De Unie – Arbeidsrecht

De Unie casestudy

Ieder verhaal is uniek, zo ook het verhaal van de Unie. Gewapend met laptop, tekenblok en taart (*) betraden het gebouw van de Unie. In het kantoor heerst een bepaald soort rust die meteen voelbaar is. Dit terwijl de mensen van de Unie zich dagelijks met veel passie en energie inzetten voor werknemers in Nederland. Gedurende de scriptsessie werd er gesproken over juridische dienstverlening en werden er baarden en glijbanen getekend. Na twee uur liepen we tevreden naar buiten met een conceptscript én schetsen op zak voor de eerste animatie van de Unie

(*) Ook een taart bij een scriptsessie? Dat kan vanaf 3 maatwerk animaties!

Script en concept
Een paar dagen later werd er hard geschuurd en geschaafd aan het script. Waar hebben mensen behoefte aan bij een conflict met hun werkgever? En hoe kan De Unie daarbij helpen? Na veel typen, back-spacen en opnieuw typen begonnen de woorden op het scherm inhoud te krijgen. Zo kon het script na een paar uur naar de klant!

Visual Design
Alle animaties voor De Unie zijn gemaakt in één unieke “Unie” stijl. Waar de uitdaging voor nieuwe klanten ligt bij het maken van drie uiteenlopende stijlkeuzes, was het tijd om het originele idee van de twee vorige video’s uit te breiden met nieuwe ideeën.
In het storyboard wordt geschreven tekst vertaalt naar tekeningen van scenes. In dit stadium komen de producer, designer en animator samen om plannen te smeden voor een unieke animatie. Hier wordt het verhaal opgebouwd, worden rake grappen bedacht en wordt de merkidentiteit van de klant doorgevoerd in het verhaal. Bij De Unie vertaalden we de rust in het gebouw naar de rust waarin De Unie werknemers helpt op momenten dat deze niet het hoofd koel kunnen houden door bijvoorbeeld een conflict met de werkgever.

Animatie
Wanneer alle scènes van het storyboard op papier staan, gaan ze door naar de animator. Hij zorgt ervoor dat de statische plaatjes in beweging komen. De animator brengt de getekende wereld tot leven! Dit magische proces is het meest tijdrovend maar de uitkomst is na de eerste versie al indrukwekkend. De versie gaat naar de klant zodat deze de ingeslagen koers kan goedkeuren. Daarna zetten we de puntjes op de ‘i’ en gaat de animatie door naar een volgend, niet minder indrukwekkend stadium.

Sounddesign
Een animatie zonder sound design is als friet zonder mayonaise of ketchup. Je denkt dat je het niet mist, maar het is een wereld van verschil. De sounddesigner zet de muziek, stemmen en effecten onder de animatie. Tijdens het overleg met een sounddesigner praat je al snel in vaktaal: graag een “pling” op 23 seconden en daarna een “woosh” met wat meer “delay”. Het duurt even om de taal te spreken.

De Film
Na vele koppen koffie, tosti’s, creatieve sessies en een paar overlegmomenten met de klant, is de animatie klaar. De kwaliteit van de animatie is mede te danken aan De Unie die ons het vertrouwen hebben gegeven om een mooi product te maken, zonder dat beide partijen het uiteindelijke doel uit het oog verliezen: een korte animatie die uitleg geeft op een leuke manier over de juridische dienstverlening van De Unie!

Opdrachtgever:

Onderwerp:
Arbeidsrecht

Stijl:
Maatwerk Animatie

COOLER MEDIA

We maken korte, krachtige uitleganimaties en zorgen voor het juiste publiek. Onze animaties en uitlegvideo’s creëren een ‘Aha! moment’ bij de kijker. Maar dat is niet alles: we gebruiken de animatie als online commercial, zodat we ook nieuwe klanten bereiken.

Lees meer →

Emerce 100


Cooler Media - YouTube Certified

Cooler Media

Stationsweg 1-A
4811 AX Breda

+31 (0)76 886 7790
[email protected]

© 2011-2020 Cooler Media. Cooler Media is door klanten beoordeeld met een 9,4 / 10 op basis van 161 reviews