Instructievideo laten maken

Vrijblijvend advies Ons werk

Icon - Film

Kies voor een heldere uitleg

Instructievideo’s maken complexe informatie begrijpelijk! Weg met lange, ingewikkelde handleidingen, want met een instructiefilm is alles in één klap duidelijk.

Met een instructievideo zorg je er niet alleen voor dat je snel en duidelijk uitlegt hoe men jouw product moet gebruiken, maar kun je ook zorgen voor een hogere positie in de zoekresultaten van Google, genereer je meer leads en conversies en versterkt het je merkwaarde.

Wil je een instructievideo laten maken? Of ben je benieuwd hoe je een video inzet voor optimaal resultaat? Bij Cooler Media zijn we van alle markten thuis! Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden aan onze uitlegexperts.

Bedrijfsfilms waar we trots op zijn

telecomhunter beeldmerk

TelecomHunter
Professionele telecom hardware

goodlife foods logo

GoodLife Foods
Werving & Selectie

traffic and more beeldmerk

Traffic & More
Onze mensen

connecting agri&food beeldmerk

Connecting Agri & Food
Over ons

fristads beeldmerk

Fristads
Solutions van Fristads

Waterschap Brabantse Delta
Instructies voor bezoekers

Als beste beoordeeld

Het film productieproces

Wat is de kern van jouw boodschap?

Tijdens een persoonlijke 'Magic Meeting' ontdekken we jouw wensen. Jij vertelt ons jouw verhaal en wij stellen je doelgerichte vragen. Zo krijgen we samen scherp wat je wilt communiceren en vertalen we de informatie naar een duidelijke boodschap. Op basis van deze informatie schrijven wij een goed script, waarin de gehele bedrijfsfilm of uitlegfilm van begin tot eind wordt vastgelegd.

Icon - Script - Wit

Tijd voor de draaidagen

Ben jij tevreden met het script? Cool! Dan plannen we een draaidag in. Op deze dag komen we met een professionele film crew inclusief camera naar de gewenste locatie. We filmen in één keer al het beeldmateriaal dat we nodig hebben voor jouw bedrijfsfilm. 

Icon - Film

De bewerking van je bedrijfsfilm

We kiezen zorgvuldig de beste beelden uit, maar een goede bedrijfsfilm bestaat uit meer dan alleen camerabeelden. Daarom gebruiken we vervolgens diverse professionele technieken om jouw film naar een nog hoger niveau te tillen. Zo wordt er kleurcorrectie toegepast en voegt een sound designer de juiste voice-over, geluiden en muziek toeWe stoppen niet totdat we de perfecte sfeer in beeld hebben.

Icon - video productie

Wat is het gewenste resultaat?

Jouw bedrijfsfilm is afTijd om je video te delen met de rest van de wereld. Ook hier kunnen we je bij helpen door de video te verspreiden via de juiste kanalen. Wil je bijvoorbeeld graag nieuwe klanten aantrekken? Of wil je meer websitebezoeken? Met ons video marketing pakket zorgen we ervoor dat je eigen verhaal gedeeld wordt zodat jij jouw doelstellingen behaalt.

Icon - Verspreiding online

Waarom
Cooler Media?

 • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
 • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 12+ jaar ervaring
 • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
 • Vaste prijs zonder verrassingen
 • Supersnelle levering mogelijk

Fleur Loef
Managing Director Auxillim Offshore B.V.

Waarom een instructiefilm laten maken?

Een instructiefilm is een video die dient als een soort handleiding voor een proces, aanpak of gebruik van iets. Dit kan gaan over producten of diensten die je aanbiedt of een onderdeel van je bedrijf dat lastig is om uit te leggen zonder beeld. Naast dat een instructievideo laten maken mogelijk is in filmvorm, kan dit ook als uitleganimatie! Animaties worden veelal gebruikt om complexe zaken te verduidelijken op informele en luchtige wijze.

Een instructiefilm is geschikt voor letterlijk alles waar je uitleg over kunt geven. Van het geven van een stappenplan voor het in elkaar zetten van een IKEA-kast tot het uitleggen wat gevolgen zijn van een fusie aan je personeel. Veel bedrijven gebruiken een instructievideo dan ook om hun diensten, producten, werkwijze of (sollicitatie)procedures toe te lichten.

Veegestelde vragen

Een instructiefilm maken kan zowel met animatie als met live action video. Hierbij eindigen de mogelijkheden niet. Maak je bijvoorbeeld gebruik van animatiekarakters of acteurs? Of verwerk je graag dronebeelden in je video? Dit zijn allerlei keuzes die de prijs van je instructiefilm bepalen. Wil je toch een concreet overzicht van de kosten? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze experts en bespreek je wensen!

Mensen zijn visueel ingesteld. Hierdoor kijken we liever naar bewegende beelden dan dat we een tekst lezen. Een instructiefilm is voor veel verschillende doeleinden inzetbaar. Zo kun je voor kiezen je video intern of extern in te zetten. Intern om bijvoorbeeld bedrijfsprocessen of veranderingen gemakkelijk uit te leggen. Extern om een moeilijk proces of product op een begrijpelijke manier over te brengen. Andere redenen om voor video te kiezen:

 • 93% van de consumenten geeft aan dat het kijken van een video helpt in het besluitvormingsproces.
 • Als een potentiële klant voorafgaand aan de aankoop een video over het product of de dienst kan zien, is de kans 73% groter dan diegene overgaat tot aankoop.
 • Het toevoegen van een video kan voor 80% meer conversie zorgen.
 • Niet voor niets bestaat 82% van het internetverkeer uit video. 
 • 86%van bedrijven maken gebruik van video in hun marketing campagnes.

De lengte van jouw instructiefilm hangt erg af van het doel. Over het algemeen is het aan te raden om je video kort en krachtig te houden, wanneer je deze inzet als YouTube campagne. Instructiefilms die bijvoorbeeld een proces uit leggen mogen langer duren. Over het algemeen adviseren wij en maximale duur van 75 seconden. Daarbij is het belangrijk om de aandacht in de eerste 10 seconden vast te houden. In deze seconden bepaalt de kijker of hij/zij je video wel of niet afkijkt.

Bij Cooler Media zijn we 10+ jaar gespecialiseerd in het duidelijk uitleggen van jouw verhaal. Hierdoor hebben we jarenlange ervaring in het schrijven van scripts en het creëren van shotlists. Hierom en om een soepel verloop van het productieproces  te waarborgen produceren wij je instructiefilm. Ook kunnen wij zo altijd de kwaliteit garanderen die klanten van ons gewend zijn. Mocht je al een script of shotlist hebben, gebruiken wij deze met alle liefde ter inspiratie.

Een productietijd van het laten maken van een instructiefilm varieert van het pakket dat je hebt samengesteld. Normaal gesproken varieert de productietijd van 2 tot 4 werkweken. Duurt de opgegeven productietijd je te lang? Dan kunnen we deze zeker voor je versnellen, mits je als klant ons snel van feedback kunt voorzien en gestructureerde planning kan worden opgesteld.

Jazeker. We missen nooit een deadline. Zelfs niet wanneer er spoed achter zit! Het moet natuurlijk wel realistisch zijn voor ons team om je film te produceren binnen de deadline die je voor ogen hebt. Leg je spoedaanvraag voor aan onze video consultants en zij zorgen dat het voor elkaar komt. 

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan