Veelgestelde vragen over animatie, video, infographics & meer

Animatie, video, infographic, marketing: allerlei brede begrippen die soms wat duidelijkheid vereisen. Daarom tackelen we veelvoorkomende vragen voor je. Scheelt jou weer een boel vraagtekens boven je hoofd!

1. Veelgestelde vragen over Cooler Media
2. Veelgestelde vragen over animatie
3. Veelgestelde vragen over video & film
4. Veelgestelde vragen over infographics & design
5. Veelgestelde vragen over video strategie
6. Overige onderwerpen

Veelgestelde vragen over Cooler Media

1. Welke services biedt Cooler Media?

Cooler Media biedt een groot aanbod aan producten en services op het gebied van design, video en marketing.

  • Onze producten: animaties, (bedrijfs)films, infographics, webdesign, interactieve infographics, (animatie) styleguides, document opmaak, videostrategieplan.
  • Onze services: YouTube SEO, copywriting (webteksten voor pagina’s en blogs), Google Advertising, social media advertising, YouTube advertising, design controle op WCAG-richtlijnen, video-editing, grafisch ontwerp (posters, kaartspellen, brochures, kleurplaten, etc.)

Bekijk onze diensten pagina voor een volledig overzicht. Staat jouw gewenste product of dienst er niet tussen? Deel je wensen via info@coolermedia.nl en we kijken wat we voor je kunnen betekenen!

2. Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een productie?

De gemiddelde doorlooptijd van een productie is afhankelijk van het soort product dat je hebt gekozen. Voor het laten maken van een animatie, film, infographic of video strategie plan hanteren wij de volgende gemiddelde doorlooptijden:

  • Doorlooptijd animatie:
  • Doorlooptijd (bedrijfs)film: 2-6 werkweken
  • Doorlooptijd infographic:
    • Standaard infographic: 2 werkweken
    • Maatwerk infographic: 3 werkweken
    • Interactieve infographic: 3-4 werkweken
  • Doorlooptijd video strategie plan:  2 tot 3 werkweken

De doorlooptijden zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals wanneer de Magic Meeting gepland wordt, wanneer de draaidag plaatsvindt of hoeveel detailwerk er in het product zit. Wil je precies weten hoe lang het voor jouw productie gaat duren? Neem dan contact met ons op.

3. Ik heb op zeer korte termijn een productie nodig, is dat mogelijk?

Zeker is dat mogelijk! Heb je je animatie, film, infographic of videostrategieplan eerder nodig? We bieden spoedtrajecten aan met sterk gereduceerde doorlooptijden én behoud van hoogstaande kwaliteit. We kunnen het product eerder voor je opleveren, mits je als klant snel kunt schakelen en we een gestructureerde planning opstellen. Let op, voor een spoedtraject kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.

4. Hoe ziet het productieproces eruit?

Het Cooler Media productieproces is voor iedere klant en opdracht uniek. Toch hebben we met jaren ervaring ons proces zo efficiënt en gestroomlijnd mogelijk weten te maken. We hebben de standaard stappen van onze werkwijze uitgewerkt voor het laten maken van een animatie, film, infographic, videostrategieplan en interactieve inforgraphic. Ga verder naar onze werkwijze pagina om meer te lezen over ons productieproces.

5. Wat heeft Cooler Media van mij nodig?

Voordat we kunnen starten aan jouw opdracht, hebben we enkele belangrijke bestanden nodig. Met deze input kunnen wij onszelf goed voorbereiden zodat we het maximale uit de Magic Meeting halen. Gaan we aan de slag met een animatie, film of infographic? Dan hebben we de volgende zaken van je nodig:

  • De styleguide van de organisatie (mits deze beschikbaar is)
  • De juiste kleurcodes
  • Design- of filmwerk uit eerdere opdrachten
  • Logo’s in vector based of illustrator files

Ook wanneer we aan de slag gaan met een video strategie plan is deze informatie handig, maar niet noodzakelijk. Wel hebben we dan informatie nodig over voorgaande videoprojecten en inloggegevens van bijvoorbeeld een YouTube of Vimeo account.

Al deze informatie kun je direct toevoegen bij het invullen van het intakeformulier.

6. Hoe vaak mag ik feedback geven?

Bij Cooler Media zien we graag tevreden klanten. Om te zorgen dat onze producten volledig naar wens zijn, horen we graag jouw feedback. Heb je gekozen voor het laten maken van een animatie? Dan zijn er 4 feedbackrondes; een voor het script, een voor het storyboard, een voor de eerste versie van de animatie en een voor het sound design. Heb je gekozen voor een film? Dan mag je twee keer feedback geven; een keer voor het script en storyboard en een keer voor de film. Ook bij het laten maken van een infographic zitten twee feedbackrondes; een voor het visual design en een voor de infographic.

7. Zijn jullie designs digitaal toegankelijk?

Digitaal toegankelijke design zijn designs die ook goed te begrijpen zijn voor mensen met een audiovisuele beperking. Onze designs zijn niet standaard digitaal toegankelijk, maar we bieden wel de mogelijkheid om ze digitaal toegankelijk te maken. Hiervoor hebben we ons verdiept in de WCAG-richtlijnen en onze designers gespecialiseerd in het ontwerpen volgens deze richtlijnen. Wij kunnen de volgende producten digitaal toegankelijk maken:

  • (Interactieve) infographics
  • (Interactieve) praatplaten
  • (Interactieve) pdf’s (denk aan posters, online brochures, whitepaper designs etc.)

Wil je meer weten over digitaal toegankelijke designs? Lees dan onze blog over drempelvrije informatievoorziening.

8. Kan ik partner van Cooler Media worden?

Jazeker! We werken graag structureel samen met partners om complexe zaken in de wereld te verduidelijken met video. Dit doen we bijvoorbeeld met onze AnyStory video’s. Wil jij met ons samenwerken aan de volgende AnyStory? Of wil je op een andere manier partner worden? Laat het ons weten via info@coolermedia.nl.

9. Geeft Cooler Media workshops?

Absoluut! We bieden momenteel 5 verschillende workshops aan:

 

Veelgestelde vragen over animatie

10. Wat is animatie?

Een animatie is een reeks opeenvolgende beelden die, doordat ze snel achter elkaar geplaatst worden, de illusie van beweging geven. Het verschil tussen animatie en film is dat het bij een animatie gaat om getekende beelden, terwijl een film bestaat uit opeenvolgende foto’s van de realiteit. Er zijn vele verschillende soorten animaties, afhankelijk van de manier waarop de beelden getekend worden en welke hulpmiddelen de animator gebruikt bij het animeren.

11. Hoe wordt een animatie gemaakt?

Door animators. Oké, je bedoelt natuurlijk het proces. Je hebt frames, in feite stilstaande beelden. Vroeger werden deze frames getekend met de hand (veel werk), nu vooral digitaal (minder werk). Door deze frames snel achter elkaar af te spelen ontstaat animatie, heel simpel gezegd. Voeg hier muziek en sounddesign aan toe en je creëert een fijn sfeertje in een animatievideo. Uiteraard kennen wij een uitgebreidere werkwijze.

12. Waar wordt animatie voor gebruikt?

Van Spongebob Squarepants tot Avatar en Call of Duty. Animatie zie je in games, op tv, in films en online. Het wordt naast het vermaken van ons mensen ook gebruikt door bedrijven om onze keuze voor een product of merk hun kant op te sturen. Als marketingmiddel dus. En dat lukt, want met animatie kun je echt álles wat je bedenkt of wilt communiceren visueel tot leven wekken. Zo maak je de meest complexe boodschappen duidelijk voor kijkers. Je geeft hun brein namelijk iets dat lekker makkelijk op te nemen en vermakelijk is. Humor en animatie gaan dan ook goed samen. Dus een ingewikkelde dienst uitleggen, je kennis over een bepaald onderwerp delen of onderzoeksresultaten delen: animatie is het antwoord!

13. Kan ik bij Cooler Media een 3D animatie laten maken?

Dat kan! Hoewel we op dit moment vaker werken met 2D animaties, kunnen we ook zeker 3D-technieken toepassen. Afhankelijk van je wensen passen wij ons aan en zorgen we voor de perfecte animatie voor jou. Neem contact met ons op via info@coolermedia.nl om jouw wensen te bespreken.

14. Wat kost een animatie laten maken?

De kosten voor het laten maken van een animatie zijn afhankelijk van o.a. factoren:

  • Door wie laat je je animatie video maken? Veelal wordt er door gerenommeerde animatiestudio’s een hogere prijs gehanteerd dan door kleinere studio’s.
  • Wat voor animatie wil je laten maken? Wil je een bumperadvertentie laten maken van 6 seconden of ben je op zoek naar een animatie die jouw product, idee of dienst uitlegt? Deze duurt gemiddeld 60 seconden en is daarom ook duurder dan een korte animatie.
  • In welke stijl wil je de animatie laten maken? We kunnen een volledig exclusief design maken voor jouw organiatie of werken in een van onze huisstijlen. Afhankelijk van jouw wensen voor de stijl en het detailniveau van de animatie berekenen we de prijs.

Benieuwd naar hoe de animatieprijzen momenteel in de markt liggen? Lees het hier. Wil je graag een bedrag horen? Dat kan! Neem even contact met ons op en ontvang binnen 5 minuten een prijs op maat.

15. Wat is een animatie styleguide?

Een Animatie Style Guide is een gids waarin de stijlregels van animaties, illustraties en ander designwerk voor visuele uitingen van een organisatie worden opgenomen. Het is te vergelijken met een huisstijlhandboek of een brandbook, maar dan aangevuld met animatierichtlijnen. Handig voor organisaties die veel visuele content delen op socials, voor je websites en voor al je toekomstige video’s. Voor iedereen die betrokken is bij het produceren van designwerk vanuit de organisatie, geldt de style guide.


Veelgestelde vragen animatie video

Veelgestelde vragen over video en film

16.  Hoe upload je een video online?

De vindbaarheid van je video in Google kan erg beïnvloed worden door de manier waarop je een video uploadt. Een duidelijke bestandsnaam, titel en meta-informatie met verwerkte zoekwoorden erin zijn bijvoorbeeld van invloed. Daarnaast zijn andere factoren, zoals ondertiteling, afspeellijsten en verwijzingen binnen de video van belang voor je ranking in de zoekresultaten. Precies weten hoe je een (YouTube) video optimaal uploadt? Bekijk dan eens onze blogs over video marketing of neem contact op met onze video experts. Zij vertellen je er alles over!

17. Hoe kun je een online video opslaan?

Hoewel je een online video makkelijk kunt delen door op een van de buttons er naast of er onder te klikken, is het direct opslaan ervan niet zo simpel. In dat geval kun je het downloaden. Hiervoor zijn verschillende download programma’s het leven in geroepen. Daarnaast vind je verschillende online tools, zoals mp4 converters waarmee je dit kunt doen. Wil je een online video embedden op je website? Ga dan naar de share-button en selecteer de insluiten-optie. Nu krijg je een embed-code die je kunt gebruiken om de video op je website te plaatsen.

18. Hoe kun je zelf een instructievideo maken?

Wanneer je een video opneemt zijn er een aantal zaken waar je zeker baat bij hebt: het creëren van een script, professionele apparatuur, kennis van cameratechnieken, belichting en geluid en skills in montage. Anyway, als je weet hoe je een videoproductie van begin tot eind soepel kunt doorlopen, rest de vraag alleen wat je moet opnemen in het script van je instructievideo. Wil je het maximale uit je zelfgefilmde video’s halen? Volg dan onze workshop zelf filmen! Hier leer je de basics van een videoproductie in één dag.

19. Welke tv commercial types zijn er?

Een tv commercial is een veel ingezet communicatiemiddel. Vooral door grote merken. Het doel van dit soort reclame is om de kijker te beïnvloeden op het gebied van hun kennis (weten van het merk), houding (positieve houding t.o.v. het merk) en gedrag (over gaan tot aankoop van het merk). Er zijn diverse tv commercial-types die je kunt inzetten:

  • Informatieve reclame: kennis delen met je doelgroep.
  • Institutionele reclame: doelt op het creëren van een positieve houding tegenover de organisatie achter het product.
  • Selectieve reclame: het beïnvloeden van de vraag naar een bepaald merk.
  • Generieke reclame: het beïnvloeden van de vraag naar een productsoort.
  • Actiereclame: juist, zet aan tot actie. Een aankoop bijvoorbeeld.
  • Themareclame: sfeer is hierbij key. Veel gebruikt voor imagoverbetering.
  • Vergelijkende reclame: je eigen merk vergelijken met die van de concurrent. En het blijkt dat die van jou beter is natuurlijk.
  • Aanhakende reclame: in plaats van dat je je merk vergelijkt met de concurrent en vooral het cruciale verschil benadrukt, laat je de overeenkomsten zien. Deze laatste twee zijn vrij lastig ethisch verantwoord te ontwerpen. Er zijn dan ook veel regels omtrent reclame maken waarin je je concurrentie betrekt.

20. Kan ik bij Cooler Media een tv commercial laten maken?

Zeker kan dat! Wij zijn gespecialiseerd in het begrijpelijk maken van complexe zaken met uitlegvideo’s. Deze video’s zijn geschikt voor een YouTube campagne, om te delen op social media maar ook zeker om in te zetten als reclame spot op televisie. Klik hier voor meer informatie over tv commercials.

21. Waar moet een promotiefilm aan voldoen?

Wil je een succesvolle promotiefilm (laten) maken, let dan op het volgende:

  • Het is kort en bondig: maximaal twee minuten om precies te zijn. Zo houdt de kijker informatie makkelijker bij, neemt hij deze beter op en kan hij snel overgaan tot actie, zodat hij weer verder kan met zijn andere bezigheden.
  • Er is relevante en juiste informatie verstrekt: gebruik hiervoor een script, zodat je voice-over of degene die gefilmd wordt vooraf weet wat er gezegd moet worden. Zo blijf je to the point.
  • De tone of voice past bij je doelgroep.
  • De video is persoonlijk: introduceer jezelf voordat je je volledig focust op de promotie van je product of merk.
  • Er is geen informatie overload: laat bepaalde zaken aan de verbeelding over en geef kijkers de kans om jouw product of merk te ontdekken.
  • De promotiefilm is van hoogwaardige kwaliteit: straalt het niet alleen professionaliteit qua inhoud, maar ook qua uiterlijk? Goed geluid, scherp beeld, passende muziek, het succes van je video wordt mede hierdoor bepaald.

22. Wat zijn voordelen van een bedrijfsfilm?

Een bedrijfsfilm is perfect om je kijkers mee te nemen in de dagelijkse gang van zaken binnen je bedrijf. Geef ze een kijkje achter de schermen of licht een bepaalde functie uit waarin de dagelijkse werkzaamheden aan bod komen. Een bedrijfsfilm is ook ideaal als recruitment video om mensen een impressie te geven van jou als werkgever en het werken binnen je bedrijf. Daarnaast is het voor je website een perfect visueel middel om je merkverhaal te vertellen en kun je het overal delen. Een uniek visiteplaatje voor je bedrijf. Bedrijfsfilms zijn ook geschikt als intern communicatiemiddel. Bereid je medewerkers voor op een verandering, nodig ze uit voor een event, train ze middels video of kondig een grootse gebeurtenis aan! Kortom, een bedrijfsfilm is enorm breed inzetbaar, duidelijk en voor je publiek altijd te raadplegen als zij denken informatie gemist te hebben.

23. Wat is goede muziek voor een bedrijfsfilm?

De muziek voor je bedrijfsfilm is afhankelijk van hetgeen dat je communiceert, hoe je bedrijf zich profileert en welke sfeer je uitdraagt met de video. Zorg daarbij dat muziek dient als achtergrondgeluid. Dus dat je voice-over, acteur of andere persoon die gefilmd wordt, altijd duidelijk te horen is. Vergeet ook niet dat geluidseffecten niet mogen wegvallen. Ze dragen immers bij aan de sfeer en het effect dat je wilt creëren. Daarbij komt de keuze voor de juiste muziek altijd pas kijken in eindfase van het videoproductieproces. Bij Cooler Media laten wij dit deel over aan onze sounddesigners. Zij weten hier het fijne van en adviseren je over de beste mogelijkheden. Op deze manier krijg je zelf een idee van hoe muziek de video nog indrukwekkender maakt.

Veelgestelde vragen infographic

Veelgestelde vragen over infographics & design

24. Wat is een infographic?

Een infographic is een hulpmiddel om feitelijke, cijfermatige of complexe informatie aantrekkelijk te maken voor de lezer. Het is een (digitale) plaat die vaak bestaat uit tekeningen met korte bijschriften. Deze vorm van informatie design wordt daarom ookwel een informatieve illustratie genoemd. Bekijk ons portfolio voor verschillende voorbeelden van infographics.

25. Wat is het verschil tussen een infographic en een praatplaat?

Een praatplaat is een visuele weergave van een verhaal of boodschap. Het lijkt op een infographic en wordt hier daarom regelmatig mee verward, toch zijn ze niet hetzelfde. Een praatplaat bevat in feite geen tekst, terwijl dit bij een infographic vaak wel het geval is. Om je boodschap over te brengen middels een praatplaat, is het de bedoeling dat je hierbij praat. Het is een hulpmiddel dat je perfect kunt gebruiken voor een bedrijfspresentatie of pitch, maar minder goed voor op een website of intern online netwerk.

26. Waarom infographics gebruiken?

Infographics zijn een ontzettend effectief middel om complexe en zakelijke informatie te visualiseren. Je helpt je publiek een handje door al een beeld mee te geven die je informatie illustreert. Zo kan hun eigen verbeelding het makkelijker overnemen en wordt de meest saaie, ingewikkelde informatie duidelijk en interessant. Bovendien word je informatie sneller en makkelijker onthouden door je doelgroep. Infographics worden daarom vaak ingezet om jaarcijfers, processen, onderzoeksresultaten of diensten te communiceren.

27. Wat maakt een infographic goed?

Een concreet antwoord op wat een infographic écht goed maakt, is niet precies te geven. Dit is immers afhankelijk van je doelgroep en welke informatie je wilt communiceren. Een gebalanceerde combinatie tussen kleuren, stijlen, illustraties, cijfers en tekst is daarbij altijd key. Daarbij is een goede infographic te herkennen aan een kop-midden-staartstructuur. Om je op weg te helpen bij het creëren van een goede infographic kun je jezelf het volgende afvragen:

  • Heb ik scherp wat ik wil vertellen en hoe ik dit het beste kan visualiseren?
  • Welke infographic stijl past hier het beste bij?
  • Zijn alle keuzes die ik maak voor de weergave van mijn informatie gemaakt op relevantie voor mijn doelgroep?
  • Is het niet alleen fijn voor het oog, maar zie je er ook een duidelijk verhaal in?

28. Wat kost een infographic?

Wil je een infographic laten maken door ons, dan heb je keuze uit twee verschillende pakketten. De prijzen variëren per pakket door het verschil in detailwerk en feedbackrondes. Zo wordt er in de standaard variant gebruik gemaakt van simpele iconen, terwijl we bij een maatwerk product unieke, gedetailleerde iconen ontwerpen voor jou. Wil je de verschillen in detailwerk zien? Of twijfel je nog over het laten maken van een infographic? Bekijk dan ons portfolio voor voorbeelden.

Veelgestelde vragen marketing

Veelgestelde vragen over video strategie

29. Wat houdt de Cooler Media video marketing service in?

Als je ervoor kiest om gebruik te maken van onze video marketing service starten we met een strategiesessie. In ongeveer 2 tot 4 uur zoomen we in op jouw doelstellingen, doelgroep en kanalen. Met deze informatie gaan wij vervolgens aan de slag! We analyseren je huidige inzet van video met een QuickScan en geven je tips hoe je dit kunt verbeteren. Vervolgens schrijven we een volledig videostrategieplan op maat. Dit plan zetten we daarna in tijdens de 3 maanden video marketing try-out. Hierbij helpen we met de opzet van online kanalen en campagnes, optimaliseren we de campagnes waar nodig en houden we jou volldig up-to-date met een maandelijkse rapportage. Na 3 maanden volgt een eindevaluatie en de mogelijkheid tot het verlengen van de activiteiten.

30. Op welke kanalen kan Cooler Media video marketing uitvoeren?

Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van video marketing met Google Ads, Bing Ads, YouTube, LinkedIn, Facebook en Instagram.

31. Kan ik bij Cooler Media terecht voor andere marketing gerelateerd diensten?

Jazeker! Je kan bij ons terecht voor (hulp bij) de volgende zaken:

  • Copywriting: teksten voor blogs, landingspagina’s en social media
  • YouTube: opzetten en optimaliseren van het kanaal
  • Video SEO: optimaliseren van video’s om beter gevonden te worden
  • Zoekwoordenanalyses: onderzoek naar de woorden die jouw doelgroep gebruikt
  • Advertising met Google Search en Google Display
  • QuickScan: analyses van jouw online aanwezigheid met video

De QuickScan is onze gratis video scan van jouw online aanwezigheid met video. Wil je een video scan laten maken? Vul dan hier je gegevens in en wij gaan voor je aan de slag!

32. Kan ik na 3 maanden de video marketing service verlengen?

Ja, graag zelfs! Video marketing is het meest effectief als je er voor een langere periode actief mee bezig bent. De meeste van onze klanten verlengen de activiteiten dan ook na de 3 maanden try-out. Je kunt onze video marketing service verlengen met een periode van minimaal 6 maanden, de meeste klanten kiezen echter voor een periode van 12 maanden. Langer mag natuurlijk ook!

33. Hoeveel kost video marketing?

Voor het totale video marketing pakket betaal je een vaste prijs. Hier zit alles inbegrepen zoals bij vraag 29 beschreven voor één kanaal. Voor ieder extra kanaal worden extra kosten gerekend. Daarnaast is de totale prijs afhankelijk van de duur van de video marketing service. Let op dat we een prijs hanteren exclusief de advertentiekosten. Wanneer je geld uitgeeft aan advertenties op bijvoorbeeld Google of YouTube komen deze kosten er extra bij.

34. Ik wil niet het hele pakket, alleen het strategieplan, kan dat ook?

Ja, dat kan. Je kan ervoor kiezen om alleen delen van het pakket af te nemen. Bijvoorbeeld enkel de QuickScan, het videostrategieplan, de strategische sessie of alleen video marketing voor een bepaalde periode. Laat onze experts weten wat je wensen zijn en ontvang direct een prijsindicatie op maat.

Overige vragen

35. Wat is gamification?

Gamification is een term die in dit digitale tijdperk steeds vaker naar voren komt, maar wat is het nu precies? Gamification is het gebruikmaken van game-elementen en -technieken in een niet-spelomgeving. Het is een waar begrip in de marketingcommunicatiebranche. Iedereen heeft immers weleens een videogame gespeeld. Het is uitdagend, motiverend en stimuleert progressie. Daarom is gamification een goede manier om mensen op positieve wijze te beïnvloeden. Ook zijn de mogelijkheden ermee enorm.

36. Hoe werkt stop motion op Instagram?

Stop motion is een bekende vorm van animatie met een lange geschiedenis, maar nog steeds wordt dit veel gebruikt. Op Instagram kun je binnenkort waarschijnlijk (weer) zelf stop motion video’s maken! In 2017 introduceerde het platform de stop motion-feature in hun welbekende Instagram Stories. Een klein jaartje later was de feature nergens meer te bekennen, maar volgens Social Media Today, is Instagram opnieuw bezig met het ontwikkelen van een stop motion-feature. Deze tool werkte voorheen als volgt: klik op het icoon om een nieuwe Instagram Story aan te maken en selecteer de stop motion-functie. Je kunt nu de frames met je camera vastleggen. Om ervoor te zorgen dat je bij het volgende frame de plaatsing en beweging van je object zo goed doet, zie je precies waar het vorige beeld is vastgelegd doordat het frame wordt ‘geghost’. Een doorzichtige variant van waar het object eerder stond. Zo creëer je een goed verlopende stop motion met Instagram!

37. Waar gebruik je storytelling voor?

Storytelling kent meerdere definities, maar komt kort door de bocht op het volgende neer: het vertellen van verhalen, die relevant zijn voor je doelroep. Op wat voor manier dan ook. Je gebruikt het om je merkverhaal te vertellen op een wijze die daadwerkelijk aankomt en een band creëert met je publiek. Met storytelling kun je waardevolle connecties creëren om uiteindelijk meer te bereiken met je campagne. Want met hardcore reclame, wordt je product misschien snel verkocht, maar ben je waarschijnlijk je klanten sneller kwijt wanneer een ander betere aanbiedingen heeft.

38. Welke vormen van storytelling zijn er?

Storytelling is een ruim begrip en kan op meerdere manieren worden ingezet. Daarom onderscheidt storytellingexpert Annette Simmons (2006) 6 soorten storytelling:

  • Wie ben ik’-verhaal: laat zien wie je bent, in plaats van het te vertellen.
  • Waarom ben ik hier’-verhaal: vertel precies wat je wilt bereiken, transparantie is de sleutel tot betrokken publiek.
  • Visie’-verhaal: vertel het verhaal van jouw aanbieding. Leg je eigen belevingen bloot in plaats van simpelweg te zeggen dat je publiek jouw producten moet kopen.
  • Onderwijs’-verhaal: het inzetten van je expertise door op een unieke manier kennis te delen, zodat je doelgroep écht wat nieuws leert en nieuwsgierig raakt naar meer.
  • Waarden’-verhaal: het vertolken van je kernwaarden door echte verhalen te communiceren. Laat zien dat je je kernwaarden nastreeft door een situatie met een klant of werknemer uit te lichten.
  • Ik weet wat je denkt’-verhaal: verdiep je dusdanig goed in je doelgroep dat je weet wat zij denken en waar zij naar op zoek zijn. Heb je dit in kaart? Focus je dan op het wegnemen van hun twijfels en je verhaal wordt een succes.

39. Waarom een video strategie voor social media?

Video marketing is het structureel, over een langere periode, inzetten van online video om zichtbaarheid te ­­­creëren en je doelgroep te bereiken. Wanneer kies je voor een video strategie voor succesvolle video marketing? Nou, bijvoorbeeld als je jouw doelgroep op een dynamische manier kennis wilt laten maken met je diensten, producten of bedrijf. En waarom zou je je hierin beperken tot alleen zoekmachines, tv en videoplatforms als tegenwoordig alle social media platforms video content maximaal ondersteunen en gebruikers hier dagelijks uren naar video kijken? Opvallen op social media met video wordt dus ook steeds lastiger doordat deze platforms ermee overladen worden. Daarom is een video strategie voor social media van belang.

40. Waarom werkt video marketing bij SEO?

Er zijn verschillende trucs die ervoor kunnen zorgen dat je met video een aanzienlijk betere positie in de zoekresultaten krijgt én dus je bereikbaarheid vergroot. Sommige platforms, zoals YouTube, Instagram, Facebook, hebben zelfs ingebouwde features die helpen je zichtbaarheid te vergroten. Ook bij de titel, omschrijving, de manier van plaatsen en plek van plaatsen van je video, zijn effectieve SEO-trucjes op toe te passen.

Staat je vraag er niet tussen? Onze uitlegexperts staan iedere dag voor je klaar om je verder te helpen. Schroom niet en neem vandaag nog contact op!

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video Consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Hoe kunnen wij jou helpen?

Heb je aan vraag, opmerking of idee? Laat je bericht achter en we komen binnen een uurtje bij je terug.

"*" geeft vereiste velden aan