Workshop video SEO

Maak je website en content beter vindbaar met behulp van video SEO. Tijdens deze workshop leer je effectieve tips en tricks die je makkelijk kunt toepassen op je nieuwe én huidige video content om hoger in de zoekresultaten te komen.

We leren je de basics van effectieve video marketing, duiken samen in de snelveranderende wereld van SEO én geven je concrete stappen mee voor kanalen als YouTube, Vimeo én je website.

Wil jij je marketing- en videokennis verbreden? Join our workshop! Vraag naar de mogelijkheden, prijzen en meer. 👇

Icon - Workshop SEO

Zij gingen je voor

Logo Valkenpower
Logo SNCU
Logo pavo
Logo NVM
Logo Vereniging Homeopathie

Waarom leren over video SEO?

De aanbieders online groeien dagelijks en de concurrentie is moordend. Dat terwijl de online vindbaarheid van je merk cruciaal is om bezoekers en klanten te trekken én dus het succes van je merk. Marketeers hebben daarom een volledige dagtaak om hun websites én (video) content te optimaliseren voor zoekmachines. Alles om hun merk hoger in de zoekresultaten te laten komen.

Icon - Workshop waarom
Icon - Workshop - Deelnemen SEO

Wie kan er deelnemen?

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor marketing & communicatiemedewerkers, maar ook zonder marketingachtergrond kun je deelnemen. Iedereen die succes wilt behalen met zijn of haar video’s is welkom.

Wat ga je leren?

Hoewel SEO soms vrij technisch is, zijn er heel wat SEO-technieken die jij, ook als je geen marketingachtergrond hebt, kunt toepassen in je dagelijkse werkzaamheden. Tijdens deze workshop leer je dan ook hoe je verschillende technieken toepast op onder andere YouTube, Vimeo en je website.

Icon - Workshop - SEO
Julie van Rooij - Cooler Media

Ik leer jou alles over video SEO

Als ervaren online marketeer weet Julie als geen ander waar het binnen video marketing en strategie écht om draait; resultaat. Naast dat zij onze eigen kanalen dagelijks van interessante content voorziet, weet ze ook hoe je video effectief inzet binnen je campagne. Met haar hulp ontdek je de verschillende mogelijkheden voor jouw unieke video strategie.

Julie – Online Marketer

Het workshop proces

 

Stap 1. Intake

Neem contact op en geef jezelf direct en je team op voor de workshop video SEO. Onze consultants staan je graag te woord. Ze kijken gelijk met je mee naar de planning van de workshop en bespreken de agendapunten waar je graag meer over wilt leren. Je kunt namelijk ook specifieke SEO-vraagstukken aan ons voorleggen, die we vervolgens behandelen tijdens de workshop.

Icon - Meeting

Stap 2. Voorbereiding

De wereld van SEO verandert razendsnel. Daarom zorgen onze SEO-experts ervoor dat ze altijd op de hoogte zijn van de laatste trends rondom video SEO. Zo is de theorie uit de workshop altijd up-to-date. Daarbij wordt in de voorbereidingsfase ook gekeken naar specifieke vraagstukken (indien je die hebt doorgegeven). Op deze manier maken we de workshop op maat voor wat jouw team nodig heeft.  

Icon - SEO - Wit

Stap 3. Workshop op locatie

Onze workshopgevers komen op de gewenste locatie en afgesproken tijd de workshop verzorgen. Zij zijn zelf voorzien van laptops. De workshop kan zowel bij ons op kantoor, op locatie bij jou of ergens anders en online plaatsvinden. 

Icon - Workshop - Deelnemen SEO

Stap 4: Opdracht tijdens de workshop

De workshop is een mix van theorie en praktijk. Na het theoretische gedeelte ga je zelf aan de slag. Je gaat zelf de video content van je organisatie optimaliseren voor SEO. Zo test je gelijk je kennis en ervaar je zelf hoe makkelijk het kan zijn! Heeft je organisatie geen video content? Geen nood! Wij hebben genoeg video content waar je perfect mee kunt oefenen.

Icon - Website development - Wit

Stap 5. Evaluatie

Aan het einde van de workshop evalueren we samen de opdracht die je hiervoor hebt gedaan. Zo weet je gelijk of je het helemaal hebt begrepen! Vaak komen hier ook belangrijke suggesties uit, die je vervolgens weer kunt meenemen bij het optimaliseren van je andere content.

Icon - Consultancy

Veelgestelde vragen

Een workshop is bedoeld voor minimaal 6 personen. Heb je geen 5 collega’s weten te strikken, maar wil je wel de workshop doen? Laat het ons vooral weten! Wij regelen dat jij de workshop video SEO alsnog kunt doen.

We hanteren altijd een vast starttarief voor onze workshops. De prijs kan oplopen door het aantal deelnemers aan de workshop, maar ook de lengte ervan. Doorgaans kun je een dagdeel (middag of ochtend) of een hele dag inplannen voor de workshop. Ook heb je de mogelijkheid om extra elementen op te laten nemen in de workshop indien je meer wilt weten over een bepaald onderwerp. Ook hiervan hangt de totale prijs af. Daarom kun je het beste je wensen bespreken met een van onze experts. Zij geven je binnen 5 minuten een concreet kostenplaatje! Neem vrijblijvend contact op.

Jazeker! Graag zelfs. Zo kun je alles wat je leert, direct toepassen in de praktijk. Op die manier heb je er écht wat aan. Voor de opdracht kun je je eigen video’s optimaliseren en doe je gelijk het werk wat je anders later zou doen! Bovendien kun je ook aangeven over welke onderwerpen je graag meer wil weten. Bijvoorbeeld als je specifiek via YouTube je video content een SEO-boost wil geven. Laat het onze experts weten tijdens de intake en wij zorgen dat het terugkomt tijdens de workshop!

We zijn flexibel in de locatie waar de workshop plaatsvindt. Het leukste is natuurlijk als we elkaar in het echt zien! Wij kunnen naar je toekomen, maar de workshop kan ook in onze studio plaatsvinden. Wanneer de voorkeur naar online uitgaat, is dat ook geen probleem. Doorgaans gebruiken we voor online workshops (en meetings) Microsoft Teams, maar we kunnen het ook via Zoom doen. Bespreek dit vooraf even met je contactpersoon voor de workshop!

Onze experts geven tijdens de workshop een digitale presentatie. Een werkende beamer, scherm of smartboard is all we need! Verder is het voor ons handig om de video content die je graag wil optimaliseren van te voren in te zien. Zo kunnen we voorbeelden en theorie koppelen aan je huidige video’s. Verder verzorgen wij alles zelf. So, sit back and relax!

SEO is een langetermijnstrategie, dat betekent dat je niet altijd direct resultaat ziet van je efforts, wat je wel hebt bij SEA (adverteren). Daarom is het goed om van te voren een nulmeting te maken als je een specifiek kanaal wil behandelen. Hoe staat de situatie er nu voor met bijvoorbeeld je YouTube-kanaal? Na de optimalisatie kun je opnieuw een meting doen voor het kanaal om te zien of er verbeterde resultaten uitkomen! Meet daarnaast o.a. de volgende analytics:

  • Organisch verkeer
  • Prestaties van je webpagina waar de geoptimaliseerde video op staat (denk aan sessies, conversies en meer)
  • Video views
  • Video engagement
  • Kijkersloyaliteit van je video

Onze specialismen gaan verder dan het geven van workshops! We denken met je mee bij het ontwikkelen van een content strategie, animeren of filmen al het benodigde beeldmateriaal, zorgen voor een feilloos design dat aansluit bij jouw huisstijl en verspreiden je content via alle impactvolle kanalen. Onze services kun je verdelen over 5 expertises:

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan