Video laten maken

Professionele video laten maken? Wij bieden een unieke animatie, bedrijfsfilm, commercial of andere video passend bij jouw budget.

Vrijblijvend advies Ons werk

☝ Bekijk onze showreel voor inspiratie

Icon - Film

Wat kost een video laten maken?

Je wil graag een video laten maken, goede keus! Een video is namelijk een erg krachtig marketinginstrument. Je kunt het inzetten voor zowel externe als interne communicatie, ter promotie van je merk, voor de werving van nieuw personeel of simpelweg voor het geven van een duidelijke uitleg. Geen wonder dat video’s tegenwoordig zo populair zijn!

Een belangrijke vraag die je waarschijnlijk hebt is “Wat gaat een video laten maken kosten?“. De kosten voor het laten maken van een video zijn afhankelijk van meerdere factoren, waaronder:

 • Type videoproductie: wil je een animatie, film of mixed media video laten maken?
 • Lengte van de video: hoe lang gaat je video duren?
 • Voice-over: in hoeveel talen wordt jouw video ingesproken?

Benieuwd hoe het kostenplaatje van een video laten maken er voor jou precies uit ziet? Neem contact op met onze video consultants voor een vrijblijvend advies en een offerte op maat.

Ik wil contact met een video consultant

Welke soort video wil je laten maken?

Animatie

Wil jij een complex idee uitleggen? Dan is een animatie de perfecte video voor jou! Met een animatie vertalen we een lastig verhaal naar een begrijpelijke én visueel aantrekkelijke boodschap. Of je nou uitleg wil geven over een bedrijfsproces, wet- en regelgeving, veiligheidsmaatregelen, toekomstvisie, ingewikkeld product of iets heel anders. Wij creëren een duidelijke uitleganimatie.

👈 Bekijk hier onze animatie showreel.

Meer informatie over animatie Vrijblijvende offerte?

Bedrijfsfilm

Wil jij het verhaal achter jouw bedrijf laten zien? Kies dan voor een professionele bedrijfsfilm! Met een bedrijfsvideo breng je jouw merkverhaal tot leven. Breng de kernwaarden, locatie(s), producten of diensten, bedrijfscultuur en natuurlijk het personeel in beeld om een blijvende indruk achter te laten bij de kijker.

👈 Bekijk hier onze film showreel.

Meer informatie over bedrijfsfilms Vrijblijvende offerte?

Mixed media

Wil je de kracht van film én de flexibiliteit van animatie? Dan is een mixed media video perfect voor jou. Door het beste van beide werelden te combineren kunnen we complexe informatie op een boeiende en persoonlijke manier uitleggen. De filmbeelden maken de video menselijk, terwijl we met animatie de abstracte concepten visueel verduidelijken. Met mixed media trek je de aandacht!

👈 Bekijk hier onze mixed media showreel.

Meer informatie over mixed media Vrijblijvende offerte?

Wervingsfilm & vacaturevideo

Wil je nieuwe medewerkers werven? Speciaal daarvoor maken we wervingsfilms en vacaturevideo’s. Zo valt jouw bedrijf op in het grote aanbod aan vacatures! Laat potentiële kandidaten met een video proeven van de sfeer, cultuur en collega’s op de werkvloer. Met video breng medewerkers in beeld, vertel je meer over de gang van zaken binnen het bedrijf of leg je uit wat een vacature precies inhoudt.

👈 Bekijk hier de wervingsfilm voor Traffic & More.

Meer informatie over wervingsvideo's Vrijblijvende offerte?

Ander soort video

Icon - Consultancy

Ben je op zoek naar een ander soort video? Of weet je nog niet precies wat je wil? Plan dan een Magic Meeting met ons in. Tijdens deze strategische sessie duiken we samen dieper in jouw doelstellingen en uitdagingen. Deze vertalen we vervolgens naar een duidelijke boodschap met passende content. We streven naar maximale impact voor jouw beschikbare budget.

Vertel ons meer over jouw ideeën, wensen en doelen, wij maken het mogelijk!

Meer informatie over de Magic Meeting Vrijblijvend advies?

Als beste beoordeeld

Waarom
Cooler Media?

 • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
 • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 12+ jaar ervaring
 • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
 • Vaste prijs zonder verrassingen
 • Supersnelle levering mogelijk

Fleur Loef
Managing Director Auxillim Offshore B.V.

Het video productieproces

Wat is de kern van jouw boodschap?

Voor welk type video je ook kiest, ons productieproces start altijd met een ‘Magic Meeting’. Tijdens deze strategische sessie bespreken we alles over jouw bedrijf, de producten of diensten en je natuurlijk je doelstellingen. Zo krijgen we samen scherp wat je wilt communiceren en vertalen we de informatie naar een duidelijke boodschap. Dat is immers onze expertise!

Weet je van tevoren al precies welk type video je wil laten maken? Dan gaan wij direct aan de slag met het script of storyboard. Zo niet, dan gaan we aan de slag met een strategie voor videocontent. In beide gevallen loop je met een concreet plan op zak de deur uit.

Icon - Script - Wit

Onze professionals gaan voor je aan de slag

Dit deel van het productieproces is volledig afhankelijk de soort video die we voor je gaan maken. Als je gekozen hebt voor een animatievideo, dan gaan we aan de slag met het visual design. Pas zodra jij helemaal tevreden bent met het script en de ontworpen stijl gaan wij aan de slag met animeren.

Gaan we een film of mixed media video voor je maken, dan plannen we één of meerdere draaidagen in. Op deze dag komt er een professionele film crew met camera en andere apparatuur langs om al het beeldmateriaal te verzamelen dat we nodig hebben voor jouw video.

Uiteraard ontvang je bij iedere productie vooraf een gedetailleerde planning voor jouw project. Zo garanderen wij gestroomlijnd productieproces en halen we iedere deadline.

Icon - Film

We zetten alle puntjes op de i

Tijdens de post productie gaan we aan de slag met het finetunen van jouw video. Voor onze animaties focussen we ons op het sound design, ofwel het toevoegen van muziek en geluidseffecten. Zo brengen we jouw animatie tot leven.

Voor de filmproducties kiezen we zorgvuldig de beste beelden uit en editen we deze tot een ware bedrijfsfilm, productvideo, wervingsfilm of andere soort film. We passen kleurcorrectie toe en een professionele sound desiger gaat aan de slag met de juiste voice over, achtergrondgeluiden en muziek.

Heb je gekozen voor mixed media? Dan voegen we in de post productie fase ook de animaties toe aan de filmbeelden.

Icon - video productie

Hoe zorgen we dat je doelgroep je video ziet?

Jouw video is af! Als je een video laat maken, dan wil je natuurlijk dat deze gezien wordt. Ook hier kunnen we je bij helpen door de video te verspreiden via de juiste kanalen. Wil je bijvoorbeeld graag nieuwe klanten aantrekken? Of wil je meer websitebezoeken? Met ons video marketing pakket zorgen we ervoor dat je eigen verhaal gedeeld wordt zodat jij jouw doelstellingen behaalt.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze video consultants en laat je vrijblijvend adviseren.

Icon - Verspreiding online

Waarom een video laten maken?

In het digitale tijdperk is een video laten maken een essentiële stap om je merk te laten opvallen. Waarom een video laten maken? Omdat video…

 • complexe ideeën vereenvoudigt;
 • je doelgroep aanspreekt;
 • je merkidentiteit versterkt;
 • een grote impact heeft op SEO;
 • en je online zichtbaarheid vergroot.

Een professionele video laten maken bij Cooler Media betekent dat je investeert in hoogwaardige content die je doelgroep aanspreekt, de boodschap van je merk communiceert en aanzet tot actie.

Veelgestelde vragen

Het is een vraag die we dagelijks horen: “Wat gaat een video laten maken kosten?”. Het antwoord hierop is heel simpel: precies zoveel als je er aan uit wil geven. Of je nou een budget hebt van een paar duizend of tienduizenden euro’s, wij vinden voor iedereen een passende oplossing.

De prijs van een video is volledig afhankelijk van jouw wensen. Het is lastig om een algemene indicatie te geven, maar we kunnen wel duidelijk uitleggen welke factoren de kosten van een video beïnvloeden. De prijs van een video is onder andere afhankelijk van de volgende elementen:

 • Type video: kies je voor een animatie, film of mixed media?
 • Lengte: wil je een online advertentie van 6 seconden of een uitlegvideo van één minuut?
 • Aantallen: gaan we één of meerdere video’s voor je maken? En zijn deze wel of niet in dezelfde stijl?
 • Detailniveau: kies je voor een eenvoudige video of een video met veel details?
 • Productietijd: hebben we ruim de tijd om de video te produceren of is het een spoedklus?

Precies weten wat een video laten maken jou gaat kosten? Neem contact op met onze video consultants voor een vrijblijvende kosten indicatie op maat.

De keuze van het type video hangt sterk af van je doelstellingen. Wil je bijvoorbeeld een nieuw product introduceren, een complex idee uitleggen, vertellen over je merkwaarden of nieuw personeel werven? Afhankelijk van je doel kan het laten maken van een animatievideo, een uitlegvideo, bedrijfsvideo, productvideo of een vacaturevideo de juiste keuze zijn. Bij Cooler Media helpen we je graag met het vinden van de juiste oplossing voor één of meerdere videoproducties die passen bij jouw bedrijf en doelstellingen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Als je een video laat maken, verzamelen wij de juiste materialen om ervoor te zorgen dat jouw boodschap duidelijk overkomt. Het is belangrijk dat wij van te voren een aantal documenten van je ontvangen, zoals:

 • Een styleguide of huisstijl van de organisatie;
 • De logo’s van jouw organisatie;
 • De kleurcodes die jullie standaard gebruiken;
 • Eerder designwerk.

Deze informatie kun je sturen naar je projectmanager of naar info@coolermedia.nl.

Onze specialismen gaan verder dan het maken van animaties en het schieten van goed filmmateriaal. We denken met je mee over de verspreiding van je video’s, helpen je met het opzetten van een strategie en zorgen voor een feilloos design dat aansluit bij jouw huisstijl. Onze services kun je verdelen over 5 expertises:

Bekijk hier een overzicht van al onze diensten en producten.

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan