YouTube Advertising

Wij weten precies hoe er effectief geadverteerd kan worden met jouw video.

Vrijblijvend advies Ons werk

Icon - Verspreiden online - Wit

Adverteren op YouTube

Wist jij dat er op YouTube elk uur voor ongeveer 300 uur aan videocontent wordt geüpload? Hierdoor wordt het steeds lastiger om op te vallen met online video. Door middel van het adverteren op YouTube kan jouw doelgroep specifiek worden getarget. Daarnaast zijn alle resultaten van je campagne compleet meetbaar. Hierdoor weet je precies wat werkt en niet werkt!

Vanzelfsprekend hangen er aan adverteren op YouTube kosten. Hierom is het belangrijk dat jouw budget op een verstandige manier ingezet wordt. Bij Cooler Media houden wij ons jaren al bezig met het opzetten van online video advertenties. Wij weten precies hoe er effectief geadverteerd kan worden met jouw video. Dus wil jij meer weten, lees dan snel verder of neem direct contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Video in iedere fase van de customer journey

See

Een korte bumpervideo voor het eerste contactmoment met je beoogde klant. Trek de aandacht en creëer je naamsbekendheid. Een soort teaser.

Think

Een langere uitleg van je dienst of product, enkel gericht op de geïnteresseerde kijkers. Beïnvloed de overwegingsfase en creëer nog meer herkenning.

Do

Tijd voor actie! Motiveer de kijkers die je hebt overtuigd met een of meerdere korte en krachtige call to actions. Stimuleer conversie en handelen bij de kijkers.

Als beste beoordeeld

Het YouTube-advertentieproces

Wat is het gewenste resultaat?

Tijdens een strategiesessie bepalen we wat jouw doelen zijn. Deze sessie duurt ongeveer 2 uur. We werken met het See-Think-Do-Care model van Google en stellen voor iedere fase Key Performance Indicators op voor de lange en korte termijn. Op basis van de gestelde doelen schrijven wij een video strategie plan.

Icon - Meeting

Campagne bouwen en instellen volgens plan

We zorgen ervoor dat alles ready to go is. De eerste stap is een YouTube kanaal maken en alle video’s uploaden naar YouTube. Heb je al een YouTube-kanaal? Dan optimaliseren wij deze en alle benodigde video’s! Vervolgens vertalen we het video strategie plan naar een online campagne met YouTube Ads.

Icon - IT

Het publiceren van je advertenties

And of we go! Tijdens deze stap begeleiden we jouw doelgroep gestructureerd door elke fase van het See-Think-Do-Care model. Waar nodig optimaliseren we de YouTube advertentie campagne voor nóg betere resultaten.

Icon - Verspreiden

Benader mensen opnieuw in een latere fase van de customer journey

We willen er natuurlijk voor zorgen dat we jouw doelgroep precies op het juiste moment bereiken. Daarom zetten we specifieke content voor remarketing, gebaseerd op de interesses van de online kijker. Deze stap valt samen met de Think-fase en Do-fase van het model.

Icon - Remarketing

Hoe doen de campagnes het?

Door middel van een maandelijkse evaluatie en rapportage optimaliseren we de campagne voor een optimale video strategie. Zo zijn jullie altijd op de hoogte van de ontwikkelingen en kan de campagne tijdig bijgestuurd worden.

 
Icon - Rapportage

Waarom
Cooler Media?

 • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
 • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 10+ jaar ervaring
 • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
 • Vaste prijs zonder verrassingen
 • Super snelle levering mogelijk

Lukas van de Water
Managing Director H2O Marine

Whitepaper: Effectief Communiceren met Video.

Communiceren met je doelgroep wordt steeds moeilijker. Ruis, prikkels, informatie-overload… het rijtje wat mis kan gaan wordt alleen maar langer, maar daar kun je wat mee; voorkomen dat miscommunicatie ontstaat. Hoe? Dat leggen we je uit.

Leer hoe video de sleutel is tot effectievere communicatie en hoe je het gericht inzet binnen je strategie.

Download

Veelgestelde vragen.

YouTube is onderdeel van Google (’s werelds grootste zoekmachine) en zelf de op één na grootste zoekmachine. Dat betekent dat YouTube hét videokanaal is voor succesvolle SEO. YouTube maakt het ook mogelijk om kijkers die jouw video hebben bekeken, te blijven volgen met remarketing. Ideaal om gericht advertenties te verspreiden onder eerdere kijkers!

Video is een van de sterkste middelen om jouw doelgroep te bereiken. Dit komt doordat mensen audiovisueel zijn ingesteld. YouTube is al jaren de grootste online video platform en er worden dagelijks ontzettend veel video’s geüpload. Door middel van het adverteren op YouTube kun jij jouw video doelgericht inzetten. Daarom is het heel slim om te beginnen met YouTube advertising!

Bij Cooler Media hanteren wij vaste bedragen per maand, zodat je nooit voor een verrassing kan komen te staan. Er bestaat dan ook een basis video marketing pakket waarbij wij het volgende voor jou doen:

 • Het beheren en optimaliseren van jouw YouTube-kanaal
 • Het maken van TrueView InStream-advertenties
 • Maken van TrueView-advertenties met video discovery
 • Maken van Bumperadvertenties
 • Targeting o.b.v. doelgroepen
 • Een doelmeting afleggen
 • En rapportages afleveren met de behaalde resultaten.

Wil jij een indicatie van de kosten om te adverteren op YouTube? Om een goede inschatting te maken hebben we eerst wat meer informatie nodig. Neem daarom contact op met een van onze YouTube specialisten om een prijsopgave op maat te ontvangen.

Het is aan te raden om meerdere video’s te gebruiken voor YouTube advertenties. Maar mocht je slechts één video hebben is er altijd een oplossing. Bij Cooler Media kun je namelijk ook terecht om een animatie of film te laten maken. Onze productieafdeling gaat graag voor jou aan de slag. Zo hoef jij geen zorgen te maken over de productie van je video.

Op basis van jouw doelen stellen wij een video strategie plan op. Onze YouTube Ads experts overleggen samen met jou tijdens een strategische sessie wat je doelen zijn en welke kanalen hiervoor geschikt zijn. Bovendien kunnen wij je ook helpen met het adverteren op Google en op social media kanalen, zoals LinkedIn of Facebook.

Het is heel verstandig om na te denken over wat voor een soort advertentie je op YouTube wilt  gaan inzetten. Wat het beste voor jouw video strategie werkt is namelijk afhankelijk van je doel en boodschap.YouTube heeft verschillende vormen van advertenties waar je uit kan kiezen, namelijk TrueView, Pre-roll en Bumperadvertenties. Het is mogelijk om met meerdere soorten advertenties tegelijkertijd aan de slag te gaan!

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan