Wervingsvideo laten maken

Schieten woorden tekort om jouw bedrijfscultuur, vacature of toffe werkplek te beschrijven? Een wervingsvideo is het ultieme visitekaartje voor je bedrijf. Als echte experts in arbeidsmarktcommunicatie weten wij precies hoe we jouw unieke boodschap kunnen overbrengen in een video, ongeacht je doel!

Vrijblijvend advies Ons werk

☝ Bekijk onze showreel voor inspiratie

Icon - Employer branding

Zo trek je potentiële sollicitanten aan

Suffe foto’s van je bedrijf of saaie wervingsteksten op LinkedIn? Dat is echt niet meer van deze tijd. Niemand zit te wachten op ellenlange teksten tijdens het zoeken naar een nieuwe baan. Met een wervingsvideo, ook wel recruitment video genoemd, zorg je ervoor dat jouw vacature of organisatie er écht uit springt. Hiermee onderscheid je je van de concurrentie en houd je de aandacht van het publiek langer vast. Daarnaast geeft een wervingsvideo potentiële kandidaten een beter beeld van de werkplek en bedrijfscultuur. Een goede wervingsvideo neemt kijkers mee naar het hart van je bedrijf: van de dagelijkse werkzaamheden tot de gezellige teamuitjes. Onze experts gaan voor je aan de slag en zorgen ervoor dat je boodschap op een krachtige en authentieke manier overgebracht wordt. Zo maak je een positieve indruk en trek je de beste kandidaten aan.

Recruitment video's waar we trots op zijn

GoodLife Foods
Wervingsfilm

Willems Vastgoedonderhoud
Vacaturevideo

Traffic & More
Employer branding video

Remmers bouwgroep
Recruitment animatie

B&R Industrial Automation
Recruitment video advertentie

Basisschool Aurora
Werken bij-video

Als beste beoordeeld

Onze werkwijze voor wervingsvideo’s

Wat is de kern van jouw boodschap?

Voor welk type wervingsvideo je ook kiest, ons productieproces start altijd met een ‘Magic Meeting’. Tijdens deze strategische sessie bespreken we alles over jouw bedrijf, de functies, werkzaamheden en natuurlijk je doelstellingen. Zo krijgen we samen scherp wat je als werkgever wil communiceren en vertalen we de informatie naar een duidelijke boodschap. Dat is immers onze expertise!

Weet je van tevoren al precies welk type recruitment video je wil laten maken? Dan gaan wij direct aan de slag met het script of storyboard. Zo niet, dan gaan we aan de slag met een strategie voor videocontent. In beide gevallen loop je met een concreet plan op zak de deur uit.

Icon - Script - Wit

Onze professionals gaan voor je aan de slag

Dit deel van het productieproces is volledig afhankelijk van de soort recruitment video die we voor je gaan maken. Als je bijvoorbeeld gekozen hebt voor een animatievideo, dan gaan we aan de slag met het visual design. Pas zodra jij helemaal tevreden bent met het script en de ontworpen stijl gaan wij aan de slag met animeren.

Gaan we een film of mixed media video voor je maken, dan plannen we één of meerdere draaidagen in. Op deze dag komt er een professionele film crew met camera en andere apparatuur langs om al het beeldmateriaal te verzamelen dat we nodig hebben voor jouw wervingsvideo.

Uiteraard ontvang je bij iedere productie vooraf een gedetailleerde planning voor jouw project. Zo garanderen wij een gestroomlijnd productieproces en halen we iedere deadline.

Icon - Film

We zetten alle puntjes op de i

Tijdens de post-productie gaan we aan de slag met het finetunen van jouw video. Voor onze animaties focussen we ons op het sound design, ofwel het toevoegen van muziek en geluidseffecten. Zo brengen we jouw animatie tot leven.

Voor de filmproducties kiezen we zorgvuldig de beste beelden uit en editen we deze tot ware employer branding films, vacaturevideo’s of andere soort wervingsfilms. We passen kleurcorrectie toe en een professionele sound designer gaat aan de slag met de juiste voice-over, achtergrondgeluiden en muziek.

Heb je gekozen voor mixed media? Dan voegen we in de post-productie fase ook de animaties toe aan de filmbeelden.

Icon - video productie

Hoe zorgen we dat je doelgroep je video ziet?

Jouw video is af en helemaal klaar om nieuw personeel te werven! Als je een recruitment video laat maken, dan wil je natuurlijk dat deze gezien wordt. Ook hier kunnen we je bij helpen door de video te verspreiden via de juiste kanalen. Video kun je op vele manieren inzetten. Je gloednieuwe video kan het pronkstuk worden van je vacaturepagina of ingezet worden als advertentie op social media. Met ons video marketing pakket zorgen we ervoor dat je verhaal gedeeld wordt zodat jij jouw doelstellingen behaalt.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een wervingsvideo laten maken? Neem dan contact op met onze video consultants en laat je vrijblijvend adviseren.

Icon - Verspreiding online

Waarom
Cooler Media?

 • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
 • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 13+ jaar ervaring
 • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
 • Vaste prijs zonder verrassingen
 • Super snelle levering mogelijk

Jeroen de Maeyer
Creator of Opportunities Mentorprise

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard
Video Consultant

Vrijblijvend advies?

Neem contact op met Christian voor een vrijblijvend adviesgesprek op +31 (0)76 886 7790 of klik op de knop hieronder om direct een afspraak in te plannen.

Plan afspraak

Waarom een wervingsvideo laten maken?

Er zijn talloze redenen om een wervingsvideo te laten maken. Video kan namelijk voor vele doeleinden ingezet worden en past daardoor altijd bij de boodschap die bedrijven willen vertellen. Wervingsvideo’s zijn bijvoorbeeld ideaal voor het promoten van functies waar altijd personeel voor wordt gezocht en kunnen voor meerdere vacatures hergebruikt worden.

Daarnaast trekken video’s de aandacht en worden een stuk beter bekeken op social media dan simpele vacatureteksten. Video wekt niet alleen interesse, maar roept ook sympathie en emotie op, wat essentieel is om een connectie te maken met een potentiële sollicitant. Bovendien bereiken video’s een groter en diverser publiek op sociale media, waardoor er meer sollicitaties binnenkomen.

Icon - Workshop waarom
Boost je employer branding met video

Van je bedrijfscultuur tot je kernwaarden, met een employer branding video breng je alles mooi in [...]

Lees verder
Video recruitment: alles wat je moet weten over werving en selectie met video

Het vinden van personeel is een uitdaging in de huidige arbeidsmarkt met zoveel openstaande vacatures. Hoe [...]

Lees verder

Veelgestelde vragen

Een wervingsvideo is een video die je inzet tijdens het wervingsproces om potentiële kandidaten te informeren en enthousiasmeren over je bedrijf of specifieke vacatures. Deze video’s kunnen voor verschillende doelen ingezet worden, zoals het benadrukken van de unieke bedrijfscultuur, het tonen van de werkomgeving, het uitleggen van functie-eisen en het aantrekken van de juiste kandidaten voor openstaande functies.

Er zijn verschillende soorten wervingsvideo’s die je kunt inzetten voor recruitment, elk met unieke voordelen en specifieke doelen:

 • Vacaturevideo: Ideaal voor het aantrekken van de perfecte kandidaat voor je openstaande vacature.
 • Werken-bij video: Biedt potentiële werknemers een realistisch beeld van de dagelijkse werkzaamheden binnen jouw bedrijf.
 • Employer branding video: Effectief voor het verbeteren van je bedrijfsimago en het positioneren van je organisatie als een aantrekkelijke werkgever.
 • Testimonial video: Huidige medewerkers, klanten of partners laten vertellen over hun positieve ervaringen met jouw bedrijf versterkt je imago en betrouwbaarheid.
 • Onboarding video’s: Helpen nieuwe medewerkers snel wegwijs te maken door belangrijke processen, taken en regels uit te leggen.

Elk van deze video’s kan strategisch worden ingezet om je recruitmentproces te versterken en je bedrijf neer te zetten als een topwerkgever. Wil je meer weten over de verschillende soort wervingsvideo’s? Lees dan onze blog!

Een wervingsvideo laten maken heeft geen vaste prijs. Je kunt het zo duur of zo goedkoop maken als je wil. Er zijn wel een aantal factoren waar je rekening mee kan houden voor de kosten van een recruitment video:

 • De filmlocatie
 • Of je je verhaal wel of niet wil laten vertellen door een voice-over
 • Het wel of niet inhuren van acteurs
 • Het aantal opnamedagen
 • De lengte van de video

Als je wilt weten wat een wervingsvideo laten maken gaat kosten voor jouw bedrijf, neem dan contact op! Wij vertellen je precies wat je kunt verwachten en bieden je een offerte op maat.

Onze expertise reikt verder dan alleen het produceren van hoogwaardige wervingsfilms. Wij ondersteunen je bij het ontwikkelen van een strategie voor de verspreiding van je video’s en zorgen voor een ontwerp dat naadloos aansluit bij jouw huisstijl. Onze services kun je verdelen over 3 expertises:

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan