De ingrediënten voor een Cooler-animatie zijn simpel: passie, creativiteit en duidelijkheid. Iets minder simpel is het proces dat achter zo’n animatie schuilgaat. Achter de meest kleine details, zit een bulk aan werk, een hoop techniek en een goed-doordachte stijlontwikkeling.

Zo ontwikkelden wij ook in opdracht van Nowy Styl een animatie volgens deze principes. Onze Technical Animator Jamie O’Brien neemt je daarom mee in het proces achter deze Standaard Animatie.

De techniek

Voor Nowy Styl is gebruikgemaakt van de Cinema 4D Lite Render Engine in het animatieprogramma Adobe After Effects. Deze tool komt uit het 3D-animatie-pakket Cinema 4D Studio dat hulpmiddelen biedt voor het modelleren van objecten, scènes en karakters. Door gebruik te maken van deze tool krijg je een extra dimensie om in te animeren, namelijk het extruden van objecten en lagen. In begrijpelijke taal, is dit het toevoegen van een extra dimensie aan een 2D-object, zodat het diepte krijgt en er een 3D-effect wordt gecreëerd.

De productie

Het resultaat

Extruderen

De animatie van de bureaustoel wordt mogelijk gemaakt door het combineren van losse vormen die geëxtrudeerd zijn. Bijvoorbeeld de rugleuning, stoelpoot, het zitvlak en de armleuning. Dit zijn allemaal losse 2D-vormen, omgezet in 3D. Zo komen ze als bouwsteentjes samen tot een totaal plaatje van een bureaustoel.

Het logo

Ook het logo is vanuit een 2D-vorm omgetoverd in een 3D-object. Door elke letter los te trekken en om te zetten in een vorm, wordt het mogelijk om ook de letters een-voor-een te extruderen. Hiermee creëer je weer een extra dimensie die voor de diepte zorgt. Wat rest is het animeren van het pad en de rotatie van de letters om zo tot een complete 3D-animatie te komen.

Cooler Media 2023 - Jamie

“Door slim om te gaan met de Cinema 4D Lite Render Engine in After Effects kun je 2D-animaties verrijken met een extra dimensie.”

– Technical Animator Jamie

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nick Bokkerink - Cooler Media

Nick Bökkerink
Explanation Director

Samen de wereld minder complex maken?

Wil jij bijdragen aan de volgende AnyStory als partner? Laat je idee achter.