UITLEGANIMATIE LATEN MAKEN.

Animatie laten maken

Animatiestudio Cooler Media produceert al ruim 10 jaar animaties. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe wij jouw boodschap het beste kunnen overbrengen in een uitleganimatie, ook wel explanimation genoemd. Of het nou gaat om het verhelderen van een complexe theorie, een merkproductie of een illustratie van een jaarverslag. Onze uitleganimaties vind je in verschillende stijlen en pakketten.

Wil je weten welk pakket geschikt is voor jouw bedrijf en budget? Laat je adviseren door een van onze uitlegexperts.

Animatie laten maken

WAAROM EEN UITLEGANIMATIE
LATEN MAKEN?

pijl omhoog

Ons werk.

Mondiaal FNV

Je ziet keurmerken op bijna elk product dat je dagelijks gebruikt. Een teken ter verbetering: alleen is er meer nodig.

zicht adviseurs animatie video

Zicht Adviseurs

Het ondernemerschap brengt risico’s met zich mee. Weet jij wat die van jou zijn?

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Met de Startup Visa van RVO kunnen jonge starters snel aan de slag als ondernemer.

DeWoonpas

Bijdragen aan een beter klimaat is vaak een complexe en prijzige uitdaging. De GVR biedt een toegankelijke oplossing.

Exact

Software is soms wat lastig en vraag om duidelijke uitleg. Net zoals de nieuwe software Globe+ van Exact.

thumbnail TKP

TKP Pensioen

Wanneer je pensioen nadert komen er steeds meer vragen naar boven. Dat vraagt om opheldering.

Blijf op de hoogte, schrijf je in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Als beste beoordeeld.

how to video laten maken

Client review | HLB VAN DAAL

“Heel fijn dat Cooler Media ook meedacht over de marketing om de video heen.”

HLB van Daal & Partners was op zoek naar een originele manier om een onderwerp als Prinsjesdag duidelijk, maar luchtig uit te kunnen leggen. Hiervoor is een animatie uitermate geschikt. Madelon vertelt je in de video hoe zij het proces van de productie ervaren heeft.

beoordeeld met een 9+

HET UITLEGANIMATIE PRODUCTIEPROCES.

Concept & Script

Een uitleganimatie laten maken, begint bij het bedenken van het concept. Vaak is dit de belangrijkste stap in het proces, omdat hier de grote lijnen van de uitleganimatie bepaald worden. Daarom doen we dit altijd in een persoonlijk gesprek, waarin we je vragen welk verhaal je wilt vertellen, in wat voor animatiestijl en wat je graag terug wilt zien in de uitleganimatie. Tijdens deze ontmoeting beginnen we direct met het schetsen van wat uiteindelijk het storyboard wordt.

Storyboard & Visual Design

Nadat we de knopen met betrekking tot het concept hebben doorgehakt, is het finetunen van het storyboard de volgende stap. Tijdens het eerste gesprek werken we het verhaal van de uitleganimatie in stripvorm al voor je uit. Dit noemen we het visual design. Dit sturen we vervolgens naar je toe, zodat jij er nog eens goed naar kunt kijken en eventueel feedback kunt leveren. Zodra we groen licht hebben, bouwen we de animatie met als basis het visual design. Ondertussen maken we ook een keuze voor de muziek en de voice-overstem die zal worden gebruikt in de video.

Productie

Dit is waar we met behulp van onze magie de uitleganimatie tot leven laten komen. Vanuit het storyboard maken onze animators de eerste versie van de video voor je klaar. De eerste geanimeerde beelden leggen we aan je voor en zodra we op dezelfde golflengte zitten, wordt de uitleganimatie time-locked gemaakt, zodat we de geluidseffecten toe kunnen voegen. Deze taak ligt in handen van een AFX-specialist die met het mixen en toevoegen van geluiden de laatste hand legt aan de video. Wanneer deze taak er ook op zit, is de uitleganimatie gereed!

Verspreiding

Onze specialismen reiken verder dan alleen het maken van uitleganimaties. We bezitten namelijk ook over de broodnodige kennis om jouw eindproduct bij het juiste publiek te brengen. Je kunt rekenen op meer views, hogere conversies en meer engagement, waaruit ook meer bezoekers voor je website volgen. Ben je geïnteresseerd om met ons in zee te gaan? Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.