FNLI

Bekijk meer animaties

Opdrachtgever:
Federatie Nederandse Levensmiddelen Industrie (FNLI)

Onderwerp:
Monitor Levensmiddelenindustrie

Stijl:
Maatwerk Animatie

Taal:
Nederlands

Opdracht:
De FNLI behartigt de belangen van voedingsmiddelenbedrijven in Nederland. Ieder jaar publiceren zij de Monitor Levenmiddelenindustrie; een publicatie waarin met feiten en cijfers de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in kaart wordt gebracht. Meer weten? Bekijk dan de uitleganimatie!

De reeks uitleganimaties voor FNLI

FNLI publiceert niet alleen de Monitor Levensmiddelenindustrie, ze zetten zich ook op andere manieren in voor de belangen van voedingsmiddelenbedrijven. Ze houden bijvoorbeeld hun leden up to date met hun FNLI ledenportaal. En delen informatie over nieuwe regelgevingen en subsidies en maken zich hard voor bedrijven die lijden onder deze regelgeving. In onderstaande animaties leggen ze uit waar het ledenportaal precies voor gebruikt kan worden en wat de invoering van nieuwe subsidies betekent voor bedrijven in de levensmiddelenindustrie.

Subsidie verdeling

Portaal

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script

Nederland kent een vooraanstaande industrie van duurzame en innovatieve voedingsmiddelenbedrijven. De FNLI behartigt de belangen van deze bedrijven in Den Haag en Brussel.

Jaarlijks publiceren wij de Monitor Levensmiddelenindustrie met feiten en cijfers over de economische positie van één van de grootste maakindustrieën van Nederland. 2020 was een uitdagend jaar. Ondanks COVID-19 en de Brexit heeft de totale levensmiddelenindustrie haar sterke positie weten te handhaven.

De voedingsmiddelenindustrie levert 146.000 directe banen en is van vaste waarde. Zo stijgt het aantal startende bedrijven, de productiewaarde en de handelsbalans. Mede dankzij onze vaste handelspartners. Daarmee is de voedingsmiddelenindustrie goed voor 4% van het Bruto Binnenlands Product.

Deze cijfers laten zien dat de sector zeer vitaal en stabiel is en van groot economisch belang voor Nederland.

Wilt u meer weten? Bekijk de monitor op fnli.nl.