. Gebruik je ze voor het werven van nieuwe klanten of juist voor interne zaken? Animaties maken hoe dan ook een opvallende indruk en wij zorgen dat die van jou perfect aansluit op je wensen!

Wat je ook kiest, ons beproefde ontwikkelproces en kwaliteit van animatie is door honderden klanten beoordeeld met gemiddeld een 9.4. Niet zo gek, want we werken al meer dan 13 jaar aan een steeds beter wordend productieproces. Door slim hergebruik van sommige designs je kunt bij ons bedrijfsanimaties laten maken tegen elk redelijk budget. Uiteraard kan je ook animaties volledig op maat laten maken voor je bedrijf.

Zowel onze standaard animaties als de maatwerk animaties worden zo veel mogelijk aangepast naar de richtlijnen van jouw organisatie. Logo’s, kleuren, etc. worden altijd op maat verwerkt. Zo past elke video die wij ontwikkelen perfect bij de huisstijl van jouw organisatie. Een (uitleg)animatie hoeft niet veel te kosten: de prijs hangt af van verschillende factoren. Een simpele formule die wij hanteren is een kostprijs van de stijl keer het aantal seconden.

Benieuwd wat voor jou het best past qua stijl en boodschap, en wat een animatievideo kan kosten? Onze uitlegexperts geven je vrijblijvend advies. Laat je gegevens achter en je hoort binnen het uur van ons.

Stel een vraag

Veelgestelde vragen

De eerste definitie die oppopt als je googelt op ‘Wat is een animatie?’ is dat het de illusie van beweging is door het afspelen van verschillende stilstaande beelden, beter bekend als frames. Maar ook zijn animatiefilms in feite alles wat niet daadwerkelijk wordt gefilmd. Ze zijn gecreëerd met bewegende illustraties, ook bekend als motion graphics.

Hier binnen vallen diverse soorten animaties (2D, 3D, whiteboard) en nóg meer animatiestijlen (Retro, Sketch, Stop-motion). Met animatie is daarom alles mogelijk. Zo komen de meest gedenkwaardige creaties tot stand.

Wil je een animatiefilm laten maken, maar weet je niet hoe lang deze moet zijn? De ideale lengte is afhankelijk van waar je de video wilt plaatsen en met welk doel. Je kunt je voorstellen dat een externe animatie in de vorm van een YouTube advertentie van kortere duur is dan wanneer je een interne animatie verspreidt onder je medewerkers.

Over het algemeen hanteren we voor uitleganimaties een lengte van maximaal 60 seconden. De ideale lengte van een uitleganimatie is voor ons 60 seconden. Toch hangt de ideale lengte af van waar je de video wilt plaatsen. Zet je de animatie voornamelijk in als YouTube advertentie, dan is deze over het algemeen van kortere duur dan een uitleganimatie die dient als ondersteuning van een bedrijfspresentatie.

De animatievideo prijs is onder andere afhankelijk van de volgende factoren:

 • Door wie laat je je animatie maken? Veelal wordt er door gerenommeerde animatiestudio’s een hogere prijs gehanteerd dan door kleinere studio’s.
 • Wat voor animatie wil je laten maken? Wil je een bumperadvertentie laten maken van 6 seconden of ben je op zoek naar een animatie die jouw product, idee of dienst uitlegt? Deze duurt gemiddeld 60 seconden en is daarom ook duurder dan een korte animatie.

Benieuwd hoe de animatieprijzen tot stand komen en zich ontwikkelen in de huidige markt? Lees hier meer over de kosten van een animatie laten maken. Wil je graag een bedrag horen? Dat kan! Neem even contact met ons op en ontvang binnen 5 minuten een prijs op maat.

Simpelweg, het inzetten van animatie als communicatiemiddel. Zowel voor interne als externe communicatie, kun je een animatiefilm laten maken. Hoewel externe uitingen veel voorkomen in de vorm van animatie, wordt intern hier wellicht minder snel aan gedacht. Toch is interne communicatie met animatie enorm effectief. Je komt onder andere minder formeel over naar je publiek en je kunt complexe zaken super duidelijk en snel uitleggen op een visuele manier. Dit is immers best lastig wanneer je dit mondeling doet of in de vorm van tekst.

Wil je een 2D animatie laten maken? Of twijfel je tussen 2D en 3D? De productietijd van een 2D animatie ligt lager dan die van een 3D animatie. Ook als je voor een bestaande animatiestijl kiest, leveren wij jouw video sneller op dan wanneer deze op maat gemaakt wordt. Daarom is een exacte tijd moeilijk te zeggen als we nog geen idee hebben van jouw wensen. Complexiteit, lengte, karakters en het aantal scènes zijn bijvoorbeeld factoren die de productietijd beïnvloeden. Gewoonlijk hanteren we een totale productietijd van 4-6 werkweken. Wil je weten hoe lang jouw productie gaat duren? Onze animatie-experts geven je vrijblijvend antwoord!

In 2D animaties hebben de beelden geen diepte (in tegenstelling tot 3D). Net zoals bij veel tekenfilms. Een ander kenmerk van 2D animaties is dat de objecten alleen horizontaal als verticaal kunnen bewegen. Dit geeft een bepaalde look & feel aan je video. Inspiratie nodig? Check ons portfolio, kijk wat wij allemaal al hebben gecreëerd en wellicht vind je inspiratie voor je eigen video. De productietijd van een 2D animatie ligt lager dan die van een 3D animatie. Ook als je voor een bestaande animatiestijl kiest, leveren wij jouw video sneller op dan wanneer deze op maat gemaakt wordt. Daarom is een exacte tijd moeilijk te zeggen als we nog geen idee hebben van jouw wensen. Complexiteit, lengte, karakters en het aantal scènes zijn bijvoorbeeld factoren die de productietijd beïnvloeden. Gewoonlijk hanteren we een totale productietijd van 4-6 werkweken. Wil je weten hoe lang jouw productie gaat duren? Onze animatie-experts geven je vrijblijvend antwoord! Niet per se. Een hoogwaardige 2D animatie kan net zoveel effect hebben als een 3D animatie. 3D-elementen voegen een extra dimensie toe die vaak een andere toffe sfeer creëert. Daarbij komt het uiteindelijk allemaal neer op het overbrengen van jouw boodschap aan het juiste publiek op precies het goede moment. Video marketing is dus key voor optimaal succes van je animatie. Al is je video nog zo fantastisch, het heeft geen effect als het niet wordt bekeken door de mensen waarvoor je het bedoeld hebt. De combinatie van een geweldige video en de juiste marketing is dus goud waard!
 
Sinds 2011 is Cooler Media gespecialiseerd in het duidelijk uitleggen van jouw verhaal. Hierdoor hebben we jarenlange ervaring in het schrijven van voice-overteksten en het illustreren van storyboards.Om onze kwaliteit te garanderen, designen wij de animatie van A tot Z zelf. Mocht je al wel een storyboard of voice-overtekst hebben, dan gebruiken wij dit graag ter inspiratie!
 
Er zijn veel tools om animatiefilmpjes in te creëren, die toegankelijk zijn voor iedereen. Zelf zijn we ooit ook begonnen bij de basis! Toch ben je voor professionele animatiefilmpjes beter af bij en professional, mocht je dit zelf niet zijn. Het vergt benodigde kennis en behendigheid om écht effectieve video’s te maken. Gelukkig ben je daarvoor bij ons aan het juiste adres! Wil je meer weten over hoe wij animeren? Laat je inspireren door een van onze uitlegexperts door contact op te nemen.
 
De gemiddelde productietijd hangt af van je gekozen stijl:

 • Standaard animatie: 2-4 werkweken
 • Maatwerk animatie: 4-6 werkweken

Door onze efficiënte werkwijze kunnen wij ervoor zorgen dat jouw animatie eerder klaarstaat. Laat ons het weten en we stellen samen een gestructureerde planning op.

De meeste van onze klanten delen hun animatiefilmpjes op hun website, social media kanalen, in hun mails en presentaties. De eerste vraag die je moet beantwoorden, is welke doelen je wilt behalen. Op basis hiervan kun jij bepalen waarvoor je jouw animatiefilmpjes kunt inzetten. Kun je een helpende hand gebruiken bij het behalen van jouw marketingdoelen? Wij staan voor je klaar met ons video marketing pakket.
Voordat we kunnen beginnen met het animeren van jouw animatie hebben we het een en ander van je nodig, zoals:

 1. De styleguide van de organisatie (mits deze beschikbaar is)
 2. De juiste kleurcodes
 3. Designwerk uit eerdere opdrachten
 4. Logo’s in vector based of illustrator files
Julie van Rooij - Online Marketer

Julie van Rooij - Online Marketeer

Jasper Stevens

Jasper Stevens - Sales Manager

Helen Berger

Helen Berger - Creative Producer

Daniël Visscher

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan