Magic Meeting

Misschien denk je dat Cooler Media een ‘uitlegbedrijf’ is, dat complexe dingen eenvoudig kan vertellen. Deels waar. Of je denkt dat bij Cooler Media alles draait om bewegend beeld. Ook daar zit een kern van waarheid in.

Maar waar we écht voor gaan is het in beweging brengen van mensen. Want iets uitleggen doe je niet zomaar. Je wil er iets mee bereiken. Dit doen we met onze eigen methodiek en een slimme mix van middelen die we inzetten om een concreet doel te bereiken. Eerst willen we jou helemaal begrijpen, voordat we een geweldige samenwerking tegemoet gaan.

Hoe dat eruit ziet? We zetten eerst de lijnen uit in onze – intussen beroemde – Magic Meeting. Met onze unieke aanpak weten we binnen enkele uren jouw uitdagingen kraakhelder in beeld te brengen. Hoe we dit precies doen, is natuurlijk geheim, maar onze klanten zijn altijd verbluft door het resultaat.

Plan jouw Magic Meeting

Creatie

In een bovennatuurlijk strak proces vertalen we ons begrip van jouw uitdaging naar naar middelen. We geloven dat je mensen in beweging krijgt met de juiste boodschap in de juiste vorm. Alle diensten en producten die we voor je ontwikkelen worden daarom op maat gemaakt voor jou en je doelgroep.

We streven naar maximale impact voor jouw beschikbare budget.

Activatie

Een goede boodschap maakt alleen impact wanneer deze ook gehoord wordt. Daarom ondersteunen we onze klanten bij het distribueren van de gemaakte content.

In een doorlopend proces brengen we jouw boodschap onder de aandacht en ontwikkelen naar de best begrepen content door continue verbetering.

Meten & analyseren

Afhankelijk van de geproduceerde middelen en campagne zetten we verschillende meetinstrumenten in om te bepalen of de boodschap goed wordt begrepen.

We rapporteren op vooraf bepaalde KPI’s en bepalen de vervolgstappen voor content en activatie.

Optimaliseren

Alle content die wij ontwikkelen is in de productie al opgezet voor aanpasbaarheid. Zo kunnen we snel een boodschap bijsturen als dat nodig is.

Op basis van onze analyses verbeteren we deze content en campagnes om  maximaal resultaat te behalen.

Hoe Hollandia de Magic Meeting
heeft ervaren

  • Binnen enkele uren waren de uitdagingen helder
  • Door goed mee te denken werd de campagne anders opgezet
  • Van slechts een beperkte boodschap naar een volwaardige campagne
  • Bedrijfsbrede inzet van alle middelen, maximale ROI
  • Van design naar information design
Need some Magic?

Wij helpen deze organisaties met wat magie

Het productieproces
per dienst

Selecteer de dienst

Concept & script

Een animatie laten maken begint bij een overkoepelend concept en script. Nadat je een stijl hebt gekozen, plannen wij een een uitgebreide ‘Magic Meeting’ in. Tijdens deze meeting (where the magic happens!) worden jouw wensen en verhaal omgezet naar concrete voice-over zinnen voor het script. Jij vertelt alles wat je weet over je dienst, idee of product en wij maken de vertaalslag. Ook ontwerpen wij ter plekke de eerste shots van de animatie in de vorm van een storyboard.

Icon - Workshop - Script
Icon - Visual design

Storyboard & visual design

In de tweede fase van het productieproces vindt de uitwerking van de eerste schetsen van het storyboard en de zinnen van het script plaats. Alles wordt omgezet naar de definitieve designs en gesproken teksten voor jouw video. Dit presenteren we in een overzichtelijk visual design. Stel jezelf hierbij een soort stripverhaal voor; elk uitgetekend shot heeft een uitgebreide voice-over- en beeldbeschrijving. Zo krijg jij een goede indruk van hoe de animatie eruit zal komen te zien. Met goedkeuring op dit document starten we de productie.

Productie

Op basis van het visual design, de ingesproken voice-over en jouw gekozen stijl brengen we de animatie tot leven in de productiefase! Een aantal werkdagen nadat je het visual design hebt goedgekeurd, ontvang je van ons een eerste versie van de video mét stem, maar zonder sounddesign. Nadat we jouw feedback hebben ontvangen, werken we de animatie uit in een definitieve versie mét overtuigende geluidseffecten. Helemaal tevreden? Dan ronden we de productie samen af.

Icon - video productie
Icon - Verspreiden

Verspreiding

Je bent in het bezit van een super duidelijke animatie! Nu hoef je niet meer steeds weer je idee, productie of dienst uit te leggen, maar doet de animatie dit werk voor je! Om je doelgroep zo effectief mogelijk te bereiken, is een strategische aanpak van belang. Al een idee hoe je dit gaat doen? Wij helpen je graag daarbij. Met ons video marketing pakket verspreiden we jouw video overal op het internet! We gebruiken bekende en bewezen technieken (SEO/SEA) en minder bekende internet marketing technieken (Magic) die jouw naamsbekendheid en conversie verhogen.

Script

Je hebt een idee van een bepaalde boodschap die je wilt overbrengen met een uitlegfilm. Dit idee proberen wij zo goed mogelijk te verwezenlijken. Zo houden we een persoonlijke meeting, om zoveel mogelijk van je wensen te weten te komen. Wij zullen je vragen wat je precies wilt communiceren, wat voor sfeer je wilt creëren, wie je doelgroep is en nog veel meer. Met deze informatie beginnen wij aan het schrijven van een script, waarin de gehele uitlegfilm van begin tot eind wordt uitgeschreven.

Icon - Workshop - Script schrijven
Icon - video productie

Productie

Zodra jij helemaal tevreden bent met het script, plannen we de productiedag in. Op deze dag zullen wij met een cameraploeg van drie man naar de gewenste locatie komen. Hier verzamelen wij al het beeldmateriaal dat we nodig hebben voor jouw uitlegfilm. We filmen alle momenten die jouw bedrijf, merk, product of dienst uniek maken.

Post-productie

Nu we het beeldmateriaal hebben verzameld, gaan we er mee aan de slag. Eerst maken we een zorgvuldige selectie van de juiste beelden. Vervolgens gebruiken we professionele toepassingen om jouw uitlegfilm een filmisch effect te geven. Denk hierbij aan kleurcorrectie en sounddesign. Met deze features wordt de perfecte sfeer gecreëerd in jouw uitlegfilm.

Icon - Workshop - Video editing
Icon - Verspreiden

Verspreiding

Jouw uitlegfilm is af! Tijd om het te delen met de rest van de wereld. Ook hierbij staan wij voor je klaar. Met onze brede kennis over video marketing en jarenlange ervaring in het schrijven van video strategie plannen, zorgen wij dat jij jouw marketingdoelstellingen behaalt. Meer views, lagere bounce rate, meer websitebezoekers, betere vindbaarheid, wij regelen dat jouw video’s hieraan bijdragen.

Research & thema

Na een inhoudelijke sessie beginnen we met het analyseren en structureren van de informatie. We verkleinen het aantal woorden en vervangen deze door duidelijke illustraties. Wanneer nodig, doen we nog wat extra onderzoek. In deze fase kies je ook direct voor een van onze vaste stijlen of voor een maatwerk design. Vervolgens werken we een concept uit in een eerste schets. Deze bespreken we. Zo kun je direct feedback geven, voordat we beginnen aan het definitieve design.

Icon - Design

Design

In de designfase worden de concepten, schetsen en teksten gecombineerd tot een eerste versie van de infographic. Afhankelijk van het pakket dat je kiest, ontwikkelen we een design op maat of we gebruiken onze huisstijliconen. Uiteraard geven we altijd een persoonlijke draai aan het ontwerp en krijg je de kans om feedback te geven op alle aspecten van het ontwerp. Na de designfase is het ook mogelijk de infographic te laten animeren in een begeleidende video.

Verspreiding

Wij vinden het belangrijk dat de investering zich dubbel en dwars uitbetaalt. Daarom maken we overtuigende infographics én zorgen we dat de juiste mensen ernaar kijken. In deze optionele fase helpen we de infographic te verspreiden op het internet via slimme online marketing technieken. Zo weet je zeker dat je klanten het werk ook écht te zien krijgen en dat jij je doelstelling behaalt!

Icon - Verspreiding offline

Doelen bepalen

In een strategiesessie van ongeveer 2 uur bepalen we wat jouw doelen zijn. Voor elke fase formuleren we de Key Performance Indicators voor de lange en korte termijn.

Icon - Doelen bepalen
Icon - Promotie

Campagne instellen

In deze stap zorgen we dat alles ready to go is. We optimaliseren jouw YouTube-kanaal, uploaden de video’s met maximale kwaliteit en zetten een videocampagne voor je op.

Verspreiding

Wij vinden het belangrijk dat de investering zich dubbel en dwars uitbetaalt. Daarom maken we overtuigende infographics én zorgen we dat de juiste mensen ernaar kijken. In deze optionele fase helpen we de infographic te verspreiden op het internet via slimme online marketing technieken. Zo weet je zeker dat je klanten het werk ook écht te zien krijgen en dat jij je doelstelling behaalt!

Icon - Verspreiding offline
Icon - Remarketing

Remarketing

In de THINK en DO fase zetten we specifieke content in door middel van remarketing, die gebaseerd is op interesse. Hiermee bereiken we precies jouw doelgroep op het juiste moment.

Rapportage & optimaliatie

Aan de hand van een maandelijkse infographic rapportage zie jij in één oogopslag of de doelen (KPI’s) behaald zijn. Waar nodig optimaliseren we de campagnes om het doel te bereiken.

Icon - Rapportage
Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video Consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Wat is jouw informatie-uitdaging?

Laat een bericht achter voor onze experts!

"*" geeft vereiste velden aan

Cooler Media 2023 - Julie (klein)

Julie van Rooij - Online Marketer

Cooler Media 2023 - Christian (klein)

Christian de Waard - Video Consultant

Cooler Media 2023 - Helen (klein)

Helen Berger - Creative producer

Cooler Media 2023 - Daniel (klein)

Daniël Visscher - Art Director

Wat is jouw informatie-uitdaging?

Laat een bericht achter voor onze experts!

"*" geeft vereiste velden aan