Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Bekijk meer video's

Opdrachtgever:
Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Onderwerp:
PREMI studie

Stijl:
Standaard animatie

Taal:
Nederlands

Opdracht: 
LUMC is altijd op zoek naar nieuwe innovatieve behandelingen om zo de beste zorg te kunnen bieden aan patiënten. Voor hun nieuwe PREMI-studie naar miskramen zijn ze op zoek naar vrouwen die aan het onderzoek willen meewerken. Met een professionele uitleganimatie voor de zorg leggen wij uit wat het onderzoek inhoudt.

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script

Herhaalde miskramen komen voor bij 3 op de 100 koppels. Helaas is de oorzaak bij de helft van deze koppels onduidelijk. waardoor er geen goede behandeling voor is. We denken dat het afweersysteem van de moeder bij sommige zwangerschappen té actief reageert en deze dan afstoot. Met de PREMI studie onderzoeken we of het onderdrukken van deze afweer leidt tot een succesvolle zwangerschap.

Ben je tussen de 18 en 39 jaar en heb je twee of meer miskramen gehad, zonder onderliggende oorzaak? Dan kun je meedoen aan de studie. Wanneer je zwanger bent bepaalt de computer of je start met het afweer-onderdrukkende medicijn Prednisolon of een nepmiddel. Je ontvangt de pillen en gebruikt deze 8 weken lang. We volgen je een jaar en sturen je op vier momenten een vragenlijst toe.

Prednisolon-gebruik in de zwangerschap is veilig voor moeder en kind maar je kan bijwerkingen ervaren. Wil je meer weten of meedoen? Laat je informeren door je gynaecoloog of vraag om een doorverwijzing van je huisarts of verloskundige naar één van de deelnemende centra.