Personeel werven met een vacature video

Personeel werven in een arbeidsmarkt met meer dan 450.000 openstaande vacatures is als het zoeken naar een speld in een hooiberg. In het oerwoud vol saaie vacatureteksten moet je als bedrijf je nek uitsteken. Maar hoe laat je een vacature opvallen? En hoe trek je nieuwe medewerkers aan? Personeel zoeken is een hele klus en daar helpen wij graag bij! Met behulp van visuele content zorg jij in een handomdraai voor die nieuwe aanwinst voor je team.

Navigeer direct naar:

1. Visuele content voor wervingscampagnes

2. Employer branding: vind en bind personeel

3. Vacature video

4. Video marketing voor recruitment

Visuele content voor wervingscampagnes

Met visuele content verkleinen we de afstand tussen jou en je potentiële nieuwe medewerkers door een realistisch beeld te schetsen van je bedrijfscultuur en de openstaande vacatures. Het is immers lastig om op basis van een platte tekst een goed beeld te schetsen van een organisatie. Content als video en animatie helpt hierbij. Allereerst zetten we een aantal belangrijke voordelen van visuele content voor werving en selectie op een rijtje:

  • Effectief: visuele content wordt 600.000 keer sneller opgenomen dan tekst.
  • Origineel: het inzetten van video is een originele manier van personeel werven.
  • Opvallend: ruim 80% van al het internetverkeer bestaat tegenwoordig uit video. Met een video val je dus meer op dan met tekst.
  • Breed inzetbaar: een video kun je delen op je website, maar ook op social media kanalen als LinkedIn, Facebook, Instagram en YouTube.
  • Deelbaar: foto’s en video’s worden veel vaker en makkelijker online gedeeld dan teksten.
  • Specifiek: adverteren maakt het mogelijk een specifieke doelgroep te bereiken. Dit vergroot de kans van slagen. Zo kan je bijvoorbeeld op LinkedIn op basis van specifieke functietitels jouw doelgroep inzichtelijk maken en benaderen.
  • Meetbaar: met behulp van cijfermatige data kun je precies meten hoe effectief jouw wervingscampagne is.

Employer branding: vind en bind personeel

Employer branding is het creëren van een aantrekkelijke werkplek voor potentiële én huidige medewerkers. Dit doe je door te laten zien wat jouw bedrijf interessant en uniek maakt. Hierdoor krijgt de organisatie een voorkeurspositie in het hoofd van (potentiële) medewerkers. Zo helpt employer branding met het vinden en binden van personeel.

Een manier om jouw bedrijfscultuur en -sfeer te laten zien aan de buitenwereld is met een bedrijfsfilm. Bekijk bijvoorbeeld de bedrijfsfilm van GoodLife Foods. Hier worden de hardwerkende mensen in beeld gebracht. Zij vertellen ieder iets over hun collega en vertellen waarom ze er meer zoals hem of haar nodig hebben. Een perfect voorbeeld van employer branding!

Ook met animatie is het mogelijk jouw bedrijfscultuur over te brengen. Vertel waar je bedrijf voor staat en wat potentiële medewerkers kunnen verwachten als ze voor jou aan de slag gaan. Zo wilde Finance Club bijvoorbeeld laten zien wat hen anders maakt dan andere financiële adviesbureaus. Met deze animatie leggen we haarfijn uit welke voordelen werken bij de Finance Club met zich meebrengt. Het gebruik van humor zorgt voor extra onderscheidend vermogen.

Tip: check meer voorbeelden van animaties en films in de financiële sector.

Vacature video

Veel werkzoekenden kunnen de standaard vacatureteksten wel dromen. Maar hoe zorg je dan dat potentiële medewerkers jouw vacature wél interessant vinden? Een vacature video is dé oplossing bij het werven van personeel.

Met een vacaturefilm schets je verwachtingen voor nieuwe medewerkers. Hoe ziet een gemiddelde werkdag er bijvoorbeeld uit? En naar welke competenties ben je precies op zoek? Daarnaast biedt film de mogelijkheid om de sfeer van de werkplaats en huidige medewerkers te laten zien. Dit geeft werkzoekenden direct een goed beeld van de toekomstige werkplek. Willems Vastgoedonderhoud speelde hier slim op in met een serie vacaturefilms.

Een andere vorm van de vacaturevideo is een vacature animatievideo. Met behulp van animatie verpak je je vacature in een leuk jasje. Mensen zijn audiovisueel ingesteld. Hierdoor zorgt de aansprekende vormgeving van video ervoor dat de boodschap beter overkomt én blijft hangen. Daarnaast wordt video online meer gedeeld. Want zeg nou zelf, het is toch leuker om een cool filmpje door te sturen naar een werkzoekende vriendin dan een grijze wervingstekst. Daarnaast is animatie ook zeer geschikt voor bedrijven zonder hip bedrijfspand of zonder medewerkers die voor de camera willen staan. Animatie maakt het mogelijk context te schetsen zonder dat je gebonden bent aan de realiteit. Dat dachten ze ook bij ROKS installatietechniek. Bekijk hieronder hun vacature in animatievorm.

Video marketing voor recruitment

Met video marketing haal je het maximale uit je content. Veel mensen zijn op zoek naar een baan, maar hoe zorg je dat een werkzoekende de juiste vacature te zien krijgt? Een doeltreffende strategie en het juiste kanaal helpt je hierbij. Met behulp van target-functies op Google Ads en sociale mediakanalen is het mogelijk een heel specifieke doelgroep te bereiken. Dit biedt kansen voor jou als werkgever. Daarnaast bespaar je tijd en geld, doordat alleen geschikte kandidaten jouw video zien. Zo kun je op LinkedIn je doelgroep filteren op locatie, opleiding, werkervaring en bedrijfstak. Dit is erg nuttig als je op zoek bent naar iemand met een specifiek profiel. Is je doelgroep breder, dan zijn platformen als Facebook, Instagram, TikTok en YouTube geschikt. Deze social media bieden de mogelijkheid om te filteren op bijvoorbeeld leeftijd en interesses.

Succesvolle personeel werven betekent meer dan het schrijven van een melige vacaturetekst. Het gebruik van visuele communicatie is onmisbaar bij het voeren van een goede wervingscampagne. Geef een beeld weer van je team, waar komt de nieuwe kracht te werken? Kortom, je laat veel van jezelf zien en dat maakt je des te aantrekkelijker voor nieuw talent.

 

Vraag het onze experts!

Dus ben jij nog op zoek voor de juiste partij voor de content van je werving- en selectiecampagne? Wij helpen graag met je zoektocht naar nieuwe collega’s. Vraag onze experts naar de mogelijkheden en bespreek je wensen.

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video Consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Hoe kunnen wij jou helpen?

Heb je aan vraag, opmerking of idee? Laat je bericht achter en we komen binnen een uurtje bij je terug.

"*" geeft vereiste velden aan