Mondiaal FNV – Wat Doen Wij?

Opdrachtgever:
Mondiaal FNV

Onderwerp:
Wat doen wij?

Stijl:
Maatwerk Animatie

Opdracht:
Tussen de 60 en 75 miljoen mensen werken wereldwijd in de voeding- en kledingindustrieën onder vaak de meest barre omstandigheden. Mondiaal FNV werkt daarom met lokale partners aan de verbetering van de arbeidsomstandigheden.

De uitvoering.

Hoewel het geen geheim is dat veel kleding en voedingsstoffen in verschrikkelijke omstandigheden worden geproduceerd, hebben we dit niet altijd door als we een koekje eten of ons favoriete shirt uit de kast trekken. Daarom wilde Mondiaal FNV met deze maatwerk animatie meer bewustzijn creëren over de herkomst van dit soort producten en duistere wereld die er soms achter schuilgaat.

Middels een specifieke stijl van de karakters en donkere kleurpaletten straalt het begin van de animatie bewust een grimmige impressie uit om het onderwerp te benadrukken. In combinatie van professioneel sounddesign wordt een passende sfeer gecreëerd, die later in de video verandert in een positievere variant.

Om bewustzijn bij de doelgroep te stimuleren en de juiste mensen aan te spreken, wordt de animatie op strategische wijze gedeeld via diverse online kanalen.