Uitlegvideo voor de wetenschap en biotechnologie

In de afgelopen jaren hebben wij een specialisme opgebouwd in het maken van uitlegvideo’s voor de wetenschap en biotechnologie. Of het nu gaat om de uitleg van medicatie, toepassingen van een nieuw voedingsmiddel of het presenteren van onderzoeksresultaten: wij maken jouw boodschap begrijpelijk!

Vrijblijvend advies Ons werk voor de wetenschap

☝ Bekijk onze showreel voor inspiratie

Visuele communicatie voor de wetenschap

Wetenschap en biotechnologie worden gekenmerkt door innovatie en nieuwe ontwikkelingen. Vaak komt hier complexe materie bij kijken die de nodige verduidelijking wel kan gebruiken. Met visuele content helpen wij al jaren verschillende klanten binnen deze branche om hun boodschap helder over te brengen aan hun doelgroep.

We bieden verschillende opties, zoals animatievideo’s, bedrijfsfilms of infographics. Tijdens de Magic Meeting kijken we naar hoe we jouw boodschap het beste kunnen visualiseren en communiceren binnen de wetenschap en biotechnologie branche. Leg je vraagstuk aan ons voor en laat je vrijblijvend adviseren. Of vraag direct een offerte aan!

Video’s voor de wetenschap en biotechnologie

BioScienz
Uitleg over diervriendelijk kippeneiwit

ISPT
Bedrijfsvideo over de diensten van ISPT

Wageningen University & Research
Uitleganimatie over de bollen revolutie 4.0

DBG Bio Energy
Uitleganimatie over enzymentechnologie

The Protein Brewery
Het nieuwe proteïne Fermotein® uitgelegd

AnyStory
Explainer over voor- en nadelen van GMO’s

Als beste beoordeeld


Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard
Video Consultant

Vrijblijvend advies?

Neem contact op met Christian voor een vrijblijvend adviesgesprek op +31 (0)76 886 7790 of klik op de knop hieronder om direct een afspraak in te plannen.

Plan afspraak

Uitdagingen binnen de wetenschap en biotechnologie

Binnen iedere branche komen er specifieke uitdagingen naar voren. Zo krijgen mensen binnen de wetenschap en biotechnologie branche bijvoorbeeld te maken met het uitleggen van productieprocessen, duidelijk presenteren van onderzoeksresultaten of het promoten van een nieuw voedingsmiddel. Staat jouw uitdaging er niet tussen? Leg je vraagstuk aan ons voor en wij helpen je verder!

Icon - Tuinbouw ontwikkeling
Icon - Interactief
Icon - Voedselindustrie

Uitleg over biotechnologie

Ontwikkelingen op het gebied van biotechnologie en alles wat daarbij hoort. Van nieuwe productieprocessen tot de werking van medicijnen.

Wetenschappelijke studie

De resultaten van wetenschappelijke studies of het verloop van een onderzoek presenteer je duidelijk met video of een infographic.

Ontwikkelingen voeding

Uitleg over de ontwikkeling van een nieuwe, duurzame vorm van proteïne, gentechnieken voor de landbouw of de werking van micro-organismen.

Waarom
Cooler Media?

  • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
  • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 13+ jaar ervaring
  • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
  • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
  • Meer dan 200 klanten beoordelen ons met een dikke 9+
  • Vaste prijs zonder verrassingen
  • Super snelle levering mogelijk

Jeroen Helders
Group Treasurer Royal Cosun

Veelgestelde vragen

Binnen de wetenschap en biotechnologie komt van alles kijken, zoals innovatieve oplossingen in (bio)technologie, duurzame ontwikkelingen op het gebied van voedselproductie, maar ook veranderingen van wet- en regelgeving binnen de branche. Oftewel, een flinke branche met de nodige vraagstukken. Animatie en video lenen zich perfect voor het uitleggen van complexe materie in begrijpelijke taal. Zo maak je jouw boodschap begrijpelijk voor collega's, consumenten of stakeholders.

De ideale lengte hangt af van het doel van je video. Doorgaans adviseren we voor een animatie voor deze sector maximaal 75 seconden. De ervaring leert dat binnen de agrarische sector de grootste uitdagingen liggen bij het duidelijk uitleggen van vraagstukken. Een uitleganimatie presteert het beste rond de één minuut.

Nadat de productiefase van je content is afgerond, is het tijd om je animatie (en/of andere visuele uitingen) in te zetten. Hoe je dit het beste doet, hangt af van een aantal dingen, zoals je doelgroep, de bijbehorende kanalen en de periode waarin je campagne voert. Wat je case ook mag zijn, wij geven je strategisch advies. Samen brainstormen we hoe de campagne een succes wordt. Dit werken we uit in een strategieplan die je vervolgens zelf kunt uitvoeren of door onze experts!

De prijs van een animatie video laten maken is onder andere afhankelijk van de volgende factoren:

  • Door wie laat je je animatie maken? Veelal wordt er door gerenommeerde animatiestudio’s een hogere prijs gehanteerd dan door kleinere studio’s of freelancers.
  • Wat voor animatie wil je laten maken? Wil je een bumperadvertentie laten maken van 6 seconden of ben je op zoek naar een uitleganimatie die jouw product, idee of dienst uitlegt? Deze duurt gemiddeld 60 seconden en is daarom ook duurder dan een korte animatie.

Benieuwd hoe de animatieprijzen tot stand komen en zich ontwikkelen in de huidige markt? Lees hier meer over de kosten van een animatie laten maken. Wil je graag een bedrag horen? Dat kan! Neem even contact met ons op en ontvang binnen 5 minuten een prijs op maat.

Sinds 2011 is Cooler Media gespecialiseerd in het duidelijk uitleggen van jouw verhaal. Hierdoor hebben we jarenlange ervaring in het schrijven van voice-overteksten en het illustreren van storyboards. Om onze kwaliteit te garanderen, designen wij de animatie van A tot Z zelf. Mocht je al wel een storyboard of voice-overtekst hebben, dan gebruiken wij dit graag ter inspiratie!

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video Consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Wat is jouw informatie-uitdaging?

Laat een bericht achter voor onze experts!

"*" geeft vereiste velden aan

Cooler Media 2023 - Julie (klein)

Julie van Rooij - Online Marketer

Cooler Media 2023 - Christian (klein)

Christian de Waard - Video Consultant

Cooler Media 2023 - Helen (klein)

Helen Berger - Creative producer

Cooler Media 2023 - Daniel (klein)

Daniël Visscher - Art Director

Wat is jouw informatie-uitdaging?

Laat een bericht achter voor onze experts!

"*" geeft vereiste velden aan