Uitlegvideo of animatie voor de zorg

In de zorgsector zijn veel onderwerpen die om een duidelijke uitleg vragen. Met onze jarenlange ervaring zijn wij een expert op het gebied van medische video’s. Of het nu gaat om patiëntvoorlichting, het informeren van kinderen of de uitleg van een behandelproces, wij zorgen dat alle patiënten en hun naasten jouw boodschap begrijpen!

Vrijblijvend advies Ons werk voor de zorg

☝ Bekijk onze showreel voor inspiratie

Icon - Branche - Zorg

Visuele communicatie voor in de zorg

Je kunt een zorg animatie inzetten voor interne en externe doeleinden. Zo breng je een beleidsplan bij medewerkers onder de aandacht en leg je de werking van een medicijn of behandeling uit aan een patiënt. Wat je ook wilt vertellen, wij helpen je graag de wereld wat duidelijker te maken en de zorg nog beter te maken.

Cooler Media biedt verschillende opties in design, kwaliteit en lengte van jouw video. Zo past de video altijd bij jouw organisatie en budget. Onze uitlegexperts adviseren je geheel vrijblijvend over creatie en verspreiding.

Animatievideo’s in de zorg

Breast Care Foundation
Uitleganimatie over borstonderzoek

VGCt
Presentatie video beleidsplan

Stichting Tubereuze Sclerosis Nederland
Uitleganimatie over TSC

ProudNerds
Uitleganimatie over de App2Order

Ijsselland Ziekenhuis
AnyStory over waarom mensen snurken

Institute for Positive Health
Uitleganimatie over het leefstijlgesprek

Als beste beoordeeld

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard
Video Consultant

Vrijblijvend advies?

Neem contact op met Christian voor een vrijblijvend adviesgesprek op +31 (0)76 886 7790 of klik op de knop hieronder om direct een afspraak in te plannen.

Plan afspraak

Veelvoorkomende uitdagingen binnen de zorg

Bij elke branche ondervinden we specifieke vraagstukken die vaker terugkomen dan andere. Zo komt het binnen de zorgsector veel voor dat patiënten op de hoogte moeten worden gebracht van bepaalde behandelingen of dat er intern beter gecommuniceerd moet worden tussen afdelingen van een ziekenhuis. Staat je solution er niet tussen? Leg je case aan ons voor en wij helpen je!

Icon - Marketing
Icon - Employer branding
Icon - Strategie meeting

Patiëntencommunicatie

Patiënten moeten vaak veel informatie verwerken over alles wat komt kijken bij hun zorg. Dit moet op zo’n makkelijk en duidelijk mogelijke wijze worden gecommuniceerd.

Werving en selectie

De zorg kampt met capaciteitsproblemen. Om nieuw zorgpersoneel aan te trekken is visuele content voor recruitment cruciaal.

Interne communicatie

Zorginstellingen zijn vaak groot en hebben verschillende afdelingen waartussen gecommuniceerd wordt. Visuele content bevordert interne communicatie.

Waarom
Cooler Media?

  • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
  • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 10+ jaar ervaring
  • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
  • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
  • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
  • Vaste prijs zonder verrassingen
  • Super snelle levering mogelijk

Floor Bokkerink
Communicatiemedewerker Prinses Beatrix Spierfonds

Veelgestelde vragen

Een animatie in de zorgsector is voor veel verschillende doeleinden inzetbaar. Zo kun je de animatie extern inzetten om ervoor te zorgen dat patiënten een betere impressie hebben bij een bepaald ziektebeeld of dat patiënten weten hoe sommige medicijnen moeten worden ingenomen. Daarnaast kun je met een animatie ook intern inzetten om je personeel op de hoogte te houden van de nieuwste technologieën.
Dit hangt af van het doel van jouw video. Wil je de animatie laten afspelen tijdens een consult of wil je deze inzetten om mensen te informeren over een bepaald ziektebeeld? Wat je doel ook mag zijn, over het algemeen adviseren wij om de lengte van jouw animatie gemiddeld 60 tot 75 seconden te houden. Wat belangrijk is dat je de aandacht van de kijker in de eerste 10 seconden vasthoudt. Deze seconden bepalen namelijk of de kijker jouw video afkijkt.

De ideale lengte van een uitleganimatie is voor ons 60 seconden. Toch hangt de ideale lengte af van waar je de video wilt plaatsen. Zet je de animatie voornamelijk in als YouTube advertentie, dan is deze over het algemeen van kortere duur dan een uitleganimatie die dient als ondersteuning van een bedrijfspresentatie.

Sinds 2011 is Cooler Media gespecialiseerd in het duidelijk uitleggen van jouw verhaal. Hierdoor hebben we jarenlange ervaring in het schrijven van voice-overteksten en het illustreren van storyboards.Om onze kwaliteit te garanderen, designen wij de animatie van A tot Z zelf. Mocht je al wel een storyboard of voice-overtekst hebben, dan gebruiken wij dit graag ter inspiratie!

Een productietijd van het laten maken van een animatie variëert. Normaal gesproken hanteren we de volgende doorlooptijden voor onze animaties:

Heb je je animatie eerder nodig? Geen probleem! Wij zijn in staat een animatie eerder op te leveren. De vereiste is dat je als klant snel te kunt schakelen en we een strakke planning aanhouden.

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video Consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Wat is jouw informatie-uitdaging?

Laat een bericht achter voor onze experts!

"*" geeft vereiste velden aan

Cooler Media 2023 - Julie (klein)

Julie van Rooij - Online Marketer

Cooler Media 2023 - Christian (klein)

Christian de Waard - Video Consultant

Cooler Media 2023 - Helen (klein)

Helen Berger - Creative producer

Cooler Media 2023 - Daniel (klein)

Daniël Visscher - Art Director

Wat is jouw informatie-uitdaging?

Laat een bericht achter voor onze experts!

"*" geeft vereiste velden aan