Opdrachtgever:
Cooler Media

Partner:
Robotacademie

Onderwerp:
Robotica

Stijl:
AnyStory

Taal:
Nederlands

Verhaal:
Nooit meer werken! Veel mensen dromen er van. (wij niet, too much fun). Maar voor iedereen die niet bij ons werkt: het is dichterbij dan je denkt! Door de razendsnelle ontwikkelingen in Robotica nemen robots steeds meer werk van mensen uit handen. Heb jij straks nog wel een baan? Of ben je in de toekomst altijd op vakantie? Samen met de Robotacademie zochten we het uit!

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script

Wil jij ook nooit meer werken?

Decennia lang neemt automatisering ons veel werk uit handen. Van de eerste tot en met de ‘vierde industriële revolutie’, past ons werkgedrag zich aan. Waar we vroeger met paard en wagen de straten onveilig maakten, stap je nu in een volledig zelfrijdende auto.

Het vervangen van mensen door machines noemen we robotica. Doet over een paar jaar een robot jouw werk? En heb jij dan altijd vakantie?

Nu we met één been in het robottijdperk staan is de mensheid verdeeld door twijfel en fascinatie.  Gaan we straks de strijd aan, om ons werk uit mechanische handen te houden? Of zien we oneindige mogelijkheden met robotica?

Dit vereist wel een nieuwe manier van denken.

Collaboratieve robots, ook wel cobots, kunnen ons zware, gevaarlijke en repetitieve werk overnemen. Zo hebben wij meer tijd voor het creatievere werk. Komende jaren zal de robotisering toenemen.

Waar Europa zich net begint open te stellen is China met ruim 340.000 robots de leider in Robotica. Hier worden Robots gezien als gelijke. Ze gaan bijvoorbeeld eenzaamheid onder ouderen tegen en maken spelenderwijs kinderen slimmer.

De innovatie gaat snel. Onderzoek voorspelt dat in 2022 42% van het werk door machines wordt gedaan. Robots leren data die wij invoeren te analyseren. Ze ontdekken verbanden veel sneller dan wij. Ze werken precies en zijn onvermoeibaar. Een van de nieuwste innovaties zijn bijvoorbeeld de nanobots. Microscopisch kleine robots die via de bloedbaan kankercellen opsporen en vernietigen.

Al deze processen moeten door de mens worden aangestuurd en gecontroleerd. Er zal dus zeker werk voor mensen blijven, maar de manier van werken gaat sterk veranderen. De vraag is of iedereen in de wereld zal profiteren, of enkel de elite die deze robots bezit… Wat denk jij? Deel het via #nooitmeerwerkendoorrobotica

Heb je iets geleerd? Subscribe op ons YouTube kanaal of kijk op coolermedia.nl/anystory.

Onze AnyStory kennispartners