Ontdek de animatiestijlen.

Maak kennis met onze designstijlen! Kies uit Modern, Casual, Business, Sketch of Retro. Vijf verschillende designs met een eigen gezicht. Deze designs vallen onder onze ‘standaard’ stijlen die jij kunt kiezen voor jouw animatie of infographic. Ze zijn alvast door ons uitgewerkt en volledig aan te passen aan jouw huisstijlkleuren, logo en uiteraard het verhaal dat je wilt vertellen.

Voorbeeld zien? Bekijk de video!

 

Standaard animatiestijlen

VIJF DESIGNSTIJLEN.

MODERN.

De Modern-stijl is gebaseerd op een realistisch design. Strakke lijnen, menselijke karakters en mooie lichtinvallen maken dit een rustige, maar toch zeer unieke stijl. Modern is perfect voor B2B-bedrijven of organisaties die graag hun video’s het liefst wat zakelijker houden.

CASUAL.

De Casual-stijl geeft een speels gevoel. De verhoudingen van de karakters en objecten zijn wat uit proportie wat deze stijl z`n vrolijke karakter geeft. Ideaal om je boodschap met humor te visualiseren en perfect voor B2C-organisaties die hun klanten op een plezierige manier willen aanspreken.

BUSINESS.

Met het Business-design sla je de plank eigenlijk nooit mis. Het is een opgewekte mix tussen realisme en een cartoony design. Business wordt al jaren in bijna elke branche gebruikt en is daarmee een zeer algemene en veilige keuze voor organisaties die een brede doelgroep willen aanspreken.

SKETCH.

Sketch is een heerlijk rustige stijl die gebruiktmaakt van een minimalistisch design. Laat je niet misleiden door de simpele lijntjes, sommige van onze mooiste animaties zijn in Sketch gemaakt. Ideaal voor de meest complexe materie of gevoeligere onderwerpen en daarom geliefd in de zorg en finance.

RETRO.

Ga weer helemaal terug naar ‘die goede, oude tijd’ met deze nostalgische stijl. Komisch vormgegeven karakters met uitgesproken lichaamsproporties en herkenbare retro-objecten staan centraal. Perfect voor een luchtige boodschap en B2C-communicatie.

Voorbeelden per stijl.

Modern.

Thumbnail animatie video - IPH

Casual.

Thumbnail GreenFox animatie video

Business.

Thumbnail animatie video - ASN

Sketch.

Thumbnail animatie video - happybrain clinics

Retro.

Thumbnail animatie video - KVHN

Keuzehulp: wat spreekt je aan?

Stel je eigen animatie samen en ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie.

Basics

Elk van onze standaard animaties bevat altijd:

 • Script en storyboardsessie (4 uur)
 • Ervaren copywriter
 • Keuze uit 6 stemacteurs, passend bij de animatie
 • Video in een taal naar keuze
 • Professioneel sounddesign
 • Muziek naar keuze
 • 3 rondes feedback: script, design, animatie
 • Veel toewijding en liefde van ons team

Jouw wensen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen.

Wat is de productietijd van een standaard animatie?

Het daadwerkelijk ontwikkelen van een script, visual design, het animeren en het toevoegen van sounddesign neemt 5 werkdagen in beslag. Alleen heb je in werkelijkheid je animatie niet binnen 5 dagen nadat we elkaar hebben gesproken tijdens een Magic Meeting. Hoewel we flexibel zijn en een spoedtraject altijd mogelijk is, gaan we in de meeste gevallen voor een gestructureerde planning. Hierbij verspreiden we die 5 dagen over bijvoorbeeld 2 weken. Op deze manier zit er ruimte tussen de productie-uren, zodat wij er met een frisse blik naar kunnen kijken wanneer we vervolgstappen maken, maar zo creëren we ook meer ruimte voor jou om uitgebreid feedback te geven. Via deze weg waarborgen we een efficiënt en fijn productieproces dat voor beide partijen werkt.

Wat is een Magic Meeting?

It's where the magic happens! Tijdens een Magic Meeting, digitaal of in het echte leven (wel zo gezellig), bespreken we in 4 uur wat jij wil communiceren met animatie en hoe we dit gaan doen. Jouw verhaal - die je op een zo goed mogelijke manier wil delen - brengen we tijdens deze sessie terug naar een booschap van ongeveer 1.5 minuut. Hierbij is een ervaren copywriter en designer aanwezig die ter pekke een eerste script en stijl ontwikkelen. Zo ga je altijd weg met de eerste versie van je animatie.

Wat zijn de kosten van een standaard animatie?

De kosten van een standaard animatie zijn voor iedere stijl hetzelfde. Toch kan de prijs variëren door een aantal factoren:
 • Het aantal minuten dat je animatie duurt. Standaard krijg je 60 seconden.
 • De opleverdatum. Bij een spoedaanvraag komt meer werk in een korter tijdsbestek kijken. Daarom hanteren we een spoedtarief.
Benieuwd hoe de animatieprijzen tot stand komen en zich ontwikkelen in de huidige markt? Lees hier meer over de kosten van een animatie laten maken in 2022. Wil je graag een bedrag horen? Dat kan! Neem even contact met ons op en ontvang binnen 5 minuten een prijs op maat.

Wat is de ideale lengte van een standaard animatie?

De ideale lengte van een uitleganimatie is voor ons 60 seconden. Toch hangt de ideale lengte af van waar je de video wilt plaatsen. Zet je de animatie voornamelijk in als YouTube advertentie, dan is deze over het algemeen van kortere duur dan een uitleganimatie die dient als ondersteuning van een bedrijfspresentatie.

Kan ik zelf een storyboard en voice-overtekst aanleveren?

Sinds 2011 is Cooler Media gespecialiseerd in het duidelijk uitleggen van jouw verhaal. Hierdoor hebben we jarenlange ervaring in het schrijven van voice-overteksten en het illustreren van storyboards.Om onze kwaliteit te garanderen, designen wij de animatie van A tot Z zelf. Mocht je al wel een storyboard of voice-overtekst hebben, dan gebruiken wij dit graag ter inspiratie!

Wat zijn naast standaard animaties de andere opties?

Vanaf standaard kan het alleen maar nóg grootser! Je hebt nog twee opties naast de standaard animatie optie:
 • Maatwerk animatie: uniek ontworpen stijl, vaste prijs en een vaste werkwijze. Ideaal om net dat beetje extra te geven. Hiermee heb je gegarandeerd een originele animatie
 • Special animatie: met ongelimiteerde opties verwezenlijken we alles voor je wat je maar kunt bedenken. Van animatie tot het design van een complete website als achterban.

Welke bestanden dien ik aan te leveren voor de start van de animatie?

Voordat we kunnen beginnen met het animeren van jouw animatie hebben we het een en ander van je nodig, zoals:
 • De styleguide van de organisatie (mits deze beschikbaar is)
 • De juiste kleurcodes
 • Designwerk uit eerdere opdrachten
 • Logo’s in vector based of illustrator files

Welke diensten biedt Cooler Media nog meer?

Onze specialismen gaan verder dan het maken van animaties en het schieten van goed filmmateriaal. We denken met je mee over de verspreiding van je video's, helpen je met het opzetten van een strategie en zorgen voor een feilloos design dat aansluit bij jouw huisstijl. Onze services kun je verdelen over 5 expertises: