De Woonpas

Bekijk meer animaties

Opdrachtgever:
De Woonpas

Onderwerp:
Gemeentelijke Verduurzamingsregeling (GVR)

Stijl:
Standaard Animatie

Taal:
Nederlands

Opdracht:
Bijdragen aan een beter klimaat is vaak een complexe en prijzige uitdaging. De Woonpas maakt het voor iedereen toegankelijk om over te stappen naar groene energie met de GVR.

Animaties voor een specifieke doelgroep

Deze animatie is ontwikkeld voor De Woonpas om de werking van de Gemeentelijke Verduurzamingsregeling (GVR) in kaart te brengen. Een duurzame woning wordt immers steeds meer de norm dus iedereen heeft er baat bij om wat meer te weten te komen over de GVR.

Later is er besloten deze animatie te updaten en twee nieuwe animaties te maken, een met specifieke informatie voor gemeenten en een voor bewoners. Met oog op de doelgroep en het publiek van de video wordt de GVR nog duidelijker!

GVR voor gemeenten

GVR voor bewoners

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script

Nederland gaat stapsgewijs over op groene energie. We willen samen van het gas af. Jij als woningeigenaar hebt hier zelf ook een rol in. Een woning verduurzamen is alleen wel een kostbare en ingewikkelde uitdaging.

De Woonpas maakt dit samen met de Gemeente toegankelijk, betaalbaar, en eenvoudig voor iedereen. Hiervoor is de Gemeentelijke Verduurzamingsregeling in het leven geroepen. Samen met de inspecteur van De Woonpas kijken we of jouw woning geschikt is. We stellen samen vast welke verduurzamingsmaatregelen voor jou mogelijk zijn. Er wordt een aanbod opgesteld specifiek voor jouw woning. Hierdoor weet jij hoeveel je kan besparen. Je hoeft hier zelf geen investering voor te doen. Je betaalt de gemaakte investering over 30 jaar via een baatbelasting maandelijks aan jouw gemeente terug. Jouw belasting wordt niet hoger dan wat je kan besparen op je energierekening.

De Woonpas zorgt voor de uitvoering van de maatregelingen en blijft gedurende de hele looptijd jouw aanspreekpunt. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de uitvoering, de werking en de kwaliteit.

Om deel te kunnen nemen aan deze regeling is geen krediettoets nodig en mocht je je huis tussentijds verkopen dan gaat de baatbelasting over op de nieuwe eigenaar.

Kijk voor meer informatie op: dewoonpas.nl