Explanimation laten maken

Op een eenvoudige manier jouw boodschap overbrengen naar potentiële klanten, werknemers, partners en investeerders?

Vrijblijvend advies Ons werk
Icon - Verspreiding online

Explanimation laten maken

Op een eenvoudige manier jouw boodschap overbrengen naar potentiële klanten, werknemers, partners en investeerders? Wie je ook wilt bereiken, met een explanimation video zit je goed. Aan de hand van jouw wensen maken wij een unieke video voor jou en jouw bedrijf!

Ons brein verwerkt visuele content sneller dan tekst, hierdoor onthouden we informatie beter. Daarnaast houdt een explanimation video de aandacht van de ontvanger beter vast. Video maakt het makkelijker om complexe onderwerpen te versimpelen en uit te leggen. Met beeld maak je emoties los bij de kijker door bijvoorbeeld humor toe te voegen. Kortom: een explanimation is de way to go als jij jouw boodschap helder, snel en goed wilt overbrengen!

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies en een prijsopgave op maat!

Animaties waar we trots op zijn

Visma Beeldmerk

Visma
eAccounting software

dbg bio energy beeldmerk

DBG BioEnergy
Enzymentechnologie

CMNTY

CMNTY
Specialist in marktonderzoek

Organto
I AM Organic

Hollandia beeldmerk

Hollandia
Veiligheidsmaatregelen

Veenendaal logo

Gemeente Veenendaal
Omgevingsvisie

Maatwerk of Standaard animatievideo?

Ben je op zoek naar een volledig op maat gemaakte animatievideo waarbij je alles kan bepalen? Of zoek je naar een betaalbare en snelle oplossing voor jouw project? Wij bieden in beide gevallen de perfecte animatie voor jouw budget!

Maatwerk animaties

Volledig op maat gemaakte animaties waarbij elke keuze op gebied van design, geluid en voice-over stem helemaal zelf te bepalen zijn. Alle maatwerk animaties die wij maken zijn uniek en volledig binnen jouw huisstijl. Alle designbestanden worden jouw eigendom en verrijken zo jouw merk.

Meer Maatwerk

Standaard (pre-designed) animaties

Animaties van hoge kwaliteit met de keuze uit vijf designstijlen. Elke stijl is zorgvuldig ontworpen en exclusief voor klanten van Cooler Media. Scherp geprijsd en snel gemaakt! Alle standaard animaties worden altijd aangepast naar jouw eigen huisstijl kleuren, logo en lettertypes.

Meer Standaard stijlen

Waarom
Cooler Media?

 • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
 • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 12+ jaar ervaring
 • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
 • Vaste prijs zonder verrassingen
 • Supersnelle levering mogelijk

Fleur Loef
Managing Director Auxillim Offshore B.V.

Als beste beoordeeld

Onze werkwijze voor animatie

Magic Meeting: direct duidelijkheid.

Tijdens een ‘Magic Meeting’ toveren wij jouw op maat gemaakte concept of idee om in een script. Jij vertelt ons jouw verhaal en wij stellen je doelgerichte vragen. Zo krijgen we samen scherp wat je wilt communiceren. Gedurende de meeting ontwerpen wij de eerste schetsen voor het storyboard en na afloop heb jij de eerste versie van je script!

Icon - Meeting

Storyboard of visual design.

In deze fase werken we het storyboard verder uit. Het resultaat? Een overzichtelijk visual design! Bij elk shot staat een uitgebreide voice-over tekst én beeldbeschrijving. Door het overzicht van verschillende stilstaande beelden weet jij precies hoe je animatie eruit komt te zien. Nadat het visual design door jou is goedgekeurd, starten we met de productie van de animatie.

Icon - Storyboard (donker)

De start van jouw animatie!

Binnen enkele dagen na goedkeuring van het visual design ontvang je de eerste versie van jouw animatie video! Deze versie heeft een voice-over, maar nog geen sound design. We horen graag eerst jouw feedback en gaan dan aan de slag met de definitieve animatie, inclusief sound design. Na jouw goedkeuring ronden we samen de productiefase af.

Icon - Animatie

Muziek en geluid brengen jouw video tot leven.

Goed geluid brengt jouw animatie echt tot leven. Onze sound designer heeft meer dan 15 jaar ervaring en geeft jouw video de ultieme tone of voice, precies goed voor jouw organisatie.

 • Nabewerking van de voice-over voor kraakheldere stemmen
 • Keuze uit verschillende stijlen muziek en geluid
 • Muziek is maatwerk, dus we zoeken precies de juiste stijl voor jouw video
Icon - Sound design

Het juiste publiek voor jouw animatie.

Een animatie laten maken doe je natuurlijk niet zomaar, je wil dat mensen je boodschap te zien krijgen! Door middel van ons video marketing pakket verspreiden we jouw video op de beste online kanalen. Denk aan YouTube en andere social media kanalen, zoals LinkedIn of Instagram. Een échte toegevoegde waarde waarmee je maximaal resultaat uit jouw animatie haalt!

 • Haal het maximale uit jouw investering met video marketing
 • Bereik mensen binnen je doelgroep, buiten je vaste kanalen
 • Minimaal 1000 relevante kijkers voor een vaste prijs
Icon - Verspreiding online

Waarom een explanimation laten maken?

Ons brein verwerkt visuele content sneller dan tekst, hierdoor onthouden we informatie beter. Daarnaast houdt een explanimation video de aandacht van de ontvanger beter vast. Video maakt het makkelijker om complexe onderwerpen te versimpelen en uit te leggen. Met beeld maakt je emoties los bij de kijker door bijvoorbeeld humor toe te voegen. Kortom: een explanimation is de way to go als jij jouw boodschap helder, snel en goed wilt overbrengen!

Veegestelde vragen

Een explanimation is een korte video of instructiefilm, waarin een complexe boodschap op geanimeerde wijze wordt uitgelegd. Oftewel, een uitleganimatie! Dit is een extreem beeldende manier om informatie te verstrekken aan je doelgroep. Vaak is een explanimation ook voorzien van een voice-over. Het is een ideale keuze om voor duidelijke uitleg te zorgen.
Uit onderzoek van Wistia blijkt dat hoe langer je video is, hoe meer mensen er afhaken. Zo haakt namelijk 20% van je publiek al af na de eerste 10 seconden! Daarom adviseren wij altijd een maximum van 75 seconden. Wil je jouw explanimation inzetten als advertentie op YouTube? Dan adviseren wij jou om deze tussen de 6 en 15 seconden te laten duren.

De kosten van het maken van een explanimation hangen af van wat je precies wilt communiceren en voor wat voor stijl je kiest. Wil je een zakelijke explanimation met enkel symbolen of wil je een explanimation met karakters? Om ervoor te zorgen dat je achteraf niet voor verrassingen staat, hanteren we een vaste prijs voor het standaardpakket en kennen de extra opties ook een vast tarief. Enkele van deze opties zijn:

 • Wel of geen karakters
 • Keuze uit een van onze bestaande stijlen of een nieuwe stijl op maat
 • Lengte van de explanimation
 • Wel of geen ondertiteling

Mocht je meer willen weten over onze tarieven en explanimation kosten, over onze werkwijze of wil je een passend explanimation voorbeeld ontvangen, neem vrijblijvend contact op met een van onze uitlegexperts!

Bij Cooler Media zijn we gespecialiseerd in het produceren van explanimations. Hierdoor hebben wij een efficiënt productieproces ontwikkeld. Zo stellen we na de eerste meeting een planning op, stemmen we af wanneer we de eerste versie opleveren, wanneer we feedback van je ontvangen en wanneer we de final explanimation opleveren. Normaal gesproken hanteren wij de volgende doorlooptijden:

 • Infographic (motion graphic) explanimation: 2-6 weken
 • Standaard explanimation: 2-4 weken
 • Maatwerk explanimation: 4-6 weken
Explanimations zijn onze specialiteit. Zo schrijft onze copywriter honderden scripts per jaar en ontwerpt onze designer de hele dag door nieuwe storyboards. Hierdoor weten wij hoe we jouw boodschap het beste visualiseren. Om een goede explanimation af te kunnen leveren, produceren wij alles van begin tot eind zelf. Mocht je al een storyboard of script hebben liggen dan kun je dit natuurlijk altijd meenemen ter inspiratie!

Voordat we kunnen beginnen met het animeren van jouw animatie hebben we het een en ander van je nodig, zoals:

 1. De styleguide van de organisatie (mits deze beschikbaar is)
 2. De juiste kleurcodes
 3. Designwerk uit eerdere opdrachten
 4. Logo’s in vector based of illustrator files
Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan