Website laten maken

Laat je doelgroep op een unieke wijze kennismaken met jouw bedrijf.

Vrijblijvend advies
Icon - IT

Website laten maken

Een website laten maken die opvalt? Bij Cooler Media weten we jouw doelgroep te raken met boeiende content, aantrekkelijke visuals en een dynamisch design. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe we je website interactief kunnen maken met speelse animaties en aansprekende video’s.

Interesse om een website te laten maken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op! We vertellen je dan alles over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Het ontwikkelproces

Wat wordt het doel van de interactieve infographic of website?

We starten de websiteontwikkeling met een ‘Magic Meeting’. Jij vertelt ons alles over jouw wensen, doelgroep en doelstellingen. We stellen je inhoudelijke vragen en bepalen samen hoe we je website inhoud geven. Ook vragen we je welke visuele stijlen je aanspreken, zodat we een richting hebben voor het design.

Icon - Meeting

De eerste schematische versie van je website

In deze fase werken we de blueprint van je website uit. Je kunt dit vergelijken met een uitgebreide plattegrond. In een wireframe zie je hoe de pagina’s naar elkaar linken. We schetsen de look & feel van de pagina’s en een copywriter gaat aan de slag met de teksten. Na het afronden van de blueprint, bespreken we deze samen. We horen dan graag je feedback.

Icon - IT

Wat vind je van de eerste versie van je website?

Zodra jij tevreden bent over de blueprint gaan we aan de slag met de eerste versie van je website. Hierin staan de teksten en visuals, maar we voegen nog geen video en interactieve elementen toe. Je kunt door de website heen klikken. Zo krijg je een goed beeld van het uiteindelijke resultaat. Ben jij tevreden? Dan gaan we aan de slag met de content productie!

Icon - Schets - Wit

Welke content gaan we produceren?

Nu jij tevreden bent over het eerste ontwerp van je website, is het tijd om je website te verrijken. In deze optionele fase produceren we video’s en ontwerpen we interactieve elementen. Denk bij dit laatste aan interactieve infographics of animaties die een speelse bijdrage leven aan de storytelling.

Icon - video productie

De oplevering van je website of interactieve infographic

We verzamelen al jouw feedback en verwerken dit in het uiteindelijke ontwerp. Nu wordt het eerste design verrijkt met video en/of interactieve elementen. Het eindresultaat? Een dynamische website met rijke content, waarbij we uiteraard zorgen voor Search Engine Optimization (SEO) en een snelle hosting!

Icon - Verspreiden

Drempelvrij informatie ontwerp

Om de wereld begrijpelijker te maken, dient iedereen je boodschap te kunnen begrijpen en je digitale content te kunnen gebruiken op de manier waarop jij het bedoelt. Dat betekent dat digitale informatie toegankelijk moet zijn voor iedereen met of zonder beperking.

Wij willen dat onze uitlegproducten te begrijpen zijn voor iedereen. Daarom bieden wij klanten de mogelijkheid dat wij hun interactieve designs, zoals infographics, pdf’s, brochures en websites drempelvrij maken. Zo maken we ook voor mensen met een auditieve, cognitieve, visuele of motorische beperking informatie digitaal toegankelijk.

Ontdek meer over drempelvrij informatie ontwerp of vraag direct naar de mogelijkheden.

Meer informatie Vraag naar de mogelijkheden

Voorbeelden van interactieve infographics

Portfolio - Infographic - STSN

Stichting Tubereuze Sclerosis
Routekaart STC

brandweer preview

Brandweer
Transitie blusschuim

vrzhz preview

Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid
Regionaal risicoprofiel

Waarom
Cooler Media?

 • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
 • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 12+ jaar ervaring
 • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
 • Vaste prijs zonder verrassingen
 • Supersnelle levering mogelijk

Fleur Loef
Managing Director Auxillim Offshore B.V.

FONK150 Best Agencies 2023 - Cooler Media

Veegestelde vragen

Een goede website kan iedereen gebruiken. Daarom is het belangrijk dat je je website digitaal toegankelijk maakt, zodat mensen met een auditieve, visuele, motorische of cognifitieve beperking het ook kunnen gebruiken. Om dit toe te passen, moet een drempelvrije website voldoen aan WCAG-richtlijnen. Voor overheidsinstanties is dit al verplicht om toe te passen. Wij willen dat iedereen informatie die door ons wordt verduidelijkt kan begrijpen. Daarom bieden wij klanten de mogelijkheid tot drempelvrij informatie ontwerp. Je kunt dus ervoor kiezen om een website of interactief designs, zoals een infographic of praatplaat, drempelvrij te laten maken. Dit kan gevolgen hebben voor je huisstijl en visuele uitingen. Daarom is het goed om de mogelijkheden vooraf te bespreken, zodat je weet waar je aan toe bent. Lees hier meer over drempelvrij informatie ontwerp of neem direct contact op met onze experts en zij vertellen je meer.

Wij maken interactieve infographics en designs ook digitaal toegankelijk voor mensen met auditieve, visuele, motorische of cognitieve beperking. Indien wenselijk kun je bij ons ook een WCAG-proof interactieve infographic laten maken die voor iedere gebruiker bruikbaar is. Zo bereik je iedereen met je interactieve infographic én scoor je beter in de zoekresultaten. Ontdek alles over drempelvrij informatie ontwerp hier of vraag direct naar de mogelijkheden.

Het kostenplaatje van een website laten maken varieërt enorm. Het is afhankelijk van onder andere deze factoren:

 • Complexiteit van je website
 • Het aantal visuals en het soort (video’s, afbeeldingen, infographics, animaties, HMTL5’s etc.)
 • Wél of geen tekstuele content aangeleverd krijgen
 • De hoeveelheid pagina’s

Kortom, de hoeveelheid werk dat erin gaat zetten. Benieuwd wat het kost om bij ons gave visuals en video’s te laten maken voor je website? Neem contact op met een van onze uitlegexperts en krijg direct antwoord op ál je vragen!

Je wilt je interactieve infographic natuurlijk zo snel mogelijk de wijde wereld in laten trekken. Dat snappen we! Mede daarom hanteren we een soepel productieproces, waarbij je in 2 tot 6 weken een interactieve infographic hebt. Ook kunnen wij het eerder opleveren, indien gewenst. Om je de beste indicatie te geven voor de productietijd én de kosten, kun je terecht bij onze uitlegexperts. Neem contact met ze op en krijg meteen antwoord op ál je vragen.

Je homepage is dé pagina waar menig websitebezoeker een eerste indruk van je site opdoet. Hierop verwerk je dan ook een video met alle informatie die van belang is bij een eerste kennismaking. Dit zijn échte musts voor jouw homepage:

 • Plaats je bedrijfsvideo bovenaan de pagina als eyecatcher
 • Neem veelvoorkomende vragen weg door deze te beantwoorden in je homepage video
 • Verwerk relevante zoekwoorden in de titel van je video én in je geschreven content voor een optimale vindbaarheid
 • Doe een a/b test mét en zonder autoplay van je homepage video
 • Plaats vooral niet té veel video content. Wissel genoeg af met tekst en andere visuals. Balance is key!

In de basis wel. Een infographic is een visuele weergave van informatie. Een website in principe ook. Het belangrijkste verschil zit ‘m in de grootte en het doel. Een website laten maken doe je om een overzicht van alle informatie en facetten van je organisatie of merk op één plek te verzamelen. Een interactieve infographic dient vaak voor een specifiek doel. Waarnaar je toe linkt vanaf je hoofdwebsite.

Wanneer je een interactieve infographic laat maken, ga je van een pdf naar een domein. Dus je maakt wel een kleine website met grofweg 5 pagina’s waar men naartoe kan navigeren.

Een call to action (CTA) is de sleutel naar conversie. Of het nou een aankoop is, aanmelding voor een nieuwsbrief of het downloaden van een whitepaper, je triggert met CTA’s je bezoekers om daadwerkelijk over te gaan tot actie. Dit zijn veel gebruikte én werkende voorbeelden:

 • ‘Meld je nu aan!’ voor de nieuwsbrief en om e-mails van websitebezoekers te verzamelen. Leads, leads, leads!
 • ‘Lees meer!’ om meer informatie te geven en tekst op je homepage te beperken
 • ‘Ontdek het hier’ om bezoekers nieuwsgierig te maken naar je producten of diensten
 • ‘Like’ of ‘Share’ om je positie te versterken op je social kanalen
 • ‘Download hier’ om leads te koesteren en hen gratis proefversies, whitepapers of infographics te verstrekken
 • ‘Neem contact op’ om klanten persoonlijk te helpen en leads om te zetten in klanten
 • ‘Kom ook!’ om meer bezoekers te genereren voor je events

Voordat we kunnen beginnen met het creëren van jouw Cooler website hebben we het een en ander van je nodig, zoals:

 • De styleguide van de organisatie (mits deze beschikbaar is)
 • De juiste kleurcodes
 • Designwerk uit eerdere opdrachten
 • Logo’s in vector based of illustrator files
 • Afbeeldingen voor je website

Wist je dat video op je landingspagina’s wel voor 80% meer conversie kan zorgen? Er zijn een aantal typen video’s die enorm bevorderend zijn voor je conversion rate en die wij met alle liefde voor je produceren:

Weten waarom ze zó goed werken? Lees het in een van onze blogs of vraag het aan onze experts!

Jouw website is je visiteplaatje en dé plek waar al je informatie te vinden is. Daarom een overzicht van onze webdesign tips. Het oog wilt immers ook wat:

 • Plaats een Hero afbeelding; een grote banner met een prominente plaats op je pagina
 • Gebruik een bedrijsvideo om grote stukken tekst te beperken en toch effectief je bedrijf te introduceren
 • Vervang processen, jaarcijfers en andere complexe zaken door een infographic om je informatie visueel aantrekkelijk te maken
 • Ga voor een ‘hamburger’-menu (onder een icoon een uitklapbaar venstertje met meerdere opties, zoals bij onze site!). Werkt heel bevorderend voor je conversion rate!
 • Plaats kleine beetjes content om een te volle pagina te vermijden

Zeker weten. Dit hebben we onder andere voor Brandweer.nl gedaan! Hierbij is het belangrijk dat we goed kaderen wie welke verantwoordelijkheid krijgt, zoals de tekstuele content en wie het uiteindelijk gaat ontwikkelen. Dat helpt ons makkelijker schakelen met alle betrokken en dat bevordert natuurlijk ook het designproces. Daarbij is het van belang dat we een realisitische planning vooraf opstellen waar flexibel mee om gegaan kan worden.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn veel verschillende stijlen voor interactieve infographics. Het enige is dat het technisch mogelijk moet zijn om bepaalde elementen te visualiseren. Het moet natuurlijk wel blijven werken. Hierom haken we een ervaren webdeveloper aan. Wat zijn de opties die je hebt? Denk aan informatie weergeven door te scrollen of hooveren, animaties die uit zichzelf bewegen of pas nadat iemand het aanklikt, uitklapvensters met tekst en geluidseffecten. Wij laten het design afhangen van jouw wensen en bespreken uitgebreid wat de mogelijkheden zijn.

Onze specialismen gaan verder dan het maken van animaties en het schieten van goed filmmateriaal. We denken met je mee over de verspreiding van je video’s, helpen je met het opzetten van een strategie en zorgen voor een feilloos design dat aansluit bij jouw huisstijl. Onze services kun je verdelen over 5 expertises:

 • Video Strategie
 • Animatie laten maken
 • Uitlegfilm laten maken
 • Infographic laten maken
 • Interactief Design

Als beste beoordeeld

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan