Wat is de toekomst van BlockChain?

Abonneer op ons YouTube kanaal Meer AnyStories

Opdrachtgever:
Cooler Media

Onderwerp:
De toekomst van BlockChain

Stijl:
AnyStory

Taal:
Nederlands

Verhaal:
Wat is de toekomst van de BlockChain? En hoe werkt het nou precies? Binnen twee minuten ben je dankzij onze laatste AnyStory weer volledig up-to-date!

De uitvoering

Blockchain; het wordt ook wel de grootste uitvinding sinds die van het Internet genoemd. Maar wat is het nu eigenlijk?

Neem bijvoorbeeld een alledaags dingetje als geld overmaken. Wanneer we dit doen, dan willen we dat ons geld veilig en op een transparante manier bij de ontvanger komt. Blockchain maakt dit o.a. mogelijk.

In deze AnyStory leggen we precies uit hoe Blockchain verder werkt. De stijl in combinatie met de kleur groen representeert een gevoel van professionaliteit en veiligheid. Passend bij de kernboodschap van deze uitleganimatie.

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script

Stel je koopt een huis, maakt een afspraak bij de notaris en overhandigt hem je gegevens én de aankoopsom! De notaris doet zaken met de bank en deze stuurt de betaling door naar een andere bank. Door deze transactie ontstaat er een spinnenweb van partijen en ben je de controle over je geld en gegevens helemaal kwijt.

Blockchain zou een oplossing kunnen zijn. De technologie is gebaseerd op crypto grafische software. Hiermee is het mogelijk veilig en transparant data op te slaan en te verplaatsen. Er is één groot verschil met een gewone database: in de blockchain kun je alleen onderaan de ketting gegevens toevoegen. Dit betekent dat je wél gegevens kunt wijzigen, maar dat alle gegevens die voorheen zijn toegevoegd, blijven staan. Daarnaast is de controle over de data gedecentraliseerd. Dit betekent dat niemand over jouw data beschikt en dat wijzigingen gecontroleerd worden door meerdere partijen, in plaats van alleen jouw bank. Zo kunnen hacks snel opgespoord worden.

Veiligheid en transparantie zijn enorm belangrijk bij de overschrijving van grote sommen geld. Hiervoor leent de blockchain zich uitstekend. Is dit op elk betaalverzoek toepasbaar? Zeker niet. De huidige blockchain is traag en volop in ontwikkeling. Een wereldwijd netwerk waarin elke transactie geverifieerd dient te worden is niet schaalbaar en heel duur.

Om wereldwijd deze technologie toe te kunnen passen, zal de blockchain nog de nodige ontwikkelingen moeten ondergaan. Zo is de huidige wetgeving omtrent het gebruik van de blockchain onduidelijk en kun je de koop van je huis, nog het beste via een notaris regelen.

Wil je meer weten over de blockchain en haar toepassingen? Ga naar coolermedia.nl/blockchain. Heb je iets geleerd? Subscribe op ons YouTube kanaal.

Onze AnyStory kennispartners