Vereniging voor Schematherapie – Schematherapie

Opdrachtgever:
Vereniging voor Schematherapie

Onderwerp:
Schematherapie

Stijl:
Maatwerk Animatie

Opdracht:
Beter inzicht in je emoties en gevoelens en het doorbreken van vaste patronen om je beter te voelen; schematherapie biedt hierbij hulp. Vereniging voor Schematherapie koos voor een maatwerk animatie om kijkers meer inzicht te geven in hoe schematherapie werkt, waarom het werkt en wat voor hen kan betekenen.

De uitvoering.

Met deze maatwerk animatie wilt Vereniging voor Schematherapie kijkers introduceren en uitleg geven over het belang en de hulp die deze therapie kan bieden voor jou of iemand uit je omgeving.

Het idee is om kijkers door middel van de animatie zich te laten identificeren met de unieke karakters. Het verhaal bevat veel informatie, die door middel van visualisatie wordt verstrekt en verteld om het script voor de voice-over tot een minimum te houden en de kracht van animatie zijn werk te laten doen.

Met de juiste combinatie van tekst, sounddesign en persoonlijke kenmerken van VvS wordt de video compleet. Door de inzet van de video op de homepagina van de website, komt de doelgroep vrijwel direct in aanraking met de animatie.

Blijf op de hoogte van video marketing ontwikkelingen.

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script.

Schematherapie, het klinkt ingewikkeld. Wat is het en hoe kan het jou helpen?

Schematherapie is ontwikkeld voor persoonlijkheidsproblematiek. Het maakt je bewust van je gevoel en gedachten en helpt je om vastgeroeste patronen te doorbreken.

Als kind heb je een aantal basisbehoeften zoals: veiligheid en verbondenheid. Wordt hier niet aan voldaan, dan pas je jezelf hierop aan. Dit vormt je persoonlijkheid. Hoe je leert omgaan met moeilijke situaties kan voor problemen zorgen in je latere leven.

De manier waarop je situaties ervaart en interpreteert noemen we een schema. Zo kun je bijvoorbeeld extreem wantrouwend zijn of jezelf als minderwaardig ervaren. De wijze waarop je met een schema omgaat, brengt je in een modus. Een specifieke combinatie van denken, doen en voelen. Schematherapie helpt je jouw schema’s en modi te herkennen en er anders mee om te gaan.

Samen met je therapeut leer je voelen wat je behoeften zijn en hier op een gezonde manier in te voorzien.

Meer informatie? schematherapie.nl

Uitleganimatie laten maken?

Neem contact op voor gratis advies, we komen binnen een uur bij je terug.