Infographic laten maken

Onze Infographics maken complexe zaken en ideeën in één oogopslag begrijpelijk.

Spreek onze experts Werkwijze

☝ Bekijk onze uitleg over een infographic laten maken

Icon - Infographic

Waarom een infographic laten maken?

Met een infographic leg je complexe informatie eenvoudig uit in één overzicht. Doordat het menselijk brein visueel is ingesteld, helpt de combinatie van tekst met visuele elementen om de informatie beter te begrijpen. Infographics helpen feitelijke informatie visueel aantrekkelijk te maken voor de lezer. Dankzij een sterk informatie design, overzichtelijke iconen en symbolen en korte teksten zijn ze de perfecte aanvulling op uitleganimaties, video’s of andere onderdelen van je campagne. 

Enkele voordelen van een goede infographic:

 • Complexe informatie wordt in één oogopslag duidelijk
 • Visuele informatie wordt 60.000x sneller begrepen dan tekst
 • Rustig op eigen tempo te lezen
 • Perfect als leadgenerator of social media post

Wil jij een infographic laten ontwerpen? Laat ons je vrijblijvend adviseren.

Spreek onze experts

Infographics waar we trots op zijn

regiodeal foodvalley voorbeeld
RegioDeal foodvalley beeldmerk

RegioDeal Foodvalley
Duurzaam voedselsysteem

stichting alliantie infographic portfolio
Stichting Alliantie

Stichting Alliantie
Goede zorg proef je

Hollandia beeldmerk

Hollandia
Veilig werken

Infographic - Mondiaal FNV
uniontounion

Mondiaal FNV
Sociaal Dialoog Peru

infographic portfolio hoffmann
hoffmann logo

Hoffmann
Crisismanagement

Infographic - Fontys Hogescholen
Logo Fontys Hogescholen

Fontys Hogescholen
Technology Impact Cycle

Je bent in goed gezelschap met deze Cooler Clients

Logo Visma
Logo Bamigo
Logo Engie
Logo Ballast Nedam Industriebouw
Logo DAF

Het infographic productieproces

Magic Meeting: de basis van een goed verhaal

In een unieke creatieve sessie, de Magic Meeting, bespreken we de inhoud van jouw infographic. Samen met een uitleg expert en designer werken we ter plekke de eerste schetsen direct voor je uit. Zo is alles direct helder en verminderen we het aantal feedbackmomenten in het creatieproces.

Na de strategische sessie beginnen we met het analyseren en structureren van de informatie. We verkleinen het aantal woorden en vervangen deze met duidelijke illustraties zonder verlies van de boodschap.

Icon - Meeting

Creatie vanuit een solide basis

In de designfase worden de concepten, schetsen en teksten gecombineerd tot een eerste versie van de infographic. Afhankelijk van het pakket dat je kiest, werken we een design op maat uit of gebruiken een van onze vaste stijlen (pre-designed). Uiteraard geven we altijd een persoonlijke draai aan het ontwerp en gebruiken we jouw huisstijl kleuren en schrijfstijl. Daarna krijg je alle kans om feedback te geven tot je helemaal tevreden bent.

Je kunt je infographic tot leven brengen met designs, tekst en zelfs interactiviteit (web). Dit bepalen we vaak in de Magic Meeting maar elk PDF kan altijd later worden omgezet in een interactieve infographic.

Icon - Design

Succesvolle inzet van jouw infographic

Wij vinden het belangrijk dat de investering in content zich dubbel en dwars terugbetaald. Daarom maken we niet alleen verhelderende infographics maar zorgen we ook dat de juiste mensen ernaar kijken.

In deze fase helpen we jouw infographic te verspreiden via slimme technieken. Zowel binnen als buiten je organisatie kunnen wij helpen het juiste publiek te bereiken.

Icon - Verspreiding online

Waarom
Cooler Media?

 • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
 • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 10+ jaar ervaring
 • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
 • Vaste prijs zonder verrassingen
 • Super snelle levering is altijd mogelijk

Dick de Vries
Interieurarchitect BNI Schaffenburg

Interactieve infographic laten maken

Als eerste in Nederland introduceerden wij de interactieve infographic. Een interactieve infographic is een unieke combinatie tussen de traditionele (statische) pdf en een one page website.

In tegenstelling tot traditionele, statische infographics, stellen interactieve infographics gebruikers in staat om met de informatie te interacteren en deze op verschillende manieren te verkennen. Hierdoor kan je enorm veel informatie kwijt zonder het overzicht te verliezen. Door gelaagdheid aan te brengen in de informatie blijven de stukjes in de infographic hapklaar voor de bezoeker van de website.

Om de wereld begrijpelijker te maken dient iedereen een boodschap te kunnen snappen en digitale content te kunnen gebruiken op de manier waarop zei het duidelijk vinden. Dat betekent dat digitale informatie toegankelijk moet zijn voor iedereen met of zonder beperking.

Daarom bieden wij klanten de mogelijkheid dat wij hun interactieve designs, zoals infographics, pdf’s, brochures en websites drempelvrij te laten maken. Daarmee maken we ook voor mensen met een auditieve, cognitieve, visuele of motorische beperking informatie digitaal toegankelijk.

Spreek een expert

Voorbeelden van interactieve infographics

Portfolio - Infographic - STSN

Stichting Tubereuze Sclerosis
Routekaart STC

brandweer preview

Brandweer
Transitie blusschuim

vrzhz preview

Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid
Regionaal risicoprofiel

Voorbeelden van interactieve infographics

Portfolio - Infographic - STSN

Stichting Tubereuze Sclerosis
Routekaart STC

brandweer preview

Brandweer
Transitie blusschuim

vrzhz preview

Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid
Regionaal risicoprofiel

Veelgestelde vragen

Een vraag die we vaak horen is ‘Wat kost een infographic?’. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren en het type infographic. Een eenvoudige infographic laten maken kost meestal tussen de € 750 en € 1.500. Wanneer je naast het designwerk ook gebruik maakt van onze informatie ontwerpers en de Magic Meeting kom je uit op een bedrag vanaf €2.500,-. De prijs voor een interactieve infographic start vanaf € 5.000. Andere grafische producten bevinden zich qua prijs ertussenin.

Wil je een infographic laten maken door ons? Dan heb je keuze uit twee verschillende opties: een standaard of maatwerk design. In de standaard variant wordt gebruik gemaakt van simpele iconen, terwijl we bij een maatwerk product unieke, gedetailleerde iconen ontwerpen voor jou. Wil je de verschillen in detailwerk zien? Of twijfel je nog over het laten maken van een infographic? Bekijk dan ons portfolio voor voorbeelden.

Complex proces of ingewikkelde informatie uit te leggen? Een beeld zegt écht meer dan duizend woorden. Uit onderzoek blijkt dat mensen zaken veel beter onthouden wanneer deze visueel aan hen worden verteld. Andere redenen waarom een infographic werkt:

 • Binnen 1/10e van een seconde krijg je een duidelijk beeld;
 • Het kost slechts 150 milliseconden om een symbool te verwerken;
 • Het kost zelfs maar 100 milliseconden om er ook een betekenis aan te geven;
 • Mensen ervaren iedere dag een information overload door tekst, met een infographic val je op en doorbreek je dit probleem.
Infographics worden vaak gebruikt op websites voor bijvoorbeeld leadgeneratie, in digitale rapporten, als verkorte jaarverslagen, in e-learning materiaal, en op andere digitale platforms. Daarnaast zijn statische inforgraphics ook goed te gebruiken als banners of om uit te delen op evenementen. Ze zijn een effectief hulpmiddel voor het communiceren van complexe informatie op een boeiende en toegankelijke manier.

Een infographic, ofwel praatplaat, is een visuele weergave van (vaak complexe) informatie aan de hand van beeldende elementen, zoals cijfers, tekst, symbolen, afbeeldingen en illustraties. Er is sprake van een interactieve infographic wanneer deze elementen ‘interactief’ zijn. Bijvoorbeeld bewegende illustraties, klikbare knoppen of wanneer er informatie uitrolt als je met je muis over een symbool gaat. Ideaal als je veel informatie kwijt wil, maar dit wel zo overzichtelijk mogelijk wilt doen.

Een paar kenmerken van interactieve infographics zijn:

 1. Interactiviteit: Gebruikers kunnen klikken, scrollen, in- en uitzoomen, of op een andere manier interageren met de elementen van de infographic. Deze acties kunnen meer gedetailleerde informatie onthullen, verschillende weergaven van de gegevens presenteren, of de gebruiker in staat stellen om de informatie op een persoonlijke manier te verkennen.

 2. Gegevensvisualisatie: Ze visualiseren complexe gegevens en informatie op een manier die gemakkelijk te begrijpen en te onthouden is. Dit kan de vorm aannemen van grafieken, diagrammen, kaarten, tijdlijnen en andere visuele elementen.

 3. Gebruikersgerichte ervaring: Door de mogelijkheid om met de informatie om te gaan en deze op een persoonlijke manier te verkennen, creëren interactieve infographics een meer gebruikersgerichte ervaring.

Met een interactieve infographic trek je in een oogwenk de aandacht van je doelgroep. Informatie is snel te begrijpen én je biedt luchtige entertainment. Dankzij de animaties heb je bovendien de mogelijkheid om humor te verwerken, emoties te triggeren of een ‘wauw-factor’ te creëren. En wist je dat infographics het ook goed doen op social? Ze zijn snel te delen en hebben de potentie om viral te gaan.

De productietijd van een infographic is afhankelijk van de stijlen complexiteit van het design waar je voor gekozen hebt. Dit komt door het verschil in detailniveau tussen een standaard of maatwerk stijl. We hanteren de volgende standaard productietijden voor een infographic maken:

 • Standaard infographic: 3 werkdagen
 • Maatwerk infographic: 4 werkdagen
 • Interactieve infographic: 10 werkdagen

Ons efficiënte productieproces stelt ons in staat om jouw product eerder op te leveren, mits je als klant ook snel feedback kunt geven en er een strakke planning kan worden gemaakt. Perfect voor als je je infographic eerder nodig hebt!

Voordat we kunnen beginnen aan het maken van je infographic hebben we het volgende van je nodig:

 • Een styleguide van jouw organisatie;
 • Jouw logo’s in vectorbased of illustrator;
 • Eerder designwerk;
 • De juiste kleurcodes.

Mocht je problemen hebben met het vinden of toesturen van deze bestanden, neem even contact met ons op via info@coolermedia.nl.

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij
Online Marketer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard
Video Consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger
Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher
Art Director

Hoe kunnen wij helpen?

Laat je bericht achter en we komen binnen een uurtje bij je terug.

"*" geeft vereiste velden aan