Overheid & gemeenten

Al meer dan 10 jaar ondersteunen wij overheidsinstellingen in kraakheldere communicatie. Meer weten over onze expertise? Bekijk de showreel en neem contact op.

Vrijblijvend advies Bekijk voorbeelden

Icon - Branche - Overheid en gemeenten

Visuele communicatie voor overheden en gemeenten

Complexe zaken vragen om duidelijke uitleg. Gemeenten, provincies en andere bestuursorganen hebben de verantwoordelijkheid goed met hun medewerkers en burgers te communiceren. Een goede animatie voor overheidscommunicatie zorgt dat de boodschap bij iedereen direct helder en duidelijk is. Met alle neuzen dezelfde kant op creëer je als overheidsorgaan meer draagvlak.

Cooler Media biedt verschillende opties in design, kwaliteit en lengte van jouw video. Zo past een video of animatie altijd bij jouw organisatie en budget. Onze uitlegexperts adviseren je geheel vrijblijvend over creatie en verspreiding.

Video’s voor overheidscommunicatie

Brandweer.nl
Promotievideo en digitaal platform

RVO
Uitleganimatie over het Startup Visa

Gemeente Veenendaal
Uitleganimatie over de Omgevingswet 2022

Waterschap Brabantse Delta
Interne communicatievideo

Rijkswaterstaat
Uitlegfilm over de Kribben

Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid
Uitleganimatie over het veiligheidspaspoort

Veelvoorkomend binnen deze branche

Icon - Bedrijfsupdates
Icon - Strategie meeting

Omgevingscommunicatie

Als gemeente is het zaak om goed te communiceren met inwoners over bouwprojecten of andere ontwikkelingen binnen de gemeente.

Wet- en regelgeving

Overheden zorgen ervoor dat wetten en regels worden gecommuniceerd, uitgedragen en worden gehandhaafd.

Interne communicatie

Gemeenten en overheidsinstellingen hebben vaak vele afdelingen en management lagen. Met zoveel medewerkers is het belangrijk om de interne communicatie op orde te hebben.

Hoe kunnen wij je helpen?

Animaties zijn onze specialiteit. We maken enkel animaties van hoge kwaliteit en bieden je de mogelijkheid zelf je animatie samen te stellen, waardoor je volledige controle over de kosten hebt. Kies een standaard stijl uit een van onze vijf stijlen of ga voor animatie op maat voor je bedrijf.

Lees verder
Icon - Visual design

Een uitlegfilm, corporate film of promotiefilm is hét ideale communicatiemiddel om snel een visuele indruk te geven van je bedrijf, merk, product of dienst. Met live action beelden leg je de sfeer van je producten of organisatie vast. 

Lees verder
Icon - Film

Infographics helpen om feitelijke informatie aantrekkelijk te maken voor de lezer. Een infographic laten ontwerpen is dus de perfecte aanvulling op korte uitleganimaties of video’s. Het is de verdiepingsslag die de uitgebreide en feitelijke informatie overbrengt. Zo wordt de meest complexe informatie visueel gemaakt én is het makkelijk om te begrijpen voor je doelgroep.

Lees verder
Icon - DTP

Een video werkt alleen als je ook een publiek hebt dat er naar kijkt. Daar helpen we je bij. Samen ontwikkelen we een optimale strategie, uitgewerkt in een video strategie plan. Dit op basis van jouw specifieke wensen, doelstellingen en natuurlijk de behoefte vanuit jouw doelgroep.

Lees verder
Icon - Video strategie

The best of both worlds: design en interactie. Kies voor een interactieve infographic of website. Beide ideaal voor het generen van websitebezoekers, conversies en het boosten van engagement van je bezoekers. Maar vooral: één duidelijk overzicht van de belangrijkste informatie, op subtiele wijze verpakt in een aantrekkelijk design.

Lees verder
Icon - Interactief

Staat de optie die je wil er niet tussen? We maken ook designs voor drukwerk, zoals productverpakkingen en brochures. Maar ontwikkelen ook een volledige digitale stijl voor je die we verwerken in een handige styleguide.

Lees verder
Icon - Content strategie

Waarom
Cooler Media?

  • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
  • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 12+ jaar ervaring
  • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
  • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
  • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
  • Vaste prijs zonder verrassingen
  • Supersnelle levering mogelijk

Fleur Loef
Managing Director Auxillim Offshore B.V.

Als beste beoordeeld

Veegestelde vragen

Een animatie is binnen overheid en gemeenten voor veel verschillende doeleinden inzetbaar. Zo kun je de animatie extern inzetten om ervoor te zorgen dat studenten een beter beeld krijgen van een bepaalde opleiding. Daarnaast kun je een animatie ook intern inzetten om je personeel op de hoogte te houden van de nieuwste theorieën en ontwikkelingen.

De ideale lengte hangt af van het doel van je video. Doorgaans adviseren we voor een animatie maximaal 75 seconden. Aftermovies zijn vaak maximaal 60 seconden. Die knippen we vaak ook op, zodat ze goed in te zetten zijn als social snack video’s. De ervaring leert dat binnen deze sector de grootste uitdagingen liggen bij het juist inzetten van de content om maximaal resultaat te behalen.

Nadat de productiefase van je content is afgerond, is het tijd om je animatie (en/of andere visuele uitingen) in te zetten. Hoe je dit het beste doet, hangt af van een aantal dingen, zoals je doelgroep, de bijbehorende kanalen en de periode waarin je campagne voert. Overheden hebben vaak te maken met periodieke campagnes, maar ook langdurige projecten, zoals verduurzaming van een woonwijk. Wat je case ook mag zijn, wij geven je strategisch advies. Samen brainstormen we hoe de campagne een succes wordt. Dit werken we uit in een strategieplan die je vervolgens zelf kunt uitvoeren of door onze experts!

De ideale lengte van een uitleganimatie is voor ons 60 seconden. Toch hangt de ideale lengte af van waar je de video wilt plaatsen. Zet je de animatie voornamelijk in als YouTube advertentie, dan is deze over het algemeen van kortere duur dan een uitleganimatie die dient als ondersteuning van een bedrijfspresentatie.

Sinds 2011 is Cooler Media gespecialiseerd in het duidelijk uitleggen van jouw verhaal. Hierdoor hebben we jarenlange ervaring in het schrijven van voice-overteksten en het illustreren van storyboards.Om onze kwaliteit te garanderen, designen wij de animatie van A tot Z zelf. Mocht je al wel een storyboard of voice-overtekst hebben, dan gebruiken wij dit graag ter inspiratie!

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan