Workshop script schrijven

Het script is de fundering van je film of animatie. Al kan je nog zo goed filmen of animeren, zonder goed verhaal wordt het eindresultaat ook niks. Je kan het vergelijken met een gebouw. Van buiten kan het er prachtig uitzien maar als het instort op het moment dat je binnenstap heb je er niks aan. Met onze workshop ‘script schrijven’ leer je hoe je jouw verhaal kort en bondig kunt vertellen!

Meer weten over de workshop ‘script schrijven’ of een van onze andere workshops? Neem contact op of lees verder.

Icon - Workshop - Script schrijven

Zij gingen je voor

Logo Valkenpower
Logo SNCU
Logo pavo
Logo NVM
Logo Vereniging Homeopathie

Waarom zelf een script schrijven?

Als je zelf een script schrijft over een onderwerp waar je in je werk of privé veel mee bezig bent, helpt dit niet alleen om een mooie video of animatie te maken. Het zet je ook aan het denken over wat de essentie is van waar je mee bezig bent. Het klink misschien gek maar het gebeurt nogal eens dat klanten na afloop van een geslaagde scriptsessie dolblij vertellen dat ze eindelijk tot de kern zijn komen van een onderwerp waar ze zichzelf soms al járen professioneel mee bezig houden.

Icon - Workshop waarom
Icon - Workshop - Deelnemen script schrijven

Wie kan er deelnemen?

In principe is het voor iedereen interessant om te weten hoe een goed script in elkaar zit. Het zorg ervoor dat je inzicht krijgt in hoe commercials en andere video´s en animatie in elkaar zitten. En ook in je privéleven is het handig om te weten hoe je op een beknopte manier een interessant verhaal kan vertellen en tot de kern kan komen om mensen om je heen te motiveren en of te informeren.

Deze workshop is echter speciaal nuttig als het deel van je werk is om een boodschap over te brengen aan je doelgoep. Marketeers, producers en producteigenaren die graag op een professionele manier hun doelgroep willen bereiken en tot handelen aan willen zetten hebben veel baat bij deze workshop en kunnen binnen een paar uur hun schrijfvaardigheden écht professionaliseren.

Wat ga je leren?

De workshop duurt 4 uur. Hierin behandelen we hoe je tot de inhoud van een goed script komt en hoe je dit terugbrengt tot één zin. Ook gaan we in op de structuur van de tekst en bespreken we de keuze voor toon en vorm. Uiteindelijk gaat iedereen met een eigen script naar huis.

Icon - Workshop - Script schrijven
Helen Berger - Cooler Media

Ik leer jou alles over het schrijven van een script

Met 7 jaar freelance ervaring brengt Helen een grote dosis kennis en expertise mee vanuit het werkveld. Zowel aan de productiekant als op het gebied van het creatieve proces deelt ze graag haar inzichten en tips & tricks. Helen leert jou om je boodschap om te toveren tot een duidelijk verhaal.

Helen – Creative Producer

Het workshop proces

 

Stap 1. Intake

Je kunt jezelf en collega’s makkelijk opgeven voor de workshop script schrijven door contact op te nemen met een van onze experts. We plannen met jou de workshop in. Dat kan al op korte termijn, maar ook wat later. Ook bespreken we de locatie. We bieden de workshops aan bij ons op kantoor, bij jouw organisatie én online. 

Icon - Meeting

Stap 2. Voorbereiding

Onze ervaren Script Writer gaat aan de slag met de voorbereiding van de workshop. Hij neemt contact met je op om te bespreken wat je graag wilt leren in de workshop. Zo geven we aan iedere workshop een persoonlijk tintje, zodat je er écht wat aan hebt.

Icon - Schets - Wit

Stap 3. Workshop op locatie

In 4 uur leer jij hoe je efficiënt een goed script schrijft. De workshop is een mix van theorie en praktijk. Dus je gaat ook gelijk zelf aan de slag! Het is een interactieve workshop, wat betekent dat je continu de mogelijkheid om je vragen te stellen.

Icon - Workshop - Deelnemen script schrijven

Stap 4: Opdracht tijdens de workshop

Om zeker te weten dat je er wat van hebt opgestoken, testen we je kennis! Na de theorie is het tijd om wat je geleerd hebt in de praktijk brengen door zelf een script te schrijven. Waarvoor het script gebruikt wordt en wat je boodschap is, bepaal jij.

Icon - Website development - Wit

Stap 5. Evaluatie

Oefening baart kunst! Nadat je het script hebt geschreven, evalueren we het samen. Zo weet je precies wat goed ging en waar verbeterpunten liggen. Ten slotte, geven we aan de hand van de evaluatie ook bruikbare tips en tricks mee. Die kun je weer mooi gebruiken voor je volgende scriptsessie!

Icon - Consultancy

Veelgestelde vragen

Er zijn minimaal 6 personen nodig voor de workshop. Lukt dit niet? Laat je dan niet weerhouden! We denken graag met je mee en vinden altijd een oplossing. Je kunt jezelf en anderen opgeven voor de workshop zelf filmen door contact op te nemen met een van onze experts.

Voor een workshop geldt een vaste prijs die je vooraf krijgt te horen. Graag een concreet bedrag horen? Geen probleem! Neem contact met ons op en ontvang direct een prijsopgave. Zo kom je niet voor verrassingen te staan na de workshop!

Onze experts geven tijdens de workshop een digitale presentatie. Een werkende beamer, scherm of smartboard is all we need. Verder verzorgen wij alles zelf, indien anders aangegeven. Uiteraard stellen we je hiervan tijdig op de hoogte.

Je kan schrijven over alles wat je maar wil! Bedenk voor jezelf waarom jij een script wil schrijven en wat je beoogde publiek wil lezen, zien of horen. Een goede tip hierbij is om je tekst te beperken tot één onderwerp om het duidelijk en interessant te houden. Ook dit proces behandelen we in onze workshop, zodat je feeling krijgt met het realiseren van je idee tot een verhaal. Dan is het de volgende keer appeltje eitje!

Onze specialismen gaan verder dan het geven van workshops! We denken met je mee bij het ontwikkelen van een content strategie, animeren of filmen al het benodigde beeldmateriaal, zorgen voor een feilloos design dat aansluit bij jouw huisstijl en verspreiden je content via alle impactvolle kanalen. Onze services kun je verdelen over 5 expertises:

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan