Vacaturevideo laten maken

In een zee van vacatures, blijft het lastig om op te vallen en de juiste kandidaten te vinden. Onze professionele vacaturevideo’s zijn dé manier om je vacatures zo aantrekkelijk mogelijk te maken en nieuw talent aan te trekken. Neem contact met ons op voor advies op maat!

Vrijblijvend advies Ons werk

☝ Bekijk onze showreel voor inspiratie

Icon - Employer branding

Trek sollicitanten aan die passen bij jouw bedrijf met een vacaturevideo

Veel werkzoekenden zijn inmiddels bekend met de standaard vacatureteksten en worden daar niet meer warm van. Hoe kun je er als bedrijf dan voor zorgen dat jouw vacatures eruit springen? Een vacaturevideo biedt dé oplossing bij het werven van nieuwe werknemers.

Een goede vacaturevideo ondersteunt je vacature en geeft net die extra touch die je wervingsproces nodig heeft. Terwijl een vacaturetekst slechts woorden op papier (of een scherm) zijn, brengt video de functie echt tot leven door bijvoorbeeld de werkzaamheden en benodigde skills voor de functie in de praktijk te tonen. Een vacaturevideo biedt potentiële kandidaten een tastbaar beeld van de baan en laat hen meteen de sfeer van het bedrijf proeven.

Bij Cooler Media zorgen we ervoor dat de essentie van jouw vacature overkomt en dat jouw wervingsproces een stuk soepeler verloopt.

Recruitment video's waar we trots op zijn

GoodLife Foods
Wervingsfilm

Willems Vastgoedonderhoud
Vacaturevideo

Traffic & More
Employer branding video

Remmers bouwgroep
Recruitment animatie

B&R Industrial Automation
Recruitment video advertentie

Basisschool Aurora
Werken bij-video

Als beste beoordeeld

Onze werkwijze voor vacaturevideo’s

Wat is de kern van jouw boodschap?

Voor welk type recruitment video je ook kiest, ons productieproces start altijd met een ‘Magic Meeting’. Tijdens deze strategische sessie bespreken we alles over jouw bedrijf, de functies, werkzaamheden en natuurlijk je doelstellingen. Zo krijgen we samen scherp wat je als werkgever wil communiceren en vertalen we de informatie naar een duidelijke boodschap. Dat is immers onze expertise!

Weet je van tevoren al precies welk type video je wil laten maken? Dan gaan wij direct aan de slag met het script of storyboard. Zo niet, dan gaan we aan de slag met een strategie voor videocontent. In beide gevallen loop je met een concreet plan op zak de deur uit.

Icon - Script - Wit

Onze professionals gaan voor je aan de slag

Dit deel van het productieproces is volledig afhankelijk van de soort recruitment video die we voor je gaan maken. Als je bijvoorbeeld gekozen hebt voor een animatievideo, dan gaan we aan de slag met het visual design. Pas zodra jij helemaal tevreden bent met het script en de ontworpen stijl gaan wij aan de slag met animeren.

Gaan we een film of mixed media video voor je maken, dan plannen we één of meerdere draaidagen in. Op deze dag komt er een professionele film crew met camera en andere apparatuur langs om al het beeldmateriaal te verzamelen dat we nodig hebben voor jouw vacaturevideo.

Uiteraard ontvang je bij iedere productie vooraf een gedetailleerde planning voor jouw project. Zo garanderen wij een gestroomlijnd productieproces en halen we iedere deadline.

Icon - Film

We zetten alle puntjes op de i

Tijdens de post-productie gaan we aan de slag met het finetunen van jouw video. Voor onze animaties focussen we ons op het sound design, ofwel het toevoegen van muziek en geluidseffecten. Zo brengen we jouw animatie tot leven.

Voor de filmproducties kiezen we zorgvuldig de beste beelden uit en editen we deze tot ware vacaturevideo’s, employer branding films of andere soort wervingsfilms. We passen kleurcorrectie toe en een professionele sound designer gaat aan de slag met de juiste voice-over, achtergrondgeluiden en muziek.

Heb je gekozen voor mixed media? Dan voegen we in de post-productie fase ook de animaties toe aan de filmbeelden.

Icon - video productie

Hoe zorgen we dat je doelgroep je video ziet?

Jouw video is af en helemaal klaar om nieuw personeel te werven! Als je een recruitment video laat maken, dan wil je natuurlijk dat deze gezien wordt. Ook hier kunnen we je bij helpen door de video te verspreiden via de juiste kanalen. Video kun je op vele manieren inzetten. Je gloednieuwe video kan het pronkstuk worden van je vacaturepagina of ingezet worden als advertentie op social media. Met ons video marketing pakket zorgen we ervoor dat je verhaal gedeeld wordt zodat jij jouw doelstellingen behaalt.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze video consultants en laat je vrijblijvend adviseren.

Icon - Verspreiding online

Waarom
Cooler Media?

 • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
 • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 13+ jaar ervaring
 • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
 • Vaste prijs zonder verrassingen
 • Super snelle levering mogelijk

Jeroen de Maeyer
Creator of Opportunities Mentorprise

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard
Video Consultant

Vrijblijvend advies?

Neem contact op met Christian voor een vrijblijvend adviesgesprek op +31 (0)76 886 7790 of klik op de knop hieronder om direct een afspraak in te plannen.

Plan afspraak

Waarom een vacaturevideo laten maken?

Met een vacaturevideo krijgen potentiële werknemers een realistischer beeld van de functie. Zo kunnen ze al vooraf bepalen of de baan de moeite waard is om op te solliciteren, waardoor alleen de meest geschikte kandidaten zich aanmelden. Hierdoor bespaar je als werkgever kostbare tijd en moeite en zorg je voor een grotere pool van gekwalificeerde en gemotiveerde sollicitanten die echt bij het bedrijf passen. Je wilt immers zo min mogelijk tijd verspillen aan kandidaten die achteraf niet bij je bedrijf bleken te passen.

Daarnaast is een video heel eenvoudig online te delen, bijvoorbeeld op social media. In vergelijking met een vacaturetekst springt een video er veel meer uit en is het bovendien aantrekkelijker om naar te kijken. Met video breng je de bedrijfscultuur echt tot leven en onderscheid je je als bedrijf van concurrenten door je unieke werksfeer te promoten. Hiermee spreek je vooral de jongere doelgroep op een effectieve manier aan! In onze blogs lees je meer over recruitment met video.

Icon - Workshop waarom
Boost je employer branding met video

Van je bedrijfscultuur tot je kernwaarden, met een employer branding video breng je alles mooi in beeld en trek je [...]

Lees verder
Video recruitment: alles wat je moet weten over werving en selectie met video

Het vinden van personeel is een uitdaging in de huidige arbeidsmarkt met zoveel openstaande vacatures. Hoe onderscheid je jouw vacature [...]

Lees verder

Veelgestelde vragen

Een vacaturevideo is een type recruitment video die wordt gebruikt om een openstaande functie binnen een bedrijf te promoten. Het doel van een vacaturevideo is om mensen een beter beeld te geven van de functie, het bedrijf en de werkomgeving, en om hen aan te moedigen om te solliciteren. Meestal bevat een vacaturevideo een beschrijving van de functie, de vereisten voor de positie, de bedrijfscultuur, de werkomgeving en de voordelen van werken bij het bedrijf.

De kosten van een vacaturevideo hangen af van verschillende factoren. Een langere video brengt bijvoorbeeld hogere kosten met zich mee dan een kortere video. Ook kan het aanzienlijk schelen in de kosten wanneer de opnames op je eigen bedrijfslocatie plaatsvinden in plaats van het huren van een externe locatie en wanneer je gebruik maakt van eigen personeel in plaats van acteurs.

Benieuwd naar de kosten van een vacaturevideo voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op voor een offerte op maat!

Een vacature video kun je op verschillende kanalen delen. Het is wel belangrijk om een passend kanaal te kiezen waarop je de juiste kandidaten aantrekt. Hoe je de video het beste kan verspreiden ligt vooral aan de doelgroep. Zo scrollt een potentiële stagiair van 18 waarschijnlijk vaker op TikTok dan een kandidaat voor een senior position van 50. Je zou je video bijvoorbeeld in kunnen zetten op:

 • De website van je bedrijf: Plaats de vacature video prominent op de carrièrepagina van je bedrijfswebsite. Dit maakt het gemakkelijk voor geïnteresseerde kandidaten om meer te weten te komen over de functie en het bedrijf.
 • Sociale media: Deel de vacature video op verschillende sociale mediaplatforms, zoals LinkedIn, Facebook, Instagram en TikTok. Door de video te delen met het netwerk van je bedrijf vergroot je de zichtbaarheid van de vacature en bereik je een bredere groep nieuwe talenten.
 • Vacatureplatforms: Plaats de vacature video op online vacatureplatforms, naast de tekstuele vacaturebeschrijving. Hierdoor valt de vacature op en kunnen kandidaten een beter beeld krijgen van de functie. Op die manier werf je alleen goed personeel wat uiterst geschikt is voor de openstaande functies.
 • Interne communicatiekanalen: Deel de vacature video intern met huidige werknemers. Ze kunnen de video delen met hun netwerk en mogelijke toekomstige collega’s aandragen. Dit zorgt voor een betere vindbaarheid van je vacature video.

Wij verzorgen het gehele productieproces van je video, van mooie shots tot de perfecte voice-over. Daarnaast strekt onze expertise zich uit tot meer dan alleen het produceren van recruitment video’s. We denken graag met je mee over de distributie van je video’s, assisteren bij het opzetten van een strategie en zorgen voor een mooi ontwerp dat perfect past bij jouw bedrijf. Onze diensten zijn onderverdeeld in 5 expertises:

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan