Opdrachtgever:
Cooler Media

Partner:
IJsselland Ziekenhuis

Onderwerp:
Waarom snurken mensen?

Stijl:
AnyStory

Taal:
Nederlands
English

Verhaal:
Nederland heeft meer dan 6 miljoen snurkende mensen! Een veelvoorkomend probleem dus, maar wist je dat snurken eigenlijk helemaal niet normaal is. Check snel de AnyStory om te zien waarom we snurken én wat je er aan kan doen

De uitvoering

Bij Cooler Media besteden we een groot deel van onze tijd aan vrij werk in de vorm van de AnyStories. De enige vereiste: ‘Maak het vet!’

Deze AnyStory is een samenwerkingsproject van onze in-house specialisten. Samen brainstormden zij over ideeën om het onderwerp snurken op een leuke en heldere manier te visualiseren in een stijl die duidelijk afwijkt van de rest van de AnyStories. Hierdoor zijn niet alle scènes door slechts één animator geanimeerd. De verschillende scènes zijn samengevoegd in één tijdlijn, waardoor je in sommige scènes ook de verschillende skills van een animator terug kunt zien.

Cooler Media 2023 - Robin

“Voor het stijlontwerp wilden we een eenvoudige stijl om duidelijk te kunnen maken wat de oorzaken kunnen zijn van snurken. De animatie moest daarnaast natuurlijk wel een karakter hebben dat lekker gezellig snurkt.”

– Robin, Designer & Animator

Cooler Media 2023 - Jamie

“Het was vooral een fijn project om aan te werken, omdat ik samen heb kunnen werken met mijn collega’s. Dat maakt het maken van zo’n AnyStory toch altijd leuker.”

– Jamie, Technical Animator

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script

Slaap: misschien wel de belangrijkste uren van de dag. Essentieel voor je gezondheid en je geluk. Wat is dan het meest irritante dat je bedpartner kan doen? Snurken! Maar wat is snurken en hoe voorkom je het?

Wanneer je snurkt hebben luchtstromen moeite om door je luchtwegen te komen. Ze passeren ontspannen weefsels in je neus en keel. Dit veroorzaakt trillingen en harde geluiden die op kunnen lopen tot wel 90 decibel! Het volume van een kettingzaag.

Snurken komt op alle leeftijden voor en kan verschillende oorzaken hebben. Omdat je een rugslaper bent en je tong, huig en zachte gehemelte naar achter zakken. Of omdat je spierspanning verslapt is door bijvoorbeeld oververmoeidheid, alcohol of het gebruik van medicijnen. Ook kan je keelholte verdikt zijn door irritatie van het roken of overgewicht. Bij kinderen is vaak een vergrote keel- of neusamandel de oorzaak, bij oudere mensen een verdikt en verslapt slijmvlies in de keelholte.

Bepaalde maatregelen kunnen het snurken verminderen. Slaap bijvoorbeeld op je zij in plaats van je rug. Probeer te stoppen met roken, af te vallen, of je leefpatroon op een andere manier te veranderen. Maar onderschat snurken niet en raadpleeg altijd een dokter om de achterliggende reden te achterhalen. Laat snurken de kwaliteit van slaap van jou en je partner niet verstoren!

Onze AnyStory kennispartners