Brandweer – Transitie Blusschuim

Opdrachtgever:
Brandweer

Onderwerp:
Transitie blusschuim

Stijl:
Interactieve Infographic

Opdracht:
De wetgeving op het gebied van fluorhoudende stoffen is veranderd. Dit heeft grote gevolgen voor de brandweer die fluor houdend blusschuim gebruikt. De nieuwe standaard wordt fluorvrij schuim. In deze interactieve infographic legt de brandweer stap voor stap uit hoe de transitie van het blusschuim gaat verlopen. ‍

De uitvoering.

De brandweer staat voor je klaar bij onder andere verkeersongevallen, storm- en wateroverlast, instortingsgevaar en natuurlijk bij brand. Hierbij is een van hun belangrijkste hulpmiddelen de bluswagen met blusschuim. Na een verandering in wet- en regelgeving moet dit fluorhoudende schuim grotendeels vervangen worden door fluorvrij schuim. Dit zorgt voor een grote transitie binnen de organisatie. Om alle medewerkers op de hoogte te stellen van de veranderingen, koos de brandweer voor een interactieve infographic met bijpassende uitleganimatie.

Zowel voor de brandweer als voor de bedrijfsbrandweer is stap voor stap uitgelegd hoe de transitie eruit ziet. Met interactieve knoppen kan er bij ieder onderdeel doorgeklikt worden voor meer informatie. In het design is gekozen voor brandweerrood met de complementaire kleuren blauw, groen en geel. Daarnaast is er voor ieder scenario een illustratie gemaakt met bijbehorende iconen.

Hier de korte call-to-action, nu via een block

Infographic laten maken?

Neem contact op voor gratis advies, we komen binnen een uur bij je terug.