Veiligheidsvideo laten maken

Wil jij onveilig gedrag verminderen en veiligheidsbewustzijn vergoten? Dat kan met een veiligheidsvideo of animatie! Wij bieden visuele content die het beste past bij jouw doelstellingen, van één video tot een volledige veiligheidscampagne.

Vrijblijvend advies Bekijk veiligheidsvideo's

☝ Bekijk onze showreel voor inspiratie

Icon - Branche - Veilig werken

Waarom een veiligheidsvideo laten maken?

Als QHSE-manager of KAM-coörinator staat veiligheid bij jou op de eerste plaats. Je zet je in om ongelukken te voorkomen door je collega’s en andere betrokkenen te informeren over risico’s, regels en protocollen rondom veilig werken. Een veiligheidsvideo laten maken kan je hierbij helpen! Met een veiligheidsvideo kun je:

 • Kans op incidenten verminderen doordat iedereen zich bewust is van de risico’s;
 • Veiligheidsregels begrijpelijk maken voor iedere laag van de organisatie;
 • Betrokkenheid verhogen door veilig werken een gezicht te geven;
 • De veiligheidscultuur verbeteren door werkveiligheid bespreekbaar te maken!

Ben je overtuigd en wil jij een veiligheidsvideo laten maken? Neem contact op met onze video consultants voor vrijblijvend advies en een offerte op maat.

Ik wil contact met een video consultant

Welke soort video wil je laten maken?

Uitleganimatie

Wil jij een veiligheidsregels of -protocollen uitleggen? Dan is een animatie de perfecte video voor jou! Met een animatie vertalen we complexe informatie naar een begrijpelijke én visueel aantrekkelijke boodschap. Of je nou uitleg wil geven over life saving rules, het belang van veiligheidskleding, het melden van een incident of iets heel anders. Wij creëren een duidelijke veiligheidsanimatie.

👈 Bekijk de uitleganimatie over life saving rules van Ballast Nedam Industriebouw.

Meer informatie over animatie Vrijblijvende offerte?

Veiligheidsfilm

Wil jij betrokkenheid verhogen en de veiligheidscultuur verbeteren? Kies dan voor een professionele veiligheidsfilm! Met een live-action film breng je mensen in beeld en spreek je de kijker persoonlijk aan. Deze persoonlijke aanpak zorgt voor onderling begrip en maakt veiligheid bespreekbaar binnen het team. Met een krachtige veiligheidsfilm laat je een blijvende indruk achter.

👈 Bekijk hier de veilig werken film van Hollandia Industrial.

Meer informatie over films Vrijblijvende offerte?

Poortinstructie video

Wil jij veiligheidsinstructies geven aan bezoekers? Laat dan een poortinstructie video maken! Met een poortinstructie informeer je medewerkers, zpp’ers, onderaannemers of andere bezoekers over de veiligheidsrisico’s en -regels op een locatie. Neem de kijker mee naar de werkplaats en breng belangrijke locaties, machines, hulpmiddelen of risico’s in beeld.

👈 Bekijk hier de instructievideo voor bezoekers van Waterschap Brabantse Delta.

Meer informatie over instructievideo's Vrijblijvende offerte?

Ander soort video of visuele content

Icon - Consultancy

Wil je een ander soort veiligheidsvideo laten maken? Of weet je nog niet precies welke visuele content het beste past bij jouw doel? Ontdek al onze visuele middelen voor een veiligheidscampagne of plan een Magic Meeting in. Tijdens deze strategische sessie duiken we samen dieper in jouw doelstellingen en uitdagingen. We streven naar maximale impact voor jouw beschikbare budget.

Vertel ons meer over jouw ideeën, wensen en doelen, wij maken het mogelijk!

Bekijk al onze visuele middelen Vrijblijvend advies?

Deze bedrijven kozen voor visuele communicatie over veilig werken

Waarom Cooler Media?

 • expert in het duidelijk uitleggen van complexe materie
 • Meer dan 12 jaar aan creatieve kennis inzetbaar voor jouw unieke campagne
 • Toegankelijke content voor alle (internationale) lagen van jouw organisatie
 • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+

Bekijk de ervaring van SHE-Officers Frank en Marciano van Hollandia Industrial 👉

Het veiligheidsvideo productieproces

Wat is de kern van jouw boodschap?

Voor welk type veiligheidsvideo je ook kiest, ons productieproces start altijd met een ‘Magic Meeting’. Tijdens deze strategische sessie bespreken we alles over jouw bedrijf, je doelstellingen en je natuurlijk je veiligheidsprogramma. Zo krijgen we samen scherp wat je wilt communiceren en vertalen we de informatie naar een duidelijke boodschap. Dat is immers onze expertise!

Weet je van tevoren al precies welk type veiligheidsvideo je wil laten maken? Dan gaan wij direct aan de slag met het script of storyboard. Zo niet, dan gaan we aan de slag met een strategie voor videocontent. In beide gevallen loop je met een concreet plan op zak de deur uit. Op basis hiervan maken we een planning waarin je precies kunt zien waar je aan toe bent.

Icon - Script - Wit

Onze professionals gaan voor je aan de slag

Dit deel van het productieproces is volledig afhankelijk de soort video die we voor je gaan maken. Als je gekozen hebt voor een animatievideo, dan maken we een eerste concept voor het visual design. Pas zodra jij helemaal tevreden bent met het script en de ontworpen stijl gaan wij aan de slag met animeren.

Gaan we een film of mixed media video voor je maken, dan plannen we één of meerdere draaidagen in. Op deze dag komt er een professionele film crew met camera en andere apparatuur langs om al het beeldmateriaal te verzamelen dat we nodig hebben voor jouw veiligheidsvideo.

Icon - Film

We zetten alle puntjes op de i

Tijdens de post productie gaan we aan de slag met het finetunen van jouw video. Voor onze animaties focussen we ons op het sound design, ofwel het toevoegen van muziek en geluidseffecten. Zo brengen we jouw animatie tot leven.

Voor de filmproducties kiezen we zorgvuldig de beste beelden uit en gaan aan de slag met editen. We passen kleurcorrectie toe en een professionele sound desiger gaat de juiste voice over, achtergrondgeluiden en muziek toevoegen aan jouw veiligheidsvideo.

Heb je gekozen voor mixed media? Dan voegen we in de post productie fase ook de animaties toe aan de filmbeelden.

Icon - video productie

Hoe zorgen we dat je doelgroep je video ziet?

Jouw veiligheidsvideo of animatie is af! Als je een video laat maken, dan wil je natuurlijk dat deze gezien wordt. Ook daar kunnen wij bij helpen met een volledige visuele veiligheidscampagne. Met de inzet van onder andere infographics, posters, cardboards en kaartspellen brengen we veilig werken binnen de hele organisatie onder de aandacht. Van een administratief medewerker op kantoor tot aan een lasser op de werkplaats, voor iedereen worden de veiligheidsregels helder en duidelijk.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze video consultants en laat je vrijblijvend adviseren.

Icon - Verspreiding online

Veelgestelde vragen

Video is een ontzettend krachtig middel dat voor diverse doeleinden ingezet kan worden. Voor communicatie rondom veilig werken biedt video de volgende voordelen:

 • Je kunt veiligheidsregels uniform vertellen én herhalen;
 • Informatie blijft beter hangen door de visuele beelden;
 • Iedereen is op de hoogte van risico’s en protocollen waardoor ongelukken voorkomen kunnen worden;
 • Video maakt veiligheidsinstructies begrijpelijk voor iedereen!

Het is een vraag die we dagelijks horen: “Wat gaat een video laten maken kosten?”. Het antwoord hierop is heel simpel: precies zoveel als je er aan uit wil geven. Of je nou een budget hebt van een paar duizend of tienduizenden euro’s, wij vinden voor iedereen een passende oplossing.

De prijs van een video is volledig afhankelijk van jouw wensen. Het is lastig om een algemene indicatie te geven, maar we kunnen wel duidelijk uitleggen welke factoren de kosten van een video beïnvloeden. De prijs van een video is onder andere afhankelijk van de volgende elementen:

 • Type video: kies je voor een animatie, film of mixed media?
 • Lengte: wil je een online advertentie van 6 seconden of een uitlegvideo van één minuut?
 • Aantallen: gaan we één of meerdere video’s voor je maken? En zijn deze wel of niet in dezelfde stijl?
 • Detailniveau: kies je voor een eenvoudige video of een video met veel details?
 • Productietijd: hebben we ruim de tijd om de video te produceren of is het een spoedklus?

Precies weten wat een veiligheidsvideo laten maken jou gaat kosten? Neem contact op met onze video consultants voor een vrijblijvende kosten indicatie op maat.

Een veiligheidsvideo laten maken duurt tussen de 3 en 6 weken. Afhankelijk van jouw wensen en flexibiliteit stellen wij een gestructureerde planning op. Door onze efficiënte werkwijze geven wij altijd deadline garantie, mits alle feedback op tijd aangeleverd wordt. Heb je met spoed een veiligheidsvideo nodig? Neem dan direct contact met ons op en we zoeken naar een mogelijkheid.

Meer weten of het laten maken van een video over veilig werken? Onze video consultants staan klaar om je alles te vertellen over een veiligheidsvideo. Van concept en prijs tot het delen van een aantal voorbeelden, we komen met een passende aanpak voor jou!

Als je een video laat maken, verzamelen wij de juiste materialen om ervoor te zorgen dat jouw boodschap duidelijk overkomt. Het is belangrijk dat wij van te voren een aantal documenten van je ontvangen, zoals:

 • Een styleguide of huisstijl van de organisatie;
 • De logo’s van jouw organisatie;
 • De kleurcodes die jullie standaard gebruiken;
 • Eerder designwerk.

Deze informatie kun je sturen naar je projectmanager of naar info@coolermedia.nl.

Onze specialismen gaan verder dan het maken van animaties en het schieten van goed filmmateriaal. We denken met je mee over de verspreiding van je video’s, helpen je met het opzetten van een strategie en zorgen voor een feilloos design dat aansluit bij jouw huisstijl. Onze services kun je verdelen over 5 expertises:

Bekijk hier een overzicht van al onze diensten en producten.

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan