We tell AnyStory

worth telling

AnyStory

Het is onze missie de afstand tussen mensen te verkleinen door begrip te creëren. Sinds 2011 doen wij dit voor onze Cooler Clients. Toch begon het te kriebelen. Om meer te doen dan alleen het werk waar we opdrachten voor krijgen hebben we in 2018 de “AnyStory” in het leven geroepen. Dit zijn korte animaties die inzicht geven in de belangrijke vragen van onze tijd. Bijvoorbeeld hoe we het klimaatprobleem kunnen oplossen, wat er te doen is aan al het plastic in de wereld of waarom een zak chips maar voor de helft gevuld is… Van elke opdracht doneren wij 10% aan deze video’s. Klanten van Cooler dragen zo automatisch bij aan de duidelijkere wereld.

Volg ons via YouTube en onze nieuwsbrief en ontvang elke maand als eerste de een gloednieuwe AnyStory!

Schrijf je in YouTube

AnyStory voor the European Space Agency
250.000+ weergaven op de eerste dag ♥

Onze AnyStory kennispartners

Hoe komen AnyStories tot stand?

Het creëren van een goed verhaal vergt tijd, kennis en veel hard werk, Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe kennispartners voor onze AnyStories. Als partner draagt jouw kennis bij het verbeteren van de scripts en het onder de aandacht brengen van belangrijke onderwerpen die in zich afspelen in de maatschappij. Dus ben jij een expert in een interessant vraagstuk? Dan werken we super graag met je samen! O.a. de European Space Agency en DHL gingen je voor!

Icon - Consultancy

Onderwerp

Onze onderwerpen zijn gericht op een internationaal publiek. Ze moeten iedereen kunnen interesseren, denk aan de ruimte, het milieu of de oceaan.

Icon - Script

Verhaal

Vervolgens schrijven we het script vanuit een objectief standpunt. Een visual design volgt, zodat de eerste versie van de AnyStory tot leven komt.

Icon - Meeting

Partner

We werken samen met relevante partners. Hun kennis vormt de basis van het verhaal. Uiteindelijk delen zij samen met ons de video voor maximale impact.

Icon - Creatie

Creation

Ons team heeft volledige creatieve vrijheid als het gaat om de uitwerking van de AnyStories. Daarom hebben ze allemaal een uniek design.

Icon - Verspreiding online

Verspreiding

Een goed verhaal heeft een publiek nodig. Via de social media kanalen van onze partners en onszelf verspreiden we de boodschap over de hele wereld!

Tim Flohrer

Head of Space Debris – European Space Agency (ESA)

“Modern societies are increasingly dependent on applications and services through a space-based infrastructure. The growth of space debris puts the sustainable use of space at risk and ESA is very interested in raising the awareness about space debris. Working on an animation addressing space debris with the team of Cooler Media has been an excellent opportunity resulting in a concise, appealing, and content-rich video that supports ESA’s outreach spot-on.”

Partner worden?

Dit doen wij

Wij zorgen voor de volledige productie van de AnyStory. We steken hier 120+ uur aan liefde en zweet in! Dan hebben we het over het volgende:

 • Kennissessie
 • Script writing
 • Stijlontwikkeling
 • Storyboard
 • Animatie
 • Sounddesign
 • Content writing (voor social media en webteksten)
 • Marketing (distributie via social media, website, e-mailcampagne(s) en YouTube advertising)
 

Dit doe jij

Wat moet je als partner doen? Niet zo veel! We bespreken tijdens een kennissessie wat we nodig hebben om tot een goed verhaal te komen. Als je wil, kijk je verder in het proces mee met de designs en animaties. Daarna bespreken we hoe we het gaan verspreiden. Resumé:

 • Scriptsessie en kennisdeling
 • Feedback op final script
 • Marketing distributie via eigen kanalen

That’s it!

Partner worden

AnyStory FAQ's

Samenwerken met ons aan de AnyStory kost je niks. Hoogstens één uur van je tijd voor een kennissessie en grofweg nog een uur voor het bekijken van het final script en het verspreiden van de video.

Als je enthousiast bent, mag je altijd mee kijken in de vervolgstappen van het productieproces. Hoeveel de AnyStory daadwerkelijk waard is, is dan ook moeilijk uit te drukken op een vast bedrag. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de technieken die we gebruiken, dus hoeveel productie-uren er in gaan zitten, en de lengte van de video. We streven ernaar om elke AnyStory beter te maken. Zou je AnyStory animatie in opdracht laten maken, dan moet je rekenen met een minuutprijs van ongeveer 10.000 euro.

We geven elke AnyStory animatie een uniek design dat wij in-house ontwerpen en vervolgens animeren. Daarbij is dit een project waar onze specialisten creatieve vrijheid in hebben, dus ze kunnen ook bepaalde vaardigheden ontwikkelen. Er gaan Denk aan een script writer, producer, art director, designer, animator en marketeer. Oftewel, een AnyStory is te vergelijken met onze Special Animaties, ons meest exclusieve product!

Tegen ons creatieve team zeggen we altijd: ‘Maak het vet!’. Daarbij streven we er altijd naar om de AnyStories met een zo’n breed mogelijk publiek te delen. Dat betekent dat het voor iedereen te begrijpen moet zijn, maar ook dat iedereen het interessant kan vinden. Van je buurman tot je manager en zelfs de student die je boodschappen bezorgd. Ook houden we rekening met het volgende:

 • Het is een objectieve beschouwing van een bepaald vraagstuk. We leunen niet naar meningen en belichten altijd meerdere kanten van het verhaal.
 • Het bevat wetenschappelijk bewezen informatie. Daarom werken we samen met partners die er verstand van hebben! We delen alleen feitelijke informatie en bannen misinformatie.
 • Het is een uniek verhaal dat nog weinig aandacht heeft gekregen of wat om nóg meer uitleg vraagt. Meer van hetzelfde willen we niet! Meer diepgang of een andere invalshoek, dat wel.

Zodra we een samenwerking met een partner aangaan, gaan we vrijwel direct aan de slag met een planning. Gewoonlijk is de doorlooptijd voor een AnyStory 6 weken vanaf het moment dat de samenwerking van start gaat. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het onderwerp. Sommige vraagstukken passen eenmaal beter bij een bepaald seizoen of periode. Hier houden we dan ook rekening mee. Hoe dan ook, maken we altijd tijd vrij voor onze AnyStory. Zo hoef je nooit lang te wachten op het daadwerkelijke resultaat!

Natuurlijk niet! Het is onze missie om belangrijke zaken uit te leggen. Hierna werk je gewoon met je huidige leverancier voor video, design en animatie. Maar je mag ons natuurlijk altijd bellen. 😉

Wij nemen het volledige creatieve proces op ons, zodat jij als partner niet zoveel hoeft te doen! Wij maken gebruik van jouw expertise voor de kennis en wij gebruiken onze expertise om dit door te vertalen naar een krachtige AnyStory animatie. Uiteraard stellen we extra betrokkenheid altijd op prijs. Zo kun je tijdens de kennissessie meedenken over de stijlkeuzes. Bovendien kunnen we je naast het script ook betrekken bij tussentijdse fases, zoals het storyboard en de eerste versie van de video.

Nick Bokkerink - Cooler Media

Nick Bökkerink
Explanation Director

Samen de wereld minder complex maken?

Wil jij bijdragen aan de volgende AnyStory als partner? Laat je idee achter.