Wat kost een animatie in de markt van 2024?

Wat kost een animatie?’ is een simpele vraag met een kort en een lang antwoord. Kort gezegd, de gemiddelde prijs van een professionele uitleganimatie of explanimation is ongeveer 5.000 euro. Lang antwoord: de prijs is variabel, doordat het afhankelijk is van heel wat factoren. Het zal je dan ook vast zijn opgevallen dat er uitleganimatie prijs erg uiteenloopt in de huidige markt.

Het korte antwoord op de vraag ‘Wat kost een animatiefilmpje?’ zegt dus niet zoveel over de prijs voor jouw eigen animatie. Vergelijk het met het kopen van een huis. De gemiddelde prijs was in 2023 422.000 euro. Dat zegt alleen niet echt iets over waar het staat, hoe groot het is, of het een tuin heeft, of het energiezuinig is en natuurlijk wat jouw wensen zijn.

Dit artikel is dan ook bedoeld om je op weg te helpen in het inmiddels stevig beconcurreerde online landschap van uitleganimaties. We nemen je mee in de verschillende afwegingen die de prijs bepalen en geven inzicht.

Navigeer direct naar:

1. Hero, hub & hygiene video’s
2. Wie zijn de aanbieders in de animatiemarkt?
3. Wat zijn de bepalende factoren voor de animatie kosten?
4. Wat kost een animatie in de huidige markt?
5. Wat kost een animatie bij Cooler Media
6. Bereken je animatie prijs

Hero, Hub & Hygiene video’s

Zonder al te veel in contentstrategie te duiken is het belangrijk te weten dat er grofweg drie type video’s zijn, elk met een ander doel en prijskaartje. In dit artikel richten wij ons op animaties van het type hub video en hygiene video. Een hero video heeft vaak grote doelstellingen en bijna ongelimiteerde budgetten en zijn daarom lastig in deze vergelijking mee te nemen.

Wat voor aanbieders zijn er in de markt?

Sinds onze start in 2011 is er veel veranderd. In de toen gloednieuwe ‘uitlegindustrie’ waren er slechts enkele grondleggers. Elk met hun eigen visie en dienstverlening. Dit handjevol aanbieders legde de basis voor talloze partijen die nu stevig met elkaar concurreren en ook delen van elkaars aanbod kopiëren. Het brede scala aan animatiestudio’s van diverse niveaus, zorgt voor wijde range aan animatie prijzen en veel verschil in kwaliteit en service. Het bepalen van de juiste aanbieder en prijs kan dus nogal een uitdaging zijn. Laten we beginnen met een boven- en onderkant van de markt.

Minimale kosten uitleganimatie

Een animatie aan de onderkant van de markt kost soms zo weinig als 750 euro. Vaak wordt er gebruikgemaakt van do-it-yourself-software, zoals Vyond (voorheen GoAnimate). Met deze software zou ook jij zelf een simpele animatie kunnen maken.

Maximale kosten uitleganimatie

Aan de bovenkant van de markt loopt je investering soms op tot zo`n 15.000 euro voor een uitleganimatie. Vaak zijn dit animaties die vanaf de basis ontworpen zijn om op te vallen door een uniek design, bijzondere technieken en veel details. Let op, we hebben het hier niet over hero video’s, maar eerder de bovenkant van de hub content.

Je kunt de aanbieders voor animatievideo’s onderverdelen in 5 categorieën:

 1. Freelancers
 2. Kleine studio’s in Nederland
 3. Grotere studio’s en bureaus in Nederland
 4. Reclamebureau’s en resellers
 5. Buitenlandse partijen

Freelancers

Nederland zit vol met vakspecialisten die animaties van goede kwaliteit leveren. Wel kan het een flinke zoektocht zijn om een freelancer te vinden die kan leveren wat jij zoekt. Iedereen heeft z`n eigen stijl en is vaak goed in één aspect uit het gehele productieproces. Bijvoorbeeld een animator is meestal geen (goede) designer en vice versa. Bovendien zijn animatiefreelancers niet gespecialiseerd in het creëren van een impactvol script. Ze werken dan vaak ook veel voor grotere studio’s die naast in-house specialisten met vaste freelancers werken die zichzelf hebben bewezen en specifieke taken in het creatieproces op zich nemen.

Voordeel:

 • Kosten animatie zijn laag
 • Zeer specialistisch
 • Steken vaak meer uren in de productie dan wat er staat op de offerte

Nadeel:

 • Geen 100% leveringszekerheid door beperkte beschikbaarheid
 • Sterk afhankelijk van één persoon (wat als hij of zij ziek wordt, red jij je deadline dan nog?)
 • Geen focus op uitleg of strategie, maar op creatie
 • Informatiebeveiliging is vaak minder goed geregeld dan bij studio’s
 • Grote aantallen video’s nemen veel tijd in beslag, dus is het niet schaalbaar
 • Buitenlandse freelancers uit lageloonlanden zijn goedkoop, maar begrijpen vaak niet je boodschap die ze moeten animeren

Kleine studio’s

Kleinere studio’s bestaan vaak uit enkele creatievelingen die samen een collectief vormen. Dit biedt voordelen, omdat een designer bijvoorbeeld goed samenwerkt met een bepaalde animator.

Bij kleine animatiestudio’s zijn de animatoren zowel animator als sounddesigner. Vaak zie je ook dat er twee of drie specialisten samenwerken. Bijvoorbeeld een designer en een animator. Hoe dan ook, werkt er geen groot team aan je video. Bovendien wordt het regelmatig uitbesteed aan freelancers. Hierdoor blijven de productiekosten lager dan bij grotere studio’s, die een heel team loslaten op een project.

Voordeel:

 • Lagere kosten (freelancer tarieven)
 • Creatief werk
 • Veel toewijding van het team

Nadeel:

 • Geen 100% leveringszekerheid door beperkte beschikbaarheid
 • Geen focus op uitleg of strategie, maar op creatie
 • Geen uitlegexperts in dienst
 • Informatiebeveiliging is vaak minder goed geregeld dan bij grotere studio’s
 • Grote aantallen video’s nemen veel tijd in beslag

Grotere studio’s en bureaus

Bij grotere studio’s heb je voor iedere rol een specialist. Hierdoor werkt er een volwaardig team aan je animatie. Vaak heb je dan te maken met een producer, designer, animator en in uitzonderlijke gevallen ook een script writer. Daarnaast kan er ook met freelancers gewerkt worden die in de vaste pool van de studio zitten. Er is daarbij wel altijd een producer of project manager die het gehele project leidt en de deadline waarborgt.

Voordeel:

 • Deadlines en levering kunnen gegarandeerd worden
 • Concept, strategie, uitleg- en creatiedisciplines zijn allemaal aanwezig
 • Informatiebeveiliging is vaak beter geregeld
 • Schaalbaar door back-up-teamleden (in geval van ziekte, is een vervanger te regelen)

Nadeel:

 • Agency tarieven liggen vaak rond de 100 euro per uur
 • Sommige studio’s geven minder aandacht aan kleinere klanten
 • De gemiddelde doorlooptijd van de productie is soms langer, maar daar tegenover is een spoedtraject vaak ook mogelijk

Reclamebureaus en resellers

Je ziet in de huidige markt dat ook reclamebureaus en marketing agencies animatievideo’s aanbieden. Grotere reclamebureaus hebben soms een in-house videoproductieteam. In dat geval kun je deze afdeling vergelijken met een kleine animatiestudio.

In veel gevallen werken dit soort bureaus echter samen met een vaste video leverancier. In de kern wordt je animatie dan toch gemaakt door een freelancer of grote studio waar je ook direct bij terechtkunt. Het gevolg hiervan is dat een reclamebureau inkoopkosten maakt voor de animatie bij de leverancier. Om dit voordelig voor het reclamebureau te maken, gaat hier nog een schep winstmarge overeen, waardoor je animatie duurder kan worden dan wanneer je het direct bij diezelfde studio afneemt. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Vaak zijn partnerships tussen marketing- en reclamebureaus en animatiestudio’s voordelig voor beide en dus ook voor jou als klant. Toch is het altijd goed om de transparantie te meten rondom de animatieprijs die je marketing- of reclamebureau aanbiedt.

Voordeel:

 • Animatie komt voort uit campagne-idee en/of strategie die zij ook voor je uitvoeren
 • De animatievideo kan direct door de agency worden ingezet binnen de strategie
 • De agency werkt vaker samen met hun videoleverancier en is daardoor een betrouwbare partner

Nadeel:

 • Communicatie loopt via meerdere lagen; risico is dat er makkelijk ruis op de lijn ontstaat
 • Tussenpartij – de agency in dit geval – geeft vaak tussentijds feedback, zonder dat jij het weet
 • Je betaalt indirect voor twee partijen wat van invloed kan zijn op de prijs

Buitenlandse partijen

Bij buitenlandse partijen kun je vaak voor weinig geld een animatie laten maken. Zo heb je een breed scala aan buitenlandse freelancers, maar ook studio’s die low-budget opties (ca. 1.000 euro per animatie) bieden. Binnen Europa, vooral in het oosten, heb je veel studio’s die tussen de 5.000 en 8.000 euro vragen voor een maatwerk animatie. Het is dus niet altijd voordeliger om met buitenlandse studio’s te werken.

Een belangrijke afweging bij het inhuren van een buitenlandse studio is de databeveiliging en bescherming van jouw privacy of bedrijfsinformatie. Aanbieders buiten de EU moeten zich houden aan de AVG-richtlijnen, maar de controle hierop is nagenoeg niet aanwezig. Veel van deze aanbieders zijn goedkoper, maar nemen het minder nauw met dit soort regelgeving.

Werken met een buitenlandse aanbieder betekent meestal ook dat het script moet worden aangeleverd door jezelf of het komt tot stand via een online meeting. Dit hoeft geen nadeel te zijn, maar ontneemt je wel van de mogelijkheid om een echte deep dive te doen, zoals wij bij onze Magic Meeting we aanbieden.

Voordeel:

 • Zeer specialistisch en creatief werk
 • Veel toewijding van het team
 • Schaalbaar (indien het grotere studio’s zijn) door back-up-teamleden

Nadeel:

 • Script schrijven is lastig uit te besteden
 • Uitbesteding campagnematige of strategische inzet van animatie is of niet mogelijk of brengt barrières met zich mee (in Polen kennen ze de Nederlandse doelgroep een stuk minder goed)
 • Informatiebeveiliging is geen garantie
 • Lang niet altijd goedkoper dan de prijs voor animatie in Nederland

Wat zijn de bepalende factoren voor animatie kosten?

De prijs voor een animatie wordt bepaald door verschillende factoren. Dit is bij bijna iedere animatiestudio zo. We zetten daarom de belangrijkste prijsfactoren voor je op een rijtje:

Jouw wensen

Het bepalen van wat een animatie maken gaat kosten, begint bij het bespreken van je wensen. Deze hebben immers direct invloed op de hoogte van de animatie kosten. Op de onderstaande prijsfactoren heb jij als klant direct invloed:

 • Lengte: vaak wordt uitgegaan van maximaal 60 seconden, vanaf dan betaal je per extra seconde of bij een verlenging van een X-aantal seconden.
 • Detailniveau: hoeveelheid details, beweging van objecten, effectgebruik of een compleet exclusief maatwerk design maken de animatie complexer om te maken. Dat kost meer tijd en dus meer geld.
 • Character Design is complexer en kost daarom meer tijd dan Motion Graphics. Lees hier meer over het verschil tussen deze typen animaties.
 • Doorlooptijd: gemiddeld ligt dit tussen de 2 tot 8 weken. Bij Cooler Media werken wij bijvoorbeeld met een kosteloze deadlinegarantie. In het geval van spoed rekenen veel partijen een spoedtarief.
 • Technieken: er zit een groot verschil in de animatie kosten voor 2D of 3D animatie. In veel gevallen is de 3D animatie prijs hoger, omdat er meer productie-uren ingaan ervoor duurdere of meer verschillende soorten software nodig is. Toch is het niet zo zwart-wit. Een simpele 3D animatie kan ook minder tijd in beslag nemen dan een gedetailleerde 2D animatie met een maatwerk design.
 • Voice-over: of je één voice-over nodig hebt of meerdere, beïnvloedt de prijs ook sterk. De prijs voor een losse voice-over ligt vaak tussen de 750 en 1.250 euro. Hierbij zitten kosten inbegrepen voor de opnamestudio, apparatuur, gebruikersrechten en montage- en mixkosten.
 • Extra add-ons: denk aan een extra voice-over in één of meerdere talen, ondertitelde video’s of bumper en preroll-varianten van de animatie om ze als advertentie in te zetten.
 • Audiodesign: audio bepaalt minstens de helft van de beleving. Goede audio valt ook niet op en wordt daarom vaak vergeten of ondergeschoven in het kostenplaatje. De juiste geluiden, effecten, muziek en mixage is cruciaal voor een impactvolle video. Goede audiodesigners zijn schaars en daarom vaak prijzig om in te huren.
 • Feedback: veel studio’s werken met een vaste prijs, maar rekenen wel extra kosten als je de gebruikelijke limiet van feedbackrondes overstijgt. Hierbij is het altijd belangrijk om te bepalen of het gaat om verkeerd doorgevoerde feedback of nieuwe wensen vanuit een klant.

Er zijn ook kosten waar je geen invloed op hebt en die minder overduidelijk zijn. Toch zorgen ze er wél voor dat de animatie kosten oplopen. Iedere gerenommeerde animatiestudio houdt rekening met deze kosten in de vraagprijs voor een animatie, dus laten we er eens in duiken.

Service

Bij het gehele productieproces zitten services inbegrepen die op het eerste oog worden overzien in het kostenplaatje. Denk aan meetings, scriptsessies en feedback doorspreken. Dit kost tijd en hoe cliché het ook is, tijd kost geld. Producers moeten hier in hun dagelijkse planning tijd voor vrijmaken én moeten het kunnen door vertalen naar de rest van het productieteam. De volgende services zijn ware prijsfactoren:

 • Feedbackrondes: het aantal feedbackrondes kan variëren. Binnen de huidige markt wordt voor feedback op design en animatie gemiddeld 500 tot 1.000 euro gerekend. Het is bepalend wanneer er feedback verwerkt wordt. Wanneer je feedback op een animatie geeft waar al een voice-over en sounddesign aan is toegevoegd, kunnen kosten hoog oplopen, omdat de voice-over en de sounddesigner dan opnieuw aan de slag kunnen. Dit alleen kost al minimaal 350 euro.
 • Persoonlijk contact: alle tijd die een producer kwijt is aan feedback bespreken, het script doornemen, vragen beantwoorden, enzovoorts.
 • Reiskosten: een variabele kostenpost die niet altijd van toepassing is. Wanneer je online meetings hebt, hoef je hier geen rekening mee te houden. Bij fysieke meetings natuurlijk wel. Reiskosten worden dan ook vaak meegenomen in de prijs.
 • Rechten afkopen: wanneer je rechten afkoopt is de animatie alleen door jou te gebruiken en is dit wettelijk zo vastgelegd. Wanneer je dit niet doet, behoudt de animatiestudio in kwestie de rechten en kan zo altijd aangemerkt worden als zijnde ‘maker’.
 • Video marketing: de inzet van je video op verschillende online kanalen. Dit is een optionele service. Slechts enkele animatiestudio’s bieden deze extra optie, omdat partijen hier vaak niet in zijn gespecialiseerd. Met video marketing wordt ervoor gezorgd dat je animatie strategisch wordt ingezet online. Dit kan via social media advertising, YouTube advertising, via Display of Shopping campagnes in Google en op je website. Ervaren video marketeers denken een plan uit en voeren de campagne vervolgens uit. De kosten van video marketing wordt vaak op basis van uurtarief berekend en is ook weer afhankelijk van verschillende factoren, zoals buy-out kosten. Bijvoorbeeld als je een video met voice-over inzet als advertentie dan moet je de rechten afkopen van de voice-over.

Licenties

Animaties toveren we niet uit de hoge hoed (zou wel makkelijk zijn 😉). Voor het design- en animatieproces is software nodig – en die is niet gratis. Zo werken onze designers en animatoren met Adobe programma’s, zoals After Effects, Première Pro, Illustrator, Photoshop, InDesign en meer. Dit geldt ook voor geluidseffecten, muziekgebruik en voice-overs. En dan zwijgen we nog over alle plug-ins die we aanschaffen om bepaalde effecten te realiseren.

Cybersecurity & privacy

Iedere animatiestudio heeft eigen maatregelen rondom cybersecurity en privacy. Hier worden werkzaamheden voor verricht en programma’s gebruikt, zoals beveiligingssoftware, IT-werkzaamheden, het draaien van back-ups, etcetera. Daarbij moeten studio’s natuurlijk aan de AVG-richtlijnen voldoen. Deze worden met regelmaat geüpdatet, waardoor zij hier tijd aan kwijt zijn om hun werkmethode daarop aan te passen. Dit moet ook (deels) worden meegenomen in het kostenplaatje van je animatie. Het voordeel dat jij hierbij hebt, is dat je er vanuit kunt gaan dat je gegevens en je boodschap (indien we werken met een NDA) ook écht privé blijven. Bovendien is het zo dat als jij over 10 jaar je animatie per ongeluk verwijdert van je server, de maker ‘m nog heeft.

Personeel

De mensen die je animatie produceren, werken natuurlijk niet voor niks! Voor iedere professional reken je al gauw €75,- tot €140,- per uur. Studio’s die goedkoop (pak ‘m beet € 500,- tot € 1.500,-) een animatie aanbieden, laten hier geen uitgebreid en ervaren team op los. Dat is immers niet realistisch, gezien de omvang van het team. Het team van experts verschilt per studio. Bij ons kun je er in ieder geval vanuit gaan dat er een volledig team voor je aan de slag gaat, bestaande uit:

 • Video Consultant
 • Art Director
 • Producer
 • Script Writer / Uitlegexpert
 • Designer
 • Animator
 • Sounddesigner
 • Video Marketeer

Wat kost een animatie in de huidige markt?

De markt zit vol animatiestudio’s die focussen op verschillende segmenten. Zo zie je een duidelijk verschil in animatie prijzen. Dit wordt veel gebaseerd op de mate van kwaliteit. Goedkoop, betekent overigens niet altijd lage kwaliteit, maar wel minder service, minder detailwerk en simpelweg eenvoudigere animaties. Spreken we over goede kwaliteit dan zijn de opties uitgebreider en is er meer ruimte voor details en aanvullende services.

Dus wat kun je precies verwachten in welke prijsrange? We gaan hierbij uit van een animatie met een lengte van 60 seconden.

Animatieprijzen onder de € 4.000,-

Wanneer de animatie kosten binnen deze range vallen, verwacht dan geen hoogstaande kwaliteit en een hoog detailniveau. Hoewel er prima animaties uit kunnen rollen, zie je dat er vergeleken met duurdere uitleganimaties is bezuinigd om de productiekosten te dekken. Karakters (als die er al in voorkomen), maken weinig beweging en je ziet veel herhaling van bewegingen van objecten. Bovendien heb je in 99% van de gevallen te maken met aangekochte stockbeelden en -designs, gezien het maken van een uniek design simpelweg te veel uren kost voor de prijs die ervoor wordt gevraagd.

Bovendien wordt de productie veelal uitbesteed aan buitenlandse freelancers. Niks mis mee natuurlijk, maar het risico dat je loopt wanneer je animatie niet lokaal wordt geproduceerd, is dat mogelijk vertrouwelijke informatie en bestanden niet zo privé meer zijn als ze in Bangladesh door een animator worden gebruikt én bewaard.

Let dus hierbij goed op wat er inbegrepen zit en voorkom onverwachte extra kosten achteraf. Kijk daarnaast naar het eerder gemaakte werk van deze partijen en vraag jezelf af of deze kwaliteit past bij de kwaliteit die je als bedrijf wil uitstralen.

Over de uitstraling van je bedrijf gesproken, wanneer je animatie dient als explainer video, is niet alleen de kwaliteit van het design en de animatie van belang, maar ook die van het script. Een mooie animatie die het verhaal niet goed vertelt, is geen succes. Een lelijke animatie, waarvan de boodschap blijft hangen bij de kijker wél. Daarom is een goed script de basis voor een succesvolle animatie. Dit komt alleen tot stand als er doelgericht samen wordt gekeken naar hoe de boodschap het beste overkomt. Nog voordat alle stijlkeuzes worden gemaakt. Bureaus die zich richten op het uitleggen van je verhaal, gaan dieper dan het maken van creatieve en mooie animaties. Ook dat is wat waard, toch?

Animatieprijzen tussen € 4.000,- en € 6.000,-

Bij veel gerenommeerde bureaus is het mogelijk om een animatie van 60 seconden te laten maken voor een bedrag tussen de 4.000 en 6.000 euro. In deze zogenoemde sweet spot liggen de meeste animatie studio kosten (gemiddeld 5.000 euro). Deze animaties zijn van goede kwaliteit én uitgebreid, maar hebben vaak geen uniek design. Veelal kun je als klant kiezen uit een van de eigen stijlen van het bureau of een stijl die wordt gebruikt uit een stockset. Wel heb je hierbij de mogelijkheid om deze te laten personaliseren, zodat het volledig aansluit bij je huisstijl.

In tegenstelling tot animaties onder de 4.000 euro, wordt hierbij meer gedacht vanuit het verhaal, de kernboodschap. Tuurlijk, animaties moeten nog steeds van hoogwaardige kwaliteit zijn, maar dat het verhaal helder en begrijpelijk overkomt voor de doelgroep is belangrijker dan dat. Een succesvolle uitlegvideo werkt immers alleen als het ook daadwerkelijk iets uitlegt. Daarom zie je binnen deze prijsrange vaak al een groter team aan je animatie werken. Er haakt bijvoorbeeld een script schrijver of ervaren producer aan die weten hoe ze een verhaal visueel tot leven wekken met een goed doordacht script.

Animatieprijzen tussen € 6.000,- en € 10.000,-

Zijn de animatie kosten te vinden in deze range? Veel grotere studio’s die de markt domineren, produceren animaties binnen deze range. Je krijgt hiervoor een productieteam bestaande uit meerdere specialisten, aanvullende services, zoals feedback besprekingen en het belangrijkste: designwerk op maat. Een geheel uniek ontworpen stijl naar jouw wensen, die door niemand anders wordt gebruikt. Ook is er meer ruimte voor details, zoals complexere motion graphics, soundeffects, achtergrondmuziek én ontvang je meer feedbackrondes. Je weet zeker dat al je bestanden zorgvuldig worden opgeslagen én dat er veel toewijding in je animatie zit. Deze worden dan ook vaak in-house geproduceerd en starten met een uitgebreide sessie om jouw boodschap zowel visueel als tekstueel helder te krijgen.

Animatieprijzen vanaf € 10.000,-

De 3D animatie kosten liggen vaak boven de 8000 euro. Ook uitgebreide 2D animaties liggen in deze range en gaan vaak zelfs over de 10.000 euro heen. Ook in 2D animatie zijn er enkele aanbieders die er 10.000 euro voor vragen. We praten hier over het hogere segment in de markt, waarbij je niet alleen een hoog tarief betaalt, maar waar je ook wat voor terugkrijgt! Hoewel goedkopere animaties ook gepersonaliseerd worden of vanuit een uniek design worden gemaakt, zitten er limitaties aan als het gaat om effecten en het detailniveau.

Budget Standaard Maatwerk Exclusief
Minder dan € 4.000,- € 4.000,- en € 6.000,- € 6.000,- en € 10.000,- Meer dan € 10.000,-
Stockdesigns of predesigned animatiestijlen Predesigned animatiestijlen of simpel maatwerk (personalisatie) Volledig maatwerk Zeer uniek maatwerk
Simpel, laag detailniveau Simpel, gemiddeld detailniveau Hoog detailniveau Complex, hoog detailniveau
Script zelf aanleveren Script zelf aanleveren of wordt door expert geschreven Script wordt door expert geschreven Script wordt door expert geschreven
Beperkte service, zoals moodboard en een feedbackronde Service met basisopties, zoals een scriptsessie en meerdere feedbackrondes Uitgebreide service, zoals een scriptsessie, storyboard en meerdere feedbackrondes Zeer uitgebreide service, zoals een scriptsessie, verschillende stijlvoorstellen, storyboard, meerdere feedbackrondes, afwijkend van alledaags stramien

Wat kost een animatie bij Cooler Media?

Al onze producties gaan volgens het principe ‘eerlijke balans tussen prijs, kwaliteit en snelheid’. We geloven dat dit voor de gehele markt geldt. Zie het als een driehoek. Elke kant van de driehoek bevat één van de drie pijlers. Wat je wensen ook zijn, een animatie die snel, goedkoop én van hoge kwaliteit is, dat bestaat eigenlijk niet. Wacht! We leggen het je beter uit, visueel namelijk:

 • Wil je snel en goedkoop een animatie? Verwacht dan niet de hoogste kwaliteit.
 • Wil je goedkoop en goede kwaliteit? Verwacht dan niet dat het snel wordt opgeleverd.
 • Wil je kwaliteit en snelheid? Verwacht dan niet dat het goedkoop wordt.

Onze verschillende pakketten slaan terug op de kleuren uit de driehoek van de drie pijlers.

Welke animatiepakketten biedt Cooler Media?

Als je voor Cooler kiest, kies je voor creativiteit én kwaliteit van uitleg in een doeltreffend script en visual design. We garanderen deadlines en hebben een spoedtraject voor opdrachten binnen 2 weken. Daarnaast stellen we samen met jou de doelen op die je wil bereiken en maken deze meetbaar via KPI’s.

We doen dus veel meer dan alleen het maken. Sterker nog, eigenlijk zijn we helemaal geen animatiestudio. Je betaalt hier voor goede uitleg en creatieve uitwerking ervan, omdat de besten van de besten aan je project werken! Of dit nou om een animatie, film, infographic, video campagne of website gaat.

In feite is iedere animatie die wij maken (in zekere mate) maatwerk. We personaliseren het altijd door het kleurenpalet te gebruiken die je brand identity matcht en verwerken je logo(‘s) in de animatie. Oók als je kiest voor een van onze Cooler stijlen. Daarbij krijg je altijd een uniek geschreven script, waardoor je animatie gegarandeerd origineel is in de uitwerking.

Standaard Animatie

Kijkend naar de driehoek, valt onze Standaard Animatie in het grijze stuk. We hebben 5 designstijlen die we tot in de puntjes kunnen personaliseren, zodat het matcht met jouw brand identity. De stijlen kunnen dus door meerdere klanten worden gebruikt, maar hebben altijd een unieke twist. Daarbij hergebruiken we achtergronden en karakter- en objectstijlen, maar heeft een Cooler Animatie altijd originele scènes, een origineel script en een kleurenpalet naar wens. De stijlen zijn daarbij in-house ontworpen dus zijn exclusief verkrijgbaar voor Cooler-klanten. Andere studio’s maken deze stijlen niet. Je kunt kiezen uit 5 stijlen:

Voorbeeld – Wageningen University – Modern Cooler Animatiestijl

Maatwerk design animatie

De naam zegt het al. Kies je voor maatwerk dan krijg je alles op maat. Het valt dan ook in het blauwe stuk van de driehoek. Van stijlontwikkeling tot soundeffects. Je bent gegarandeerd van een animatie die niemand anders heeft. We beginnen met een uitgebreide scriptsessie waarbij een schetser meegaat om de eerste visuele vorm van je animatie te realiseren. Zo wordt er ter plekke een basis opgezet, waarbij jij geadviseerd wordt door onze experts. De grondslag van je animatie is daar!

Voorbeeld – UmbrellaBrand Group – Maatwerk Animatie

Cooler Special animatie

Exclusieve producties noemen wij Cooler Special Animaties, te vinden in het oranje stuk van de driehoek. Hierbij laten we ons niet beperken door limitaties of specifieke opties. Deze zijn namelijk oneindig. Bij Special Animaties ben je verzekerd van de beste service en hoogste kwaliteit. Sterker nog, kwaliteit is het enige dat écht ertoe doet! Uitgebreide feedbackrondes, volledig uniek design geheel naar wens, de hoogstaande kwaliteit en mogelijkheid tot verschillende technieken, zoals 3D, die je bij onze andere pakketten niet kunt krijgen. Meerdere experts uit ons productieteam gaat voor je aan de slag. Zo heb jij aan het einde van de rit een authentieke animatie die de monden open laat vallen!

Voorbeeld – Yenlo – Cooler Special Animatie

Welke service geeft Cooler Media bij de pakketten?

Voor onze Standaard Cooler, Maatwerk en Special animaties heb je altijd unieke voordelen. We zetten graag voor je op een rijtje wat je standaard krijgt bij ieder pakket, alles is in overleg uit te breiden:

Standaard Maatwerk Special
Doorlooptijd 2-4 weken Doorlooptijd 4-6 weken Doorlooptijd 6-8 weken
Magic Meeting (2-4 uur) Magic Meeting (4 uur) Magic Meeting (4 uur)
Keuze uit 5 predesigned Cooler Stijlen Volledig maatwerk animatiestijl Volledig maatwerk animatiestijl
Personalisatie door huisstijkleuren en toevoeging van logo Personalisatie naar alle elementen van de huisstijl Personalisatie naar alle elementen van de huisstijl
Uniek geschreven script Uniek geschreven script Uniek geschreven script
Mogelijkheid tot afkoop van rechten Mogelijkheid tot afkoop van rechten Mogelijkheid tot afkoop van rechten
Standaard 60 seconden (uit te breiden) Standaard 60 seconden (uit te breiden) Geen standaard aantal seconden
Vaste stemacteur Keuze uit 3 stemacteurs Keuze uit 5 stemacteurs
Optionele ondertiteling Optionele ondertiteling Standaard met en zonder ondertiteling
Standaard 3 feedbackrondes Standaard 3 feedbackrondes Standaard 3 feedbackrondes (uit te breiden)
Lokaal of in-house geproduceerd In-house geproduceerd In-house geproduceerd
Basis audiodesign opties, zoals keuze uit stockmuziek en simpele geluidseffecten Uitgebreide audiodesign opties, zoals ruime keuze uit (rechtenvrije) muziek en breed aanbod aan geluidseffecten Uitgebreide audiodesign opties, zoals ruime keuze uit (rechtenvrije) muziek, breed aanbod aan geluidseffecten of geluidseffecten op maat
Geen stijlvoorstel Keuze uit 3 stijlvoorstellen Keuze uit 3 of meer stijlvoorstellen
2D animatie 2D animatie 2D animatie of 3D animatie
Standaard technieken Standaard technieken Ruimte voor gebruik van specifieke technieken, zoals Cinema 4D, fotografie i.c.m. animatie, stop motion, etc.

Bereken je prijs.

Dus, nu is je brandende vraag natuurlijk ‘Wat kost animatie bij Cooler Media?’ Je begrijpt nu na het lezen van dit artikel vast dat het geven van een prijsindicatie samengaat met je wensen. Dus wil je een exacte berekening van je prijs? Neem contact op, dan belt een van onze video experts je vandaag nog op met een vrijblijvende prijsopgave!

Laat een animatie maken
Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video Consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Hoe kunnen wij jou helpen?

Heb je aan vraag, opmerking of idee? Laat je bericht achter en we komen binnen een uurtje bij je terug.

"*" geeft vereiste velden aan