Bedrijfsanimatie laten maken

Wij leggen complexe zaken en ideeën uit in krachtige animaties die iedereen begrijpt.

Vrijblijvend advies Ons werk
Icon - Animatie

Visualiseer jouw boodschap

‘Ik denk in beelden’, dat hoor je wel vaker. Wist je dat 65% van de wereldbevolking in beelden denkt? Een bedrijfsanimatie speelt perfect in op deze menselijke eigenschap. Of het nu gaat om de uitleg van je producten of diensten, een complex productieproces, regels omtrent veiligheid of iets heel anders, een bedrijfsanimatie laten maken zorgt voor duidelijkheid!

Cooler Media is gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige bedrijfsanimaties. Met onze ervaren animators en creatieve storytellers zorgen wij ervoor dat jouw boodschap op een effectieve manier wordt gepresenteerd aan je doelgroep. Neem contact op met onze uitlegexperts en ontdek in een vrijblijvend gesprek wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf.

Animaties waar we trots op zijn

Visma Beeldmerk

Visma
eAccounting software

dbg bio energy beeldmerk

DBG BioEnergy
Enzymentechnologie

CMNTY

CMNTY
Specialist in marktonderzoek

Organto
I AM Organic

Hollandia beeldmerk

Hollandia
Veiligheidsmaatregelen

Veenendaal logo

Gemeente Veenendaal
Omgevingsvisie

Maatwerk of Standaard animatievideo?

Ben je op zoek naar een volledig op maat gemaakte animatievideo waarbij je alles kan bepalen? Of zoek je naar een betaalbare en snelle oplossing voor jouw project? Wij bieden in beide gevallen de perfecte animatie voor jouw budget!

Maatwerk animaties

Volledig op maat gemaakte animaties waarbij elke keuze op gebied van design, geluid en voice-over stem helemaal zelf te bepalen zijn. Alle maatwerk animaties die wij maken zijn uniek en volledig binnen jouw huisstijl. Alle designbestanden worden jouw eigendom en verrijken zo jouw merk.

Meer Maatwerk

Standaard (pre-designed) animaties

Animaties van hoge kwaliteit met de keuze uit vijf designstijlen. Elke stijl is zorgvuldig ontworpen en exclusief voor klanten van Cooler Media. Scherp geprijsd en snel gemaakt! Alle standaard animaties worden altijd aangepast naar jouw eigen huisstijl kleuren, logo en lettertypes.

Meer Standaard stijlen

Waarom
Cooler Media?

 • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
 • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 12+ jaar ervaring
 • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
 • Vaste prijs zonder verrassingen
 • Supersnelle levering mogelijk

Fleur Loef
Managing Director Auxillim Offshore B.V.

Als beste beoordeeld

Onze werkwijze voor animatie

Magic Meeting: direct duidelijkheid.

Tijdens een ‘Magic Meeting’ toveren wij jouw op maat gemaakte concept of idee om in een script. Jij vertelt ons jouw verhaal en wij stellen je doelgerichte vragen. Zo krijgen we samen scherp wat je wilt communiceren. Gedurende de meeting ontwerpen wij de eerste schetsen voor het storyboard en na afloop heb jij de eerste versie van je script!

Icon - Meeting

Storyboard of visual design.

In deze fase werken we het storyboard verder uit. Het resultaat? Een overzichtelijk visual design! Bij elk shot staat een uitgebreide voice-over tekst én beeldbeschrijving. Door het overzicht van verschillende stilstaande beelden weet jij precies hoe je animatie eruit komt te zien. Nadat het visual design door jou is goedgekeurd, starten we met de productie van de animatie.

Icon - Storyboard (donker)

De start van jouw animatie!

Binnen enkele dagen na goedkeuring van het visual design ontvang je de eerste versie van jouw animatie video! Deze versie heeft een voice-over, maar nog geen sound design. We horen graag eerst jouw feedback en gaan dan aan de slag met de definitieve animatie, inclusief sound design. Na jouw goedkeuring ronden we samen de productiefase af.

Icon - Animatie

Muziek en geluid brengen jouw video tot leven.

Goed geluid brengt jouw animatie echt tot leven. Onze sound designer heeft meer dan 15 jaar ervaring en geeft jouw video de ultieme tone of voice, precies goed voor jouw organisatie.

 • Nabewerking van de voice-over voor kraakheldere stemmen
 • Keuze uit verschillende stijlen muziek en geluid
 • Muziek is maatwerk, dus we zoeken precies de juiste stijl voor jouw video
Icon - Sound design

Het juiste publiek voor jouw animatie.

Een animatie laten maken doe je natuurlijk niet zomaar, je wil dat mensen je boodschap te zien krijgen! Door middel van ons video marketing pakket verspreiden we jouw video op de beste online kanalen. Denk aan YouTube en andere social media kanalen, zoals LinkedIn of Instagram. Een échte toegevoegde waarde waarmee je maximaal resultaat uit jouw animatie haalt!

 • Haal het maximale uit jouw investering met video marketing
 • Bereik mensen binnen je doelgroep, buiten je vaste kanalen
 • Minimaal 1000 relevante kijkers voor een vaste prijs
Icon - Verspreiding online

Waarom communiceren met een bedrijfsanimatie?

Waarom zou je comuniceren met een bedrijfsanimatie? Het antwoord is simpeler dan je denkt: ons brein is audiovisueel ingesteld en slaat informatie uit beeld en geluid veel beter op dan tekst, namelijk 60.000 keer sneller. Je boodschap komt dus veel beter over met video!

Het laten maken van een bedrijfsanimatie biedt verschillende voordelen. Ten eerste maakt animatie het mogelijk om jouw complexe boodschap helder en bergijpelijk over te brengen. Daarnaast is een animatie visueel aantrekkelijk. Hierdoor trekt het de aandacht en is het ook nog eens leuk om naar te kijken.

Ook zorgt een bedrijfsanimatie voor blijvende impact. Door gebruik te maken van visuele en auditieve elementen kun je emoties opwekken en een krachtige boodschap overbrengen die lang in het geheugen blijft.

Kortom, ben je op zoek naar een middel om je boodschap op een duidelijke en aantrekkelijke manier over te brengen en een blijven impact achter te laten? Kies dan voor een bedrijfsanimatie laten maken.

Stel een vraag

Veegestelde vragen

De bedrijfsanimatie prijs is onder andere afhankelijk van de volgende factoren:

 • Door wie laat je je animatie video maken? Veelal wordt er door gerenommeerde animatiestudio’s een hogere prijs gehanteerd dan door kleinere studio’s.
 • Wat voor animatie wil je laten maken? Wil je een bumperadvertentie laten maken van 6 seconden of ben je op zoek naar een animatie die jouw product, idee of dienst uitlegt? Deze duurt gemiddeld 60 seconden en is daarom ook duurder dan een korte animatie.

Wil je graag een bedrag horen? Dat kan! Neem even contact met ons op en ontvang binnen 5 minuten een prijs op maat.

Voor een animatie laten maken, hanteren wij gewoonlijk de volgende productietijden per product, gerekend vanaf de eerste meeting tot de oplevering:

 • Standaard uitleganimatie: 4 werkweken
 • Maatwerk uitleganimatie: 4-8 werkweken

De doorlooptijd van een animatieproductie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de termijn waarop de Magic Meeting plaatsvindt, hoeveel detailwerk er in de animatie zit en de snelheid waarmee feedback wordt aangeleverd. Heb je je animatie eerder nodig? Wij kunnen een animatie eerder voor je opleveren, mits je als klant snel kunt schakelen en we een gestructureerde planning opstellen. Neem contact met ons op voor een tijdsindicatie van jouw productie.

De ideale lengte van een uitleganimatie is voor ons 60 seconden. Toch hangt de ideale lengte af van waar je de video wilt plaatsen. Zet je de animatie voornamelijk in als YouTube advertentie, dan is deze over het algemeen van kortere duur dan een uitleganimatie die dient als ondersteuning van een bedrijfspresentatie.
Voordat we kunnen beginnen met het animeren van jouw animatie hebben we het een en ander van je nodig, zoals:

 1. De styleguide van de organisatie (mits deze beschikbaar is)
 2. De juiste kleurcodes
 3. Designwerk uit eerdere opdrachten
 4. Logo’s in vector based of illustrator files
Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan