Uitleganimatie laten maken

Wij leggen complexe zaken en ideeën uit in krachtige uitleganimaties die iedereen begrijpt.

Vrijblijvend advies Ons werk
Icon - Animatie

Uitleganimatie laten maken

Animatiestudio Cooler Media produceert al ruim 10 jaar animaties. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe wij jouw boodschap het beste kunnen overbrengen in een uitleganimatie, ook wel explanimation genoemd. Of het nou gaat om het verhelderen van complexe informatie, een verhaal vertellen of een illustratie van een jaarverslag. Onze uitleganimaties vind je in verschillende stijlen en pakketten.

Wil je weten welk pakket geschikt is voor jouw bedrijf en budget? Laat je adviseren door een van onze uitlegexperts.

Animaties waar we trots op zijn

Visma Beeldmerk

Visma
eAccounting software

dbg bio energy beeldmerk

DBG BioEnergy
Enzymentechnologie

CMNTY

CMNTY
Specialist in marktonderzoek

Organto
I AM Organic

Hollandia beeldmerk

Hollandia
Veiligheidsmaatregelen

Veenendaal logo

Gemeente Veenendaal
Omgevingsvisie

Maatwerk of Standaard animatievideo?

Ben je op zoek naar een volledig op maat gemaakte animatievideo waarbij je alles kan bepalen? Of zoek je naar een betaalbare en snelle oplossing voor jouw project? Wij bieden in beide gevallen de perfecte animatie voor jouw budget!

Maatwerk animaties

Volledig op maat gemaakte animaties waarbij elke keuze op gebied van design, geluid en voice-over stem helemaal zelf te bepalen zijn. Alle maatwerk animaties die wij maken zijn uniek en volledig binnen jouw huisstijl. Alle designbestanden worden jouw eigendom en verrijken zo jouw merk.

Meer Maatwerk

Standaard (pre-designed) animaties

Animaties van hoge kwaliteit met de keuze uit vijf designstijlen. Elke stijl is zorgvuldig ontworpen en exclusief voor klanten van Cooler Media. Scherp geprijsd en snel gemaakt! Alle standaard animaties worden altijd aangepast naar jouw eigen huisstijl kleuren, logo en lettertypes.

Meer Standaard stijlen

Als beste beoordeeld

Waarom
Cooler Media?

 • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
 • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 12+ jaar ervaring
 • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
 • Vaste prijs zonder verrassingen
 • Supersnelle levering mogelijk

Fleur Loef
Managing Director Auxillim Offshore B.V.

Onze werkwijze voor animatie

Magic Meeting: direct duidelijkheid.

Tijdens een ‘Magic Meeting’ toveren wij jouw op maat gemaakte concept of idee om in een script. Jij vertelt ons jouw verhaal en wij stellen je doelgerichte vragen. Zo krijgen we samen scherp wat je wilt communiceren. Gedurende de meeting ontwerpen wij de eerste schetsen voor het storyboard en na afloop heb jij de eerste versie van je script!

Icon - Meeting

Storyboard of visual design.

In deze fase werken we het storyboard verder uit. Het resultaat? Een overzichtelijk visual design! Bij elk shot staat een uitgebreide voice-over tekst én beeldbeschrijving. Door het overzicht van verschillende stilstaande beelden weet jij precies hoe je animatie eruit komt te zien. Nadat het visual design door jou is goedgekeurd, starten we met de productie van de animatie.

Icon - Storyboard (donker)

De start van jouw animatie!

Binnen enkele dagen na goedkeuring van het visual design ontvang je de eerste versie van jouw animatie video! Deze versie heeft een voice-over, maar nog geen sound design. We horen graag eerst jouw feedback en gaan dan aan de slag met de definitieve animatie, inclusief sound design. Na jouw goedkeuring ronden we samen de productiefase af.

Icon - Animatie

Muziek en geluid brengen jouw video tot leven.

Goed geluid brengt jouw animatie echt tot leven. Onze sound designer heeft meer dan 15 jaar ervaring en geeft jouw video de ultieme tone of voice, precies goed voor jouw organisatie.

 • Nabewerking van de voice-over voor kraakheldere stemmen
 • Keuze uit verschillende stijlen muziek en geluid
 • Muziek is maatwerk, dus we zoeken precies de juiste stijl voor jouw video
Icon - Sound design

Het juiste publiek voor jouw animatie.

Een animatie laten maken doe je natuurlijk niet zomaar, je wil dat mensen je boodschap te zien krijgen! Door middel van ons video marketing pakket verspreiden we jouw video op de beste online kanalen. Denk aan YouTube en andere social media kanalen, zoals LinkedIn of Instagram. Een échte toegevoegde waarde waarmee je maximaal resultaat uit jouw animatie haalt!

 • Haal het maximale uit jouw investering met video marketing
 • Bereik mensen binnen je doelgroep, buiten je vaste kanalen
 • Minimaal 1000 relevante kijkers voor een vaste prijs
Icon - Verspreiding online

Waarom een uitleganimatie laten maken?

Een uitleganimatie video is een krachtig instrument voor je bedrijf. We vertalen jouw uitdagingen naar een heldere boodschap. Daarnaast transformeren we complexe concepten in begrijpelijke, boeiende content die de betrokkenheid verhoogt en informatieopname verbetert. Met de visuele aantrekkingskracht en flexibiliteit van een uitleganimatie video kunnen we elk idee visualiseren, hoe abstract of complex ook.

Bovendien kan een goed gemaakte uitleganimatie conversies stimuleren door een duidelijker begrip van je product of dienst. Bij Cooler Media creëren we op maat gemaakte uitleganimaties die je boodschap effectief overbrengen en resoneren bij je doelgroep.

Veelgestelde vragen

De kosten van een uitleganimatie laten maken variëren enorm en hangen af van de volgende factoren:

 • Door wie laat je je animatie maken? Veelal wordt er door gerenommeerde animatiestudio’s een hogere prijs gehanteerd dan door kleinere studio’s.
 • Wat voor animatie wil je laten maken? Wil je een bumperadvertentie laten maken van 6 seconden of ben je op zoek naar een uitleganimatie die jouw product, idee of dienst uitlegt? Deze duurt gemiddeld 60 seconden en is daarom ook duurder dan een korte animatie.

Benieuwd hoe de animatieprijzen tot stand komen en zich ontwikkelen in de huidige markt? Lees hier meer over de kosten van een animatie laten maken.

Wil je graag een bedrag horen? Dat kan! Neem contact met ons op en ontvang binnen 5 minuten een prijs op maat.

De ideale lengte van een uitleganimatie hangt af van je boodschap, je doelgroep en het kanaal waarop je de video wil verspreiden. Zet je de uitleganimatie voornamelijk in als YouTube advertentie, dan is deze over het algemeen van kortere duur dan een uitleganimatie die dient als ondersteuning van een bedrijfspresentatie. Wij adviseren 60 seconden als ideale lengte van een uitlegvideo.

De gemiddelde productietijd van een uitleganimatie laten maken hangt af van verschillende factoren. Onder andere de lengte van het script, de gekozen design stijl en complexiteit van de animatie hebben invloed op het uitwerken van de animatiefilm. Gemiddeld hanteren wij de volgende productietijden:

Heb je spoed? Door onze efficiënte werkwijze kunnen wij ervoor zorgen dat jouw animatie eerder klaarstaat. Laat ons het weten en we stellen samen een gestructureerde planning op. Zo zorgen we samen voor een fantastisch eindresultaat!

Sinds 2011 is Cooler Media een professioneel bedrijf gespecialiseerd in het duidelijk uitleggen van jouw verhaal. Hierdoor hebben we jarenlange ervaring in het schrijven van voice-over teksten en het illustreren van storyboards. Om onze kwaliteit te garanderen, produceren wij de animatie van A tot Z zelf. Mocht je al wel een storyboard of voice-over tekst hebben, dan gebruiken wij dit graag ter inspiratie! 
Voordat we kunnen beginnen met het animeren van jouw uitleganimatie hebben we het een en ander van je nodig, zoals:
 • De styleguide van de organisatie (mits deze beschikbaar is);
 • De juiste kleurcodes;
 • Designwerk uit eerdere opdrachten;
 • Logo’s in vector based of illustrator files.

Verder horen we tijdens de Magic Meeting natuurlijk graag je verwachtingen en alles over het verhaal dat je wilt vertellen. Aan ons de taak om dit verhaal te vertalen naar een creatief concept en met animatie tot leven te brengen.

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan