2D animatie laten maken

Wij leggen complexe zaken en ideeën uit in krachtige animaties die iedereen begrijpt.

Vrijblijvend advies Ons werk
Icon - Animatie

Breng jouw verhaal tot leven

Sinds 2011 is Cooler Media gespecialiseerd in het maken van duidelijke uitlegvideo’s voor de meest complexe boodschappen. Van commercials tot animaties en van bedrijfsfilms tot infographics. Met onze ervaren animators en creatieve storytellers zorgen wij ervoor dat jouw boodschap op een visueel aantrekkelijke en effectieve manier wordt gepresenteerd. Talloze organisaties gingen je voor, dus kies voor een 2D animatie laten maken!

Schroom niet om al je vragen aan ons te stellen over onze 2D animatie studio. Neem contact op voor vrijblijvend advies en ontdek hoe 2D animatie jouw verhaal tot leven kan brengen.

Animaties waar we trots op zijn

Visma Beeldmerk

Visma
eAccounting software

dbg bio energy beeldmerk

DBG BioEnergy
Enzymentechnologie

CMNTY

CMNTY
Specialist in marktonderzoek

Organto
I AM Organic

Hollandia beeldmerk

Hollandia
Veiligheidsmaatregelen

Veenendaal logo

Gemeente Veenendaal
Omgevingsvisie

Waarom
Cooler Media?

 • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
 • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 12+ jaar ervaring
 • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
 • Vaste prijs zonder verrassingen
 • Supersnelle levering mogelijk

Fleur Loef
Managing Director Auxillim Offshore B.V.

Maatwerk of Standaard animatievideo?

Ben je op zoek naar een volledig op maat gemaakte animatievideo waarbij je alles kan bepalen? Of zoek je naar een betaalbare en snelle oplossing voor jouw project? Wij bieden in beide gevallen de perfecte animatie voor jouw budget!

Maatwerk animaties

Volledig op maat gemaakte animaties waarbij elke keuze op gebied van design, geluid en voice-over stem helemaal zelf te bepalen zijn. Alle maatwerk animaties die wij maken zijn uniek en volledig binnen jouw huisstijl. Alle designbestanden worden jouw eigendom en verrijken zo jouw merk.

Meer Maatwerk

Standaard (pre-designed) animaties

Animaties van hoge kwaliteit met de keuze uit vijf designstijlen. Elke stijl is zorgvuldig ontworpen en exclusief voor klanten van Cooler Media. Scherp geprijsd en snel gemaakt! Alle standaard animaties worden altijd aangepast naar jouw eigen huisstijl kleuren, logo en lettertypes.

Meer Standaard stijlen

Als beste beoordeeld

Onze werkwijze voor animatie

Magic Meeting: direct duidelijkheid.

Tijdens een ‘Magic Meeting’ toveren wij jouw op maat gemaakte concept of idee om in een script. Jij vertelt ons jouw verhaal en wij stellen je doelgerichte vragen. Zo krijgen we samen scherp wat je wilt communiceren. Gedurende de meeting ontwerpen wij de eerste schetsen voor het storyboard en na afloop heb jij de eerste versie van je script!

Icon - Meeting

Storyboard of visual design.

In deze fase werken we het storyboard verder uit. Het resultaat? Een overzichtelijk visual design! Bij elk shot staat een uitgebreide voice-over tekst én beeldbeschrijving. Door het overzicht van verschillende stilstaande beelden weet jij precies hoe je animatie eruit komt te zien. Nadat het visual design door jou is goedgekeurd, starten we met de productie van de animatie.

Icon - Storyboard (donker)

De start van jouw animatie!

Binnen enkele dagen na goedkeuring van het visual design ontvang je de eerste versie van jouw animatie video! Deze versie heeft een voice-over, maar nog geen sound design. We horen graag eerst jouw feedback en gaan dan aan de slag met de definitieve animatie, inclusief sound design. Na jouw goedkeuring ronden we samen de productiefase af.

Icon - Animatie

Muziek en geluid brengen jouw video tot leven.

Goed geluid brengt jouw animatie echt tot leven. Onze sound designer heeft meer dan 15 jaar ervaring en geeft jouw video de ultieme tone of voice, precies goed voor jouw organisatie.

 • Nabewerking van de voice-over voor kraakheldere stemmen
 • Keuze uit verschillende stijlen muziek en geluid
 • Muziek is maatwerk, dus we zoeken precies de juiste stijl voor jouw video
Icon - Sound design

Het juiste publiek voor jouw animatie.

Een animatie laten maken doe je natuurlijk niet zomaar, je wil dat mensen je boodschap te zien krijgen! Door middel van ons video marketing pakket verspreiden we jouw video op de beste online kanalen. Denk aan YouTube en andere social media kanalen, zoals LinkedIn of Instagram. Een échte toegevoegde waarde waarmee je maximaal resultaat uit jouw animatie haalt!

 • Haal het maximale uit jouw investering met video marketing
 • Bereik mensen binnen je doelgroep, buiten je vaste kanalen
 • Minimaal 1000 relevante kijkers voor een vaste prijs
Icon - Verspreiding online

Waarom een 2D animatie laten maken?

Of het nu gaat om een bedrijfspresentatie, een productvideo, een educatieve animatie of iets anders, 2D animatie is een krachtige tool om jouw boodschap te laten opvallen. Animatie biedt de vrijheid om een wereld te creëren waarin alles mogelijk is. Van abstracte concepten tot ingewikkelijke processen, met 2D animatie kunnen we jouw verhaal tot in het kleinste detail tot leven brengen.

Een 2D animatie laten maken biedt talloze voordelen. Zo maakt het complexe ideeën en concepten gemakkelijker te begrijpen, is de content eenvoudig aanpasbaar én verhoogt het betrokkenheid bij de kijker. Het is een effectieve manier om jouw boodschap over te brengen aan je doelgroep.

Stel een vraag

Veegestelde vragen

In 2D animaties hebben de beelden geen diepte (in tegenstelling tot 3D). Net zoals bij veel tekenfilms. Een ander kenmerk van 2D animaties is dat de objecten alleen horizontaal als verticaal kunnen bewegen. Dit geeft een bepaalde look & feel aan je video. Inspiratie nodig? Check ons portfolio, kijk wat wij allemaal al hebben gecreëerd en wellicht vind je inspiratie voor je eigen video.

Wij staan voor een hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Om je animatie geheel naar jouw wens te maken, kun je bij ons zelf je pakket samenstellen. Dat betekent ook dat jij een prijs op maat krijgt. Wil je graag een concreet bedrag horen? Dat kan! Neem even contact met ons op en ontvang binnen 5 minuten een prijs op basis van jouw wensen. Ook adviseren onze uitlegexperts je met alle liefde over de mogelijkheden binnen jouw budget. Of, vul zelf het ‘samenstellen’-formulier in eerder op de pagina. Binnen een uurtje ontvang jij bericht van ons. Benieuwd hoe de animatieprijzen tot stand komen en zich ontwikkelen in de huidige markt? Lees hier meer over de kosten van een animatievideo in 2022.
Dit hangt af van hoe je de video wilt verspreiden en voor welk doeleinde. Zo zijn YouTube-advertenties over het algemeen van kortere duur dan een video die een complexe boodschap uitlegt. Over het algemeen adviseren wij klanten die een 2D uitleganimatie willen laten maken om deze niet langer te laten duren dan 75 seconden.
Niet per se. Een hoogwaardige 2D animatie kan net zoveel effect hebben als een 3D animatie. 3D-elementen voegen een extra dimensie toe die vaak een andere toffe sfeer creëert. Daarbij komt het uiteindelijk allemaal neer op het overbrengen van jouw boodschap aan het juiste publiek op precies het goede moment. Video marketing is dus key voor optimaal succes van je animatie. Al is je video nog zo fantastisch, het heeft geen effect als het niet wordt bekeken door de mensen waarvoor je het bedoeld hebt. De combinatie van een geweldige video en de juiste marketing is dus goud waard!

Voor een animatie laten maken, hanteren wij gewoonlijk de volgende productietijden per product, gerekend vanaf de eerste meeting tot de oplevering:

 • Standaard uitleganimatie: 4 werkweken
 • Maatwerk uitleganimatie: 4-8 werkweken
De doelgroep voor wie je een animatie maakt kan enorm uiteenlopen. Uiteraard wel belangrijk om te weten! 2D animatie kenmerkt zich door luchtigheid, informaliteit, professionaliteit, vooruitstrevendheid en emotie-triggerende eigenschap. Passen deze kenmerken bij jouw doelgroep? Dan hebben we een match! Overigens is de stijl van je animatie ook afhankelijk van wie je doelgroep is. Wil je hier advies over krijgen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met onze 2D animatie studio op.
Onze specialismen gaan verder dan het maken van animaties en het schieten van goed filmmateriaal. We denken met je mee over de verspreiding van je video’s, helpen je met het opzetten van een strategie en zorgen voor een feilloos design dat aansluit bij jouw huisstijl. Onze services kun je verdelen over 5 expertises:

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan