Geanimeerde gifs in je nieuwsbrief

Geanimeerde gifs in je nieuwsbrief

Dagelijks ontvangen we verschillende nieuwsbrieven. Hoe zorg je ervoor dat jouw nieuwsbrief gelezen wordt en niet in de prullenbak beland? Geanimeerde GIFs kunnen je hierbij helpen. Wij leggen het voor je uit.

BEREIK EEN HOGERE CTR

Door een geanimeerde GIF toe te voegen, ervaart de lezer meer plezier. Hij of zij zal getriggerd worden door het bewegende beeld. Dressed Up! zocht uit wat voor effect het toevoegen van een geanimeerde GIF had op de Click-Through-Rate van hun nieuwsbrief. Zo bleek dat de e-mail met de geanimeerde GIF een 26% hogere CTR had dan de statische e-mail. Er werd dus vaker op de bewegende GIF geklikt dan op de statische afbeelding.

EEN GIF VERDUIDELIJKT JE VERHAAL

We hebben het al vaker gezegd: een beeld zegt meer dan duizend woorden. Een geanimeerde GIF laat binnen een paar seconde precies jouw boodschap zien, zonder dat er iets gelezen hoeft te worden. Als je boodschap bijvoorbeeld is om iets uit te leggen, is een geanimeerde GIF de ideale manier. Met een tekst kan er namelijk verwarring ontstaan wat er precies bedoeld wordt. Een goed voorbeeld hiervan is Mailchimp. Zij zette GIFs in om uit te leggen hoe haar vernieuwde interface werkte. De GIFs fungeerde als kleine uitlegvideo’s en zo werd de kans op verwarring geminimaliseerd.

VERHOOGDE OMZET

Ook Dell heeft GIFs geimplementeerd in haar nieuwsbrief. Ze werden ingezet als kleine productvideo’s om de mogelijkheden van de XPS 12 te laten zien. Tijdens het testen van de GIFs bleek de ideale lengte van een GIF 4 seconde te zijn. Hierna werd de geanimeerde GIF opnieuw afgespeeld. Naast een hogere CTR zorgde de geanimeerde GIF ook voor een stijging van de open rate van 6%, een stijging van 103% in conversies en zelfs een stijging van 109% van de omzet. Wil je meer weten? Lees de gehele Dell case hier.

nieuwsbrief prullenbak

Zorg ervoor dat je nieuwsbrief niet in de prullenbak beland, maar gelezen wordt. Geanimeerde GIFs in je nieuwsbrief kunnen je hierbij helpen. Maar waar moet je op letten als je zelf een geanimeerde GIF wilt toevoegen aan je mailing? Wij geven je drie tips.

#1. SMALLER IS BETTER.

Probeer je GIF bestand zo klein mogelijk te houden. Hoe groter het bestand, hoe langer het laden duurt. De ideale grootte van een GIF is rond de 100KB. Als het laden te lang duurt, zullen je lezers eerder geneigd zijn je nieuwsbrief te deleten. Zoals in een eerdere blog al eens vermeld is, heb je ongeveer 10 seconde om de aandacht van een kijker te trekken.

#2. POSITIONEER JE GIFS OP EEN PROMINENTE PLEK.

Om ervoor te zorgen dat de GIF het grootste effect heeft, kun je hem het beste op een prominente plek in je mailing zetten. Dus bijvoorbeeld in de top drie van je e-mail. Zo zorg je ervoor dat zoveel mogelijk lezers de GIF zien en dit zorgt voor de grootste stijging in conversies.

#3. ZORG VOOR EEN PAKKEND EERSTE FRAME

Niet alleen is het belangrijk om meteen de aandacht van de lezers te trekken door een uitlokkend eerste frame te gebruiken. Daarnaast is het ook belangrijk, omdat sommige e-mail providers de GIFs niet ondersteunen. Deze providers geven dan alleen het eerste frame weer. Zorg er dus voor dat jouw boodschap in het eerste frame zo goed mogelijk is uitgelegd. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een Call to Action al op het eerste frame toe te voegen.

Geanimeerde GIFs zijn dus een goede toevoeging aan jouw nieuwsbrief. Het zorgt voor meer aandacht bij de lezers en het triggert ze vaker te klikken op een e-mail. Wil je meer weten over het toepassen van geanimeerde GIFs in je nieuwsbrief? Neem contact met ons op en we vertellen je er alles over.

Tags: