Contentstrategie

Voor Cooler Media is video dé contentvorm die ons kenmerkt. Van live action film tot animatie. Toch trekken we de contentproductie graag wat breder. Denk aan illustraties, iconen, infographics, blogs, landingspaginateksten, social media content en nog veel meer. Benieuwd of we je kunnen helpen met een specifieke wens? Maak dan gerust even een praatje met onze uitlegexperts!

Vrijblijvend Advies Ons werk

Icon - Verspreiding online

Contentstrategie laten ontwikkelen.

Wij halen samen met jou het maximale uit je marketing met een content strategie.

Video, animatie, tekst, audio. Iedere vorm van content heeft eigen unieke voordelen. Dat roept natuurlijk de nodige vragen op, want wanneer zet je een blog in? Voor wie gebruik je animatie? En waar past een uitlegfilm het beste? Daar helpen we je bij. Samen ontwikkelen we een optimale content strategie uitgewerkt in een plan. Dit op basis van jouw specifieke wensen, doelstellingen en natuurlijk de behoefte vanuit jouw doelgroep.

We zorgen dat jouw content strategie aansluit aan je huidige marketingplannen. Op deze manier bereik je altijd jouw doelgroep en ga je voor maximaal resultaat met je uitingen. Daarnaast krijg je inzicht in hoe je doeltreffend je content optimaliseert om nóg meer succes te behalen.

Je kunt bij ons terecht voor verschillende services, zoals een vrijblijvend consult over je contentstrategie, een volledig uitgewerkt contentplan, het beheren van jouw content marketing en natuurlijk de productie ervan!

Video in iedere fase van de customer journey

See

Een korte bumpervideo voor het eerste contactmoment met je beoogde klant. Trek de aandacht en creëer je naamsbekendheid. Een soort teaser.

Think

Een langere uitleg van je dienst of product, enkel gericht op de geïnteresseerde kijkers. Beïnvloed de overwegingsfase en creëer nog meer herkenning.

Do

Tijd voor actie! Motiveer de kijkers die je hebt overtuigd met een of meerdere korte en krachtige call to actions. Stimuleer conversie en handelen bij de kijkers.

Als beste beoordeeld

Content marketing proces

Waarom zetten we content in?

Tijdens een strategiesessie wordt gekeken naar jouw doelstellingen; waarom zetten we content in, welke content is hiervoor nodig en hoe behalen we resultaat? We zoomen ongeveer 2 uur in op jouw doelgroep en de kanalen die daarbij horen. We analyseren je huidige inzet van video of andere contentvormen en werken de aanvulling uit. In het uur daarna weet jij dan ook precies waar jouw content het beste een rol spelen binnen de customer journey. Vervolgens bepalen we samen de Key Performance Indicators (KPI’s) voor de lange en korte termijn. Na de sessie ontvang je van ons een volledig uitgewerkt plan voor het komende jaar.

 
Icon - Meeting

Campagne bouwen en instellen volgens plan

Aan de hand van jouw content strategie plan optimaliseren we je online aanwezigheid met behulp van de juiste content. We kijken bijvoorbeeld naar de beste plek om jouw video’s te hosten, welke teksten meer websitebezoekers genereren en naar welke kanalen iedeaal zijn om jouw content op te delen. We zorgen dat alles ready to go is. Je YouTube-kanaal is geoptimaliseerd, de video’s zijn geüpload met maximale kwaliteit, je content is geproduceerd en je campagne is ingesteld.

Icon - IT

Verspreiden met content marketing

Content marketing is de uitvoering van het content strategie plan. Hiermee zorgen wij ervoor dat jij achterover kunt leunen terwijl wij de juiste mensen op de beste tijdstippen bereiken. Speciaal geproduceerde content, zoals video’s, worden in verschillende fases verspreid. Vaak met verschillende boodschappen. Wij zorgen voor actieve monitoring van de resultaten en sturen direct bij wanneer nodig.

 
Icon - Verspreiding online

Benader mensen opnieuw in een latere fase

De mensen uit jouw doelgroep die écht geïnteresseerd zijn, bezoeken vaak je website of kijken de video’s helemaal af. Specifiek voor die groep zetten we unieke content in die nieuwe informatie biedt. Dat scheelt een hoop onnodig budget en zorgt dat de kijker enkel relevante video’s te zien krijgt. Plus, je spreekt opnieuw mensen aan die zich al eerder door jou getriggerd voelden.

Icon - Remarketing

Hoe doen de campagnes het?

Ontvang maandelijkse een infographic met updates over welke Key Perfomance Indicators behaald zijn. Resultaten zoals het kijkgedrag, jhet aantal kliks of het websiteverkeer worden geanalyseerd. De uitkomsten hiervan worden indien nodig doorgevoerd in het (her)produceren van bestaande en nieuwe content. Dankzij deze feedback, ontwikkelen we samen de perfecte campagne voor jouw publiek op basis van hun eigen gedrag. Deze unieke samenwerking tussen marketing en mediaproductie zorgt voor een authentieke verbetering op reguliere content marketing.

Icon - Rapportage

Whitepaper: Effectief Communiceren met Video.

Communiceren met je doelgroep wordt steeds moeilijker. Ruis, prikkels, informatie-overload… het rijtje wat mis kan gaan wordt alleen maar langer, maar daar kun je wat mee; voorkomen dat miscommunicatie ontstaat. Hoe? Dat leggen we je uit.

Leer hoe video de sleutel is tot effectievere communicatie en hoe je het gericht inzet binnen je strategie.

Download
FONK150 Best Agencies 2023 - Cooler Media
Logo Emerce 2024

Testimonial Lukas van de Water - H2O Marine
Luister hoe video een rol heeft gespeeld in de online communicatie bij H2O Marine.

Waarom Cooler Media?

 • Gratis advies van onze experts
 • We integreren binnen je bestaande marketingstrategie
 • Onze experts beheersen strategie, creatie en verspreiding
 • We gebruiken data om content en resultaat te verbeteren
 • Met onze aanpak haal je tot wel 5x meer uit je investering
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Nooit meer last minute stressen over producties
 • Klanten beoordelen ons met een dikke 9+

Veelgestelde vragen

Simpel gezegd: een aanpak voor het inzetten van informatie, zoals tekst, webpagina’s, video’s, afbeeldingen en illustraties. De content in kwestie heeft een doel; het juiste publiek bereiken met de boodschap en hen er wat mee laten doen. Bijvoorbeeld het kopen van een product, het downloaden van een nieuwe song, het lid worden van een community of simpelweg zodat je doelgroep een keer je merknaam voorbij ziet komen. Als bedrijf is het wijsheid om na te denken over hoe je met de buitenwereld communiceert. Wat wil je uitstralen? Hoe wil je overkomen? Wat moeten mensen denken over je merk? Al deze vragen beantwoord je in een content strategie plan. Het vormt een how-to guide voor jouw (bedrijfs)communicatie.

Content marketing is het structureel, over een langere periode, inzetten van content. In veel gevallen online. Video content helpt je bijvoorbeeld om meer zichtbaarheid te creëren en je doelgroep te bereiken. Wanneer kies je voor een content strategie voor succesvolle video marketing? Nou, bijvoorbeeld als je jouw doelgroep op een dynamische manier kennis wilt laten maken met je diensten, producten of bedrijf. Het kiezen van de juiste soort content is erg belangrijk om de boodschap zo goed mogelijk aan te laten sluiten aan je publiek.

Dit is afhankelijk wat je precies wil. Je hebt drie mogelijkheden die je kunt combineren of apart kunt inzetten: de productie van content, een content strategieplan en de inzet van de content (marketing). Bij Cooler Media hanteren wij vaste prijzen voor het managen en optimaliseren van je online campagne(s). Dit is een maandelijks bedrag dat exclusief een door jou gekozen advertentiebudget is. Om een goede inschatting te maken voor de totale kosten van de campagne, inclusief de advertentiekosten, hebben we eerst wat meer informatie nodig. Neem daarom geheel vrijblijvend contact op met een van onze uitlegexperts voor een prijsopgave op maat.

Cooler Media biedt verschillende soorten video’s aan. Dit omdat elk bedrijf anders is en er verschillende doelgroepen zijn die ieder iets anders verlangen. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van  uitleganimatiesbedrijfsfilms en infographics. Daarnaast is er de keuze om deze video’s helemaal te personaliseren naar je eigen wensen. Bekijk hier ons complete portfolio!

Gemiddeld werken we een volledig uitgedachte content marketing uit in een plan in 2 tot 3 weken na de strategiesessie. De doorlooptijd is namelijk afhankelijk van een aantal factoren:

 • Jouw huidige content marketing inzet
 • De beoogde doelen die behaald moeten worden
 • De grootte van de campagne die opgezet moet worden
 • De hoeveelheid content dat nodig is voor een optimale strategie
 • Welke kanalen relevant zijn om op te nemen in de strategie
 • In hoeverre een doelgroep en customer journey in kaart is gebracht

Uiteraard kunnen we in overleg de doorlooptijd verkorten of verlengen dankzij ons efficiënte productieproces. Een gestructureerde planning is hierbij onmisbaar. Moeten er nog video’s geproduceerd worden? Geen probleem! Bespreek het met een van onze experts en zij geven passend advies.

Door de jaren heen heeft ons marketingteam de nodige kennis en ervaring op gedaan in het marketingvak. We zijn dus van verschillende markten thuis:

 • Google Ads
 • YouTube Advertising
 • Bing Ads
 • LinkedIn Ads
 • Facebook & Instagram Ads
Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan