Uitlegvideo laten maken

Wij leggen complexe zaken en ideeën uit in krachtige video’s die iedereen begrijpt.

Vrijblijvend advies Ons werk
Icon - Film

Begrepen worden begint hier

Video’s maken complexe informatie begrijpelijk. Weg met lange, ingewikkelde handleidingen, want alles is in één klap duidelijk wanneer je een uitlegvideo hebt laten maken. Door een film te laten maken zorg je er niet alleen voor dat je snel en duidelijk uitlegt hoe men jouw product moet gebruiken, maar kun je ook zorgen voor een hogere positie in de zoekresultaten van Google, genereer je meer leads en conversies en versterkt het je merkwaarde.

Meer weten? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een prijopgave op maat!

Bedrijfsfilms waar we trots op zijn

telecomhunter beeldmerk

TelecomHunter
Professionele telecom hardware

goodlife foods logo

GoodLife Foods
Werving & Selectie

traffic and more beeldmerk

Traffic & More
Onze mensen

connecting agri&food beeldmerk

Connecting Agri & Food
Over ons

fristads beeldmerk

Fristads
Solutions van Fristads

Waterschap Brabantse Delta
Instructies voor bezoekers

Als beste beoordeeld

Waarom
Cooler Media?

 • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
 • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 12+ jaar ervaring
 • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
 • Vaste prijs zonder verrassingen
 • Supersnelle levering mogelijk

Fleur Loef
Managing Director Auxillim Offshore B.V.

Het film productieproces

Wat is de kern van jouw boodschap?

Tijdens een persoonlijke 'Magic Meeting' ontdekken we jouw wensen. Jij vertelt ons jouw verhaal en wij stellen je doelgerichte vragen. Zo krijgen we samen scherp wat je wilt communiceren en vertalen we de informatie naar een duidelijke boodschap. Op basis van deze informatie schrijven wij een goed script, waarin de gehele bedrijfsfilm of uitlegfilm van begin tot eind wordt vastgelegd.

Icon - Script - Wit

Tijd voor de draaidagen

Ben jij tevreden met het script? Cool! Dan plannen we een draaidag in. Op deze dag komen we met een professionele film crew inclusief camera naar de gewenste locatie. We filmen in één keer al het beeldmateriaal dat we nodig hebben voor jouw bedrijfsfilm. 

Icon - Film

De bewerking van je bedrijfsfilm

We kiezen zorgvuldig de beste beelden uit, maar een goede bedrijfsfilm bestaat uit meer dan alleen camerabeelden. Daarom gebruiken we vervolgens diverse professionele technieken om jouw film naar een nog hoger niveau te tillen. Zo wordt er kleurcorrectie toegepast en voegt een sound designer de juiste voice-over, geluiden en muziek toeWe stoppen niet totdat we de perfecte sfeer in beeld hebben.

Icon - video productie

Wat is het gewenste resultaat?

Jouw bedrijfsfilm is afTijd om je video te delen met de rest van de wereld. Ook hier kunnen we je bij helpen door de video te verspreiden via de juiste kanalen. Wil je bijvoorbeeld graag nieuwe klanten aantrekken? Of wil je meer websitebezoeken? Met ons video marketing pakket zorgen we ervoor dat je eigen verhaal gedeeld wordt zodat jij jouw doelstellingen behaalt.

Icon - Verspreiding online

Waarom een film laten maken?

Een uitlegvideo laten maken is erg handig, want zo kun je op een visuele manier een duidelijke uitleg of instructie geven. Mensen zijn namelijk visueel ingesteld, waardoor we een voorkeur hebben voor bewegende beelden en niet het lezen van een tekst. Een instructievideo laten maken kan daarom helpen om op een duidelijke manier bepaalde instructies over te brengen, bijvoorbeeld om producten, een werkwijze, procedures of diensten een toelichting te geven.

Veegestelde vragen

Een uitlegvideo, instructiefilm of uitlegfilm is een video die dient als een soort handleiding voor een proces, aanpak of gebruik van iets. Dit kan gaan over producten of diensten die je aanbiedt of een onderdeel van je bedrijf dat lastig is om uit te leggen zonder beeld. Naast dat een uitlegvideo laten maken mogelijk is in filmvorm, kan dit ook als uitleganimatie! Animaties worden veelal gebruikt om complexe zaken te verduidelijken op informele en luchtige wijze. Een uitlegvideo is geschikt voor letterlijk alles waar je uitleg over kunt geven. Van het geven van een stappenplan voor het in elkaar zetten van een IKEA-kast tot het uitleggen wat gevolgen zijn van een fusie aan je personeel. Veel bedrijven gebruiken een instructievideo dan ook om hun diensten, producten, werkwijze of (sollicitatie)procedures toe te lichten.
De lengte van jouw uitlegvideo hangt erg af van het doel. Over het algemeen is het aan te raden om je video kort en krachtig te houden, wanneer je deze inzet als YouTube campagne. Instructiefilms die bijvoorbeeld een proces uitleggen mogen langer duren. Over het algemeen adviseren wij een maximale duur van 75 seconden. Daarbij is het belangrijk om de aandacht in de eerste 10 seconden vast te houden.
De uitlegvideo kosten kunnen variëren per type studio en per product. Er zijn diverse factoren die van invloed op de prijs kunnen hebben. Onder andere:
 • de lengte van de video
 • de grootte van de crew
 • hoeveel draaidagen
 • speciale effecten
 • en het type animatie of film.

Bij Cooler Media kun je zelf je pakket samenstellen. Zo kun je zelf bepalen hoe jouw uitlegvideo er precies uit komt te zien en heb je zelf in de hand hoe groot het kostenplaatje wordt. Neem vrijblijvend contact op met een van onze uitlegexperts. Zij kunnen je hier alles over vertellen!

Als je een uitlegvideo laat maken, verzamelen wij de juiste shots om ervoor te zorgen dat jouw boodschap duidelijk overkomt. Maar ook bij een uitlegfilm is het belangrijk dat wij van te voren een aantal documenten van je ontvangen, zoals:

 • Een eventuele styleguide van de organisatie
 • De logo’s van jouw organisatie
 • De kleurcodes die jullie standaard gebruiken
 • Eerder designwerk

Deze informatie kun je sturen naar je projectmanager of naar info@coolermedia.nl.

Heb je al eerder een uitlegfilm laten maken? Dan kun je het script en/of de shotlist natuurlijk altijd naar ons sturen. We gebruiken deze beelden of tekst met alle liefde ter inspiratie. Toch maken wij jouw uitlegfilm van begin tot eind altijd zelf. Dit om ons efficiënte productieproces en onze kwaliteit te waarborgen.

Onze specialismen gaan verder dan het maken van animaties en het schieten van goed filmmateriaal. We denken met je mee over de verspreiding van je video’s, helpen je met het opzetten van een strategie en zorgen voor een feilloos design dat aansluit bij jouw huisstijl. Onze services kun je verdelen over 5 expertises:

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan