Animatie Style Guide

Wij leggen complexe zaken en ideeën uit in krachtige producten die iedereen begrijpt.

Vrijblijvend advies Ons werk
Icon - Style guide

Animatie Style Guide laten maken

Hoe ga je als (grote) organisatie om met het gebruik van animatie? Hoe zorg je dat elke afdeling binnen de huisstijl werkt en dezelfde look & feel gebruikt? Vaak is er wel een huisstijl gids maar ontbreekt informatie over animatie.

Met de juiste richtlijnen zorg je niet alleen voor consistentie maar waarborg je ook kwaliteit van al je video’s. Onze Animatie Style Guide is speciaal ontwikkeld om jouw huisstijl te verrijken met duidelijke animatierichtlijnen. Deze gids versnelt en vereenvoudigt al je designprojecten en zorgt voor eenheid in alles wat je visueel communiceert. Gemakkelijk op zichzelf te gebruiken of toe te voegen aan jouw bestaande huisstijl handboek.

Benieuwd of een Animatie Style Guide wat voor jouw organisatie is? Laat je inspireren door door de voorbeelden op deze pagina en laat je vrijblijvend adviseren.

Animatiekarakters Visma
Visma Beeldmerk

Visma | Raet

Visma Beeldmerk

Visma | Raet

Visma Beeldmerk

Visma | Raet

Visma Beeldmerk

Visma | Raet

ballast beeldmerk

Ballast Nedam Industriebouw

ballast beeldmerk

Ballast Nedam Industriebouw

ballast beeldmerk

Ballast Nedam Industriebouw

ballast beeldmerk

Ballast Nedam Industriebouw

CMNTY styleguide

CMNTY

CMNTY

CMNTY

Animatiekarakters Visma
Visma Beeldmerk

Visma | Raet

Visma Beeldmerk

Visma | Raet

Visma Beeldmerk

Visma | Raet

Visma Beeldmerk

Visma | Raet

ballast beeldmerk

Ballast Nedam Industriebouw

ballast beeldmerk

Ballast Nedam Industriebouw

ballast beeldmerk

Ballast Nedam Industriebouw

ballast beeldmerk

Ballast Nedam Industriebouw

CMNTY styleguide

CMNTY

CMNTY

CMNTY

Als beste beoordeeld

Het style guide productieproces

 

Wat komt er in de animatie style guide?

Tijdens een uitgebreide intake maken we inzichtelijk welke richtlijnen al bestaan, welke vorm van animatie aansluit bij de organisatie en wat de doelstellingen met videocommunicatie precies inhouden. Ons team geeft inspirerende voorbeelden en schetst aan tafel voorbeelden van iconen, overgangen en andere richtlijnen. Zo toetsen we direct of we allemaal hetzelfde voor ons zien.

Icon - Meeting

Het creëren van je style guide

Na de Magic Meeting starten we met het uitwerken van het concept. Er volgen verschillende voorstellen voor de stijl van design, animatie maar bijvoorbeeld ook geluid en algehele communicatievorm. Wanneer we overeenstemming hebben bereikt en een duidelijke richting weten, ontwikkelen we een moodboard en eerste versie van jouw animatie huisstijlgids.

Icon - Creatie

We ontwikkelen de elementen die je style guide tot leven wekken

Vanuit de ontwikkelde animatie huisstijl en richtlijnen worden diverse elementen uitgewerkt. Samen met de gids ontvang je van ons alle elementen die nodig zijn voor het creeeren van schitterende animaties. We zetten een unieke animatiedatabase op voor jouw stijl van communiceren en helpen indien gewenst met de uitrol van de nieuwe richtlijnen.

Icon - Style guide

Een greep uit onze eigen styleguide

Cooler Cirkel
Cooler Kleuren
Cooler Iconen

Waarom
Cooler Media?

 • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
 • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 10+ jaar ervaring
 • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
 • Vaste prijs zonder verrassingen
 • Super snelle levering mogelijk

Madelon Thijs
Online Marketeer HLB van Daal & Partners

Wat is een animatie styleguide?

Een Animatie Style Guide is een gids waarin de stijlregels van animaties, illustraties en ander designwerk voor visuele uitingen van een organisatie worden opgenomen. Het is te vergelijken met een huisstijlhandboek of een brandbook, maar dan aangevuld met animatierichtlijnen. Handig voor organisaties die veel visuele content delen op socials, voor je websites en voor al je toekomstige video’s. Voor iedereen die betrokken is bij het produceren van designwerk vanuit de organisatie, geldt de style guide.

Icon - Strategie

Veegestelde vragen

Naast dat het een leidraad is voor het vormgeven van verschillende huisstijluitingen, versoepeld het ook dit soort projecten. Maar het heeft ook een effect op de mensen buiten je organisatie. Een huisstijl is een herkenningspunt voor het publiek. Zo zie je het merk op de witte koffiebeker van een medemens in de stad van mijlenver aankomen. En is de gele M langs de snelweg geliefd bij menig automobilist.

In een style guide vind je alles met betrekking tot de stijlregels van je bedrijf en de animaties waarvoor je deze stijlgids laat maken. Daarom kun je het volgende terugvinden in een style guide:

 • Logogebruik
 • Typografie
 • Kleurgebruik
 • Iconen
 • Karakterontwerp
 • Composities

In de Animatie Style Guide worden niet alleen stijlregels opgenomen over wat je moet doen, maar ook wat je juist niet moet doen. Bijvoorbeeld het gebruik van bepaalde achtergrondkleuren bij een gekleurde tekst. Hoewel de achtergrondkleur wel als huisstijlkleur wordt beschouwd, hoeft deze nog niet te matchen met de tekstkleur.

Mocht je nog geen bestaande huisstijl hebben die we direct kunnen implementeren in een style guide dan is dit geen probleem. Onze experts hebben jaren ervaring met het grafisch ontwerpen van huisstijlelementen en animaties. Dus ja, een nieuwe huisstijl laten ontwerpen is mogelijk. Vraag daarom vrijblijvend advies aan een van onze experts door contact op te nemen. Binnen een uurtje geven we antwoord op je vragen.

Er is niet één prijskaartje te hangen aan de ontwikkeling en uitwerking van een Animatie Style Guide. Dit verschilt per project en is afhankelijk van jouw wensen en de productie van de animatie zelf. Je wil natuurlijk graag van te voren weten waar je aan toe bent. Neem daarom contact op met een van onze uitlegexperts. Zij geven op basis van jouw wensen een prijsopgave op maat. Binnen 5 minuten heb jij dus een concreet overzicht van het kostenplaatje.
Doorgaans creëren wij de Animatie Style Guide tegelijkertijd met een animatie. Dit beïnvloedt ook de productietijd. Afhankelijk van de complexiteit, het aantal karakters en de hoeveelheid animaties wordt het productieproces bepaald. Je kunt hierbij gewoonlijk uitgaan van ongeveer 10 werkdagen voor een maatwerk animatie. Daarna starten we de productiefase van je animatie style guide. Houd daarom rekening met een doorlooptijd van minimaal 4 weken.
Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan