Anystory short – Kunnen we ouderdom overleven?

Opdrachtgever:
Cooler Media

Onderwerp:
Jellyfish

Verhaal:
Kwallen lijken op het eerste zicht niet zo bijzonder, maar toch heeft de Turritopsis Dohrnii een hele bijzondere skill: onsterfelijkheid. Of eigenlijk de kracht om terug te gaan naar een eerdere fase in zijn levenscyclus. Hoe dat precies zit, leer je hier in 1 minuut!

Stijl:
AnyStory Short

De uitvoering.

Bij Cooler Media besteden we een groot deel van onze tijd aan vrij werk in de vorm van de AnyStories. De enige vereiste: ‘Maak het vet!’ En dat is gelukt met deze animatie over het mysterieuze zeedier dat veroudering terug kan draaien: de Turritopsis Dohrnii.

Voor deze AnyStory zijn er technieken gebruikt die we nog niet veel vaker hebben toegepast. Doordat het verhaal zich grotendeels in de donkere onderwaterwereld afspeelt, is er gebruik gemaakt van zogenoemde ‘glows’ en lichteffecten. Door hier mee te spelen konden we objecten in het water belichten en mysterieuze sfeer creëren.

technical animator jamie

“Wat mij zal bijblijven van deze animatie, is het animeren van de kwal. Het was een coole uitdaging om de bewegingen van dit mysterieuze beestje zo natuurlijk mogelijk na te maken!”
– Technical Animator Jamie