De Unie

Bekijk meer animaties

Opdrachtgever:
De Unie

Onderwerp:
Arbeidsrecht

Stijl:
Maatwerk animatie

Taal:
Nederlands

Opdracht:
Met deze uitleganimatie geeft De Unie inzicht in hun juridische dienstverlening die werknemers helpt bij conflicten met werkgevers. Zo kunnen werknemers weer verder met hun werk, zonder grote zorgen.

Het productieproces van de Unie

Ieder verhaal is uniek, zo ook het verhaal van de Unie. Gewapend met laptop en tekenblok betraden we het gebouw van de Unie. Gedurende de scriptsessie werd er gesproken over juridische dienstverlening en werden er baarden en glijbanen getekend. Na twee uur liepen we tevreden naar buiten met een conceptscript én schetsen voor de eerste animatie van de Unie. Een paar dagen later werd er hard gewerkt om het script te verbeteren. Zo kon het script binnen een paar uur al naar de klant!

Onze visual designer creëerde een unieke stijl die in alle animaties van de Unie terug te zien is. Bij De Unie kozen ze voor een rustige sfeer voor de animaties, geïnspireerd op hoe ze altijd het hoofd koel weten te houden tijdens het helpen bij arbeidsconflicten. Vervolgens werden alle scènes uit het storyboard tot leven gebracht door de animator. Na feedback van de Unie zetten we de puntjes op de ‘i’. Tenslotte zette de sounddesigner de muziek, stemmen en effecten onder deze animatie. Een animatie zonder sound design is immers als friet zonder mayonaise of ketchup. Saai!

Na vele koppen koffie, tosti’s, creatieve sessies en een paar overlegmomenten met de klant, is de animatie klaar. De kwaliteit van de animatie is mede te danken aan De Unie die ons het vertrouwen hebben gegeven om een mooi product te maken, zonder dat beide partijen het uiteindelijke doel uit het oog verliezen: een korte animatie die uitleg geeft op een leuke manier over de juridische dienstverlening van De Unie!

Ook voor andere vraagstukken kon de Unie bij ons terect. Bijvoorbeeld voor een video over hun pensioendeskundigen die werknemers graag bijpraten over alle pensioenfondsen, regelingen en de voordelen ervan. Bekijk deze animatie hier 👇 

Het visual design

De animatie over pensioen

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script

Stel je hebt een meningsverschil met je werkgever…

Dan kun je aanspraak maken op je rechtsbijstandsverzekering voor juridische ondersteuning. Alleen kom je er dan vaak achter dat het eindeloos duurt voordat je geholpen wordt, je een nummertje bent in de wachtrij en je het doen moet met een mailtje of standaardoplossing. En dat, terwijl jouw situatie helemaal niet standaard is.

Met de juridische dienstverlening bij arbeidszaken van De Unie helpen wij je écht verder. Zonder winstoogmerk.

In geval van een probleem met je werkgever, staan onze belangenbehartigers voor je klaar. We kijken eerst goed naar jouw persoonlijke situatie en stellen vervolgens het beste traject samen. Dezelfde dag helpen onze juridische adviseurs je nog op weg.

Zo gaan we bijvoorbeeld samen in gesprek met je werkgever als dat nodig is. Doordat De Unie de belangen behartigen van werknemers in bijna alle branches, kennen we jouw werkgever en kunnen we dus goed bemiddelen in het geval van een meningsverschil. Dat voorkomt dat problemen steeds groter worden of direct juridisch moeten worden opgelost.

Zo kun jij zonder zorgen verder met je werk. Niet voor niets beoordelen meer dan 50.000 leden ons met een ruime 8.

Wil je ook verzekerd zijn van goede, persoonlijke begeleiding bij problemen rond werk en inkomen? Ga naar www.unie.nl en schrijf je in!

De Unie, in jouw belang.