Video strategie: bereik meer met video

Een video werkt alleen als je ook een publiek hebt dat er naar kijkt. Daarom ontwikkelen we jouw optimale video strategie in een Video Strategie Plan, op basis van je behoefte en doelstellingen. Een video strategie past binnen je bestaande marketingplannen en helpt je je doelen te bereiken met de inzet van video’s.

We kijken naar je huidige video situatie, wat er nodig is aan productie en welke inzet van kanalen de juiste mensen op het juiste moment bereikt. We bieden vele opties, van enkel de strategiesessie, de uitwerking van het plan of volledige video marketing voor zo hoog mogelijke resultaten.

Wat is jouw optimale video strategie?

Video Strategie in drie stappen

Video Strategie Plan

Strategisch plan

Ontwikkel het video strategie plan als handleiding voor succesvolle inzet van video en breng alles in kaart, van kanalen tot type en lengte van de video’s

Zakelijke Animatie

Verspreid en vertel

Leg in verschillende fases van de Customer Journey de juiste dingen uit met op maat gemaakte videos

Meten en verbeteren

Behaal het maximale resultaat en verdien je investering dubbel en dwars terug dankzij krachtige analyse en verbetering van je video’s

Waarom Video Strategie?

 • We helpen van A tot Z; van strategie tot productie
 • Gebruik data om resultaat te verbeteren
 • Haal tot wel 5x meer uit je investering
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Gratis advies van onze experts
 • Nooit meer last-minute stressen over producties
 • Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
Waarom Cooler Media

Klantervaring | H2O Marine

25.000+ views in zeer korte tijd bij relevante leads via YouTube, Lukas van de Water (ondernemer) legt uit waarom video in zijn nichemarkt zo goed werkt.

Het video strategie proces

Stap voor stap voor je uitgelegd

Strategische sessie: doelen bepalen

Tijdens een strategiesessie wordt gekeken naar jouw doelstellingen, waarom zetten we een video in? We zoomen ongeveer 2 uur in op de doelgroep en de kanalen die daarbij horen. We analyseren je huidige inzet van video en werken de aanvulling uit. In het uur daarna weet jij dus al precies waar video de beste rol kan spelen de klantreis. Vervolgens bepalen we samen de Key Performance Indicators op voor de lange en korte termijn.

Na de sessie ontvang je van ons een volledig uitgewerkt plan voor het komende jaar.

Cooler Media - Video Marketing - Stap 2

Campagne instellen

Aan de hand van jouw Video Strategie Plan optimaliseren we je online aanwezigheid voor video. We kijken bijvoorbeeld naar de beste plek om jouw video’s te hosten en kanalen om video’s op te delen. We zorgen dat alles ready to go is. Je YouTube kanaal is geoptimaliseerd, de video’s zijn geüpload met maximale kwaliteit en je videocampagne is ingesteld.

Verspreiden met Video Marketing

Video Marketing is de uitvoering van een video strategie plan en zorgt dat jij achterover kan leunen terwijl wij de juiste mensen op de beste tijdstippen bereiken. Speciaal geproduceerde video’s worden in verschillende fases verspreid, vaak met verschillende boodschappen. Wij zorgen voor actieve monitoring van de resulktaten en sturen direct bij wanneer nodig.

Cooler Media - Video Marketing - Stap 4

Remarketing

De mensen uit jouw doelgroep die echt geïnteresseerd zijn bezoeken vaak je website of kijken de video’s helemaal af. Specifiek voor die groep maken zetten we unieke video’s in die nieuwe informatie bieden. Dat scheelt een hoop onnodig budget en zorgt dat de kijker enkel relevante video’s te zien krijgt.

Rapportage en optimalisatie

Ontvang maandelijkse een Infographic met updates over welke Key Perfomance Indicators behaald zijn. Resultaten zoals kijkgedrag worden geanalyseerd en indien nodig doorgevoerd in het productieproces van bestaande en nieuwe video’s. Dankzij deze feedback ontwikkelen we samen de perfecte campagne voor jouw publiek op basis van hun eigen gedrag. Deze unieke samenwerking tussen marketing en mediaproductie zorgt voor een unieke verbetering op reguliere videocontent.

Wij verzorgen video strategie oa voor:

Klantimages-video-marketing

Meer weten over het inzetten van een video strategie?

video marketing consulent sabine

Sabine Snijders

Video Marketing Consultant

Video strategie FAQ’s

Waarom gebruik maken van video marketing?

Video marketing is het structureel, over een langere periode, inzetten van online video om zichtbaarheid te creëren en je doelgroep te bereiken. Wanneer kies je voor video marketing? Als je je doelgroep op een dynamische manier kennis wilt laten maken met je diensten, producten of bedrijf. Het kiezen van de juiste soort video is erg belangrijk, dit om de boodschap zo goed mogelijk aan te laten sluiten op je publiek.

Wat is een video strategie?

Simpel gezegd: het inzetten van video om je doelen te bereiken. Een doel kan zijn om meer producten te verkopen of meer bezoekers naar je website te trekken. Als bedrijf is het goed om na te denken over het inzetten van een uitleg video. De eerste stap is om een video te laten maken, de volgende stap is om deze in te zetten met behulp van video marketing. Dit kan erg lastig zijn, omdat er steeds meer zaken zijn om op te kunnen vallen bij de juiste doelgroep.

Welke video past het beste bij mijn bedrijf?

Cooler Media biedt verschillende soorten video’s aan. Dit omdat elk bedrijf anders is en er verschillende doelgroepen zijn die ieder iets anders verlangen. Wij zijn gespecialiseerd in het maken:

Daarnaast is de keuze om deze helemaal te personaliseren naar je eigen wensen. Bekijk hier ons complete portfolio!

Waarom een uitleg animatie laten maken?

Een uitleg animatie is voor veel verschillende doeleinden inzetbaar. Zo kan je deze intern inzetten om de communicatie te verbeteren. Daarnaast kan de video om een nieuw product of dienst te promoten. Video zegt meer dan 1000 woorden en dat blijkt ook uit deze cijfers:

 • Een korte animatie brengt je boodschap binnen één minuut over op je doelgroep.
 • In 2020 zal online video meer dan 80% van al het internet verkeer zijn, Cisco, 2017
 • Éen minuut van video is meer dan 1.8 miljoen woorden. Forrester Research, 2016
 • YouTube gebruikers kijken samen meer dan 500 miljoen uur aan video. Business Insider, 2016
 • 96% van B2B organisaties maken gebruik van video in hun marketing campagnes. Nexibo, 2016
 • Display & video zijn de snelst groeiende formats binnen online marketing. Deloitte, 2016.
 • Online video campagnes zijn zeer kostenefficiënt.
 • Conversie stijgt door video, soms wel meer dan 80%! Forbes, 2017