Workshop zelf filmen

Video’s zijn hot en worden daarom steeds vaker ingezet. Niet alleen door social media gebruikers, ook bedrijven willen steeds vaker zelf filmen. Hoewel veel mensen tegenwoordig best aardig kunnen filmen of vloggen met hun telefoon, gaat professioneel filmen een stuk verder. Je wil je organisatie wel goed neerzetten, ondanks dat het niet een gigantische productie mag worden. Met onze workshop ‘zelf filmen’ leer je de basics van een professionele videoproductie in één dag!

Meer weten over de workshop zelf filmen of een van onze andere workshops? Neem contact op of lees verder.

Icon - Workshop - Zelf filmen

Zij gingen je voor

Logo Valkenpower
Logo SNCU
Logo pavo
Logo NVM
Logo Vereniging Homeopathie

Waarom zelf leren filmen?

Het grootste voordeel van zelf video’s filmen is de snelheid. Je bedrijf kan direct inspelen op de actualiteit. Daarnaast ben je heel flexibel. Stellen mensen vragen op social media? Reageer met een video! Heeft jouw boodschap nieuwswaarde? Ook dan kun je snel een video maken en delen met je klanten of online volgers. Natuurlijk zit er wel een verschil in de kwaliteit van een video die je zelf filmt en een professionele video. Wat je wensen ook zijn, wij staan in beide gevallen voor je klaar.

Icon - Workshop waarom
Icon - Workshop - Deelnemen film

Wie kan er deelnemen?

De cursus zelf filmen is geschikt voor iedereen. Zo kunnen recruiters een wervingsvideo opnemen, productiemedewerkers een uitlegfilmpje maken of experts kennis over hun vakgebied delen in een vlog. Je hoeft voorafgaand aan de cursus geen kennis over video, filmen of vloggen te hebben. Wij leggen je alles haarfijn uit.

Wat ga je leren?

Met de workshop ‘zelf filmen’ nemen we je mee in de wereld van onze cameramannen en -vrouwen. Je leert de basis van de apparatuur, het maken van verschillende shots, het kiezen van de juiste achtergrond en het instellen van de belichting en geluid. Daarnaast leren we je hoe je het beste kunt bewegen voor een camera. Wil je naast het filmen ook meer leren over het monteren van video’s? Bekijk dan onze vervolgworkshop ‘video editing’.

Icon - Workshop - Zelf filmen

Wij leren jou alles over zelf filmen & vloggen

Nick Bokkerink - Cooler Media

Nick – Big Chief of Video Production

Als medeoprichter van Cooler Media kan je Nick met recht een ´oude rot in het vak´ noemen. Met jarenlange ervaring als producer en regisseur voor televisie en talloze video- en reclameproducties is hij één groot vat aan ervaring. Dus als je in een korte tijd veel wil opsteken op het gebied van film en video-editing, sluit je dan aan bij onze workshop!

Helen Berger - Cooler Media

Helen – Creative Producer

Met 7 jaar freelance ervaring brengt Helen een grote dosis kennis en expertise mee vanuit het werkveld. Zowel aan de productiekant als op het gebied van het creatieve proces deelt ze graag haar inzichten en tips & tricks. Dit maakt Helen een gewaardeerde collega.

Het workshop proces

 

Stap 1. Intake

Geef jezelf samen met je collega’s op voor de workshop zelf filmen! We starten met een telefonische intake waarbij we jouw wensen voor de workshop in kaart brengen. Aan de hand van je doelen, groepsgrootte en beschikbare tijd kunnen wij onze workshop personaliseren en volledig op maat verzorgen. Vervolgens plannen we een afspraak op een locatie naar keuze.

Icon - Meeting

Stap 2. Voorbereiding

Nadat we de workshop hebben ingepland, gaan wij aan de slag met de voorbereiding. Onze filmexperts werken een uniek plan uit voor jouw filmsucces en zorgen voor een workshop op maat. Wanneer er iets ter voorbereiding van jou als deelnemer wordt verwacht, laten we dit je ruim op tijd weten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Icon - Film

Stap 3. Workshop op locatie

In 4 uur delen onze filmexperts al hun kennis over cameratechnieken, hoe je een professionele video opneemt en hoe je aan de slag gaat met de montage. Daarna is het jouw beurt en begin je direct met het opnemen van de eerste video!

Icon - Workshop - Deelnemen zelf filmen

Stap 4: Opdracht tijdens de workshop

Aan het einde van de workshop testen we je kennis en ga je zelf aan de slag. Op basis van wat je hebt geleerd en het plan dat je zelf opstelt, creëer je een eigen korte video of vlog! Je maakt een video die jouw organisatie direct kan gebruiken.

Icon - Website development - Wit

Stap 5. Evaluatie

Een nieuw vak leren zoals zelf film maken is natuurlijk een kwestie van herhalen. Heb je de opdracht na de workshop afgerond? Dan evalueren we samen het resultaat en geven we je direct tips & tricks voor de volgende video. Daarna is het echt aan jou maar staan we altijd voor je klaar als je nog vragen hebt.

Icon - Consultancy

Veegestelde vragen

Er zijn minimaal 6 personen nodig voor de workshop. Lukt dit niet? Laat je dan niet weerhouden! We denken graag met je mee en vinden altijd een oplossing. Je kunt jezelf en anderen opgeven voor de workshop zelf filmen door contact op te nemen met een van onze experts.

Voor een workshop geldt een vaste prijs die je vooraf krijgt te horen. Graag een concreet bedrag horen? Geen probleem! Neem contact met ons op en ontvang direct een prijsopagave. Zo kom je niet voor verrassingen te staan na de workshop!

Onze experts geven tijdens de workshop een digitale presentatie. Een werkende beamer, scherm of smartboard is all we need. Verder verzorgen wij alles zelf, indien anders aangegeven. Uiteraard stellen we je hiervan tijdig op de hoogte.

Het onderwerp van je video kan letterlijk alles zijn. Bedenk voor jezelf waarom jij een video of vlog wil maken en wat je beoogde publiek wil zien. Een goede tip hierbij is om je video te beperken tot één onderwerp om het duidelijk en interessant te houden. Ook dit proces behandelen we in onze workshop, zodat je feeling krijgt met het realiseren van je idee tot een verhaal. Dan is het de volgende keer appeltje eitje!

Buiten dat het voor snelle informatievoorziening zorgt en dat het een eenvoudige vorm van zelf filmen is, heeft vloggen de volgende voordelen:

  • Je bedrijf krijgt een gezicht dat men zich later nog kan herinneren;
  • Diezelfde reden zorgt voor een meer persoonlijkere benadering wat zorgt voor meer vertrouwen vanuit je doelgroep;
  • Het is perfect om snel en kort je expertise te delen;
  • Het bespaart kosten als je zelf professioneel kunt vloggen!

Onze specialismen gaan verder dan het geven van workshops! We denken met je mee bij het ontwikkelen van een content strategie, animeren of filmen al het benodigde beeldmateriaal, zorgen voor een feilloos design dat aansluit bij jouw huisstijl en verspreiden je content via alle impactvolle kanalen. Onze services kun je verdelen over 5 expertises:

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan