Video strategie plan

We love it when a plan comes together!

Vrijblijvend advies Ons werk

Icon - Video strategie

Video strategie plan

Met het video strategie plan ondersteunen we jouw marketingactiviteiten met video, op basis van concrete KPI’s en doelstellingen. Het plan vormt de rode draad voor je communicatiestrategie voor één of meerdere jaren. Op deze manier speel jij nog beter in op de informatiebehoefte van jouw doelgroep op specifieke momenten. Zo bereik je altijd optimaal resultaat!

Vraag om vrijblijvend advies aan onze video-experts tijdens een gratis consult of vraag direct de prijs op.

Video in iedere fase van de customer journey

See

Een korte bumpervideo voor het eerste contactmoment met je beoogde klant. Trek de aandacht en creëer je naamsbekendheid. Een soort teaser.

Think

Een langere uitleg van je dienst of product, enkel gericht op de geïnteresseerde kijkers. Beïnvloed de overwegingsfase en creëer nog meer herkenning.

Do

Tijd voor actie! Motiveer de kijkers die je hebt overtuigd met een of meerdere korte en krachtige call to actions. Stimuleer conversie en handelen bij de kijkers.

Als beste beoordeeld

Werkwijze voor video strategie

Wat is het gewenste resultaat?

Tijdens een strategiesessie wordt gekeken naar jouw doelstellingen; waarom zetten we een video in en hoe behalen we dit resultaat? We zoomen ongeveer 2 uur in op jouw doelgroep en de kanalen die daarbij horen. We analyseren je huidige inzet van video en werken de aanvulling uit. In het uur daarna weet jij dan ook precies waar jouw video’s hun beste rol kunnen spelen binnen de customer journey. Vervolgens bepalen we samen de Key Performance Indicators (KPI’s) voor de lange en korte termijn. Na de sessie ontvang je van ons een volledig uitgewerkt video marketing strategie plan voor het komende jaar.

Icon - Meeting

Campagne bouwen en instellen volgens plan

Aan de hand van jouw video strategie plan optimaliseren we je online aanwezigheid voor video. We kijken bijvoorbeeld naar de beste plek om jouw video’s te hosten en naar kanalen om jouw video’s op te delen. We zorgen dat alles ready to go is. Je YouTube-kanaal is geoptimaliseerd, de video’s zijn geüpload met maximale kwaliteit en je videocampagne is ingesteld.

Icon - IT

Verspreiden met video marketing

Video marketing is de uitvoering van het video strategie plan. Hiermee zorgen wij ervoor dat jij achterover kan leunen terwijl wij de juiste mensen op de beste tijdstippen bereiken. Speciaal geproduceerde video’s worden in verschillende fases verspreid, vaak met verschillende boodschappen. Wij zorgen voor actieve monitoring van de resultaten en sturen direct bij wanneer nodig.

Icon - Verspreiden

Benader mensen opnieuw in een latere fase

De mensen uit jouw doelgroep die écht geïnteresseerd zijn, bezoeken vaak je website of kijken de video’s helemaal af. Specifiek voor die groep zetten we unieke video’s in die nieuwe informatie bieden. Dat scheelt een hoop onnodig budget en zorgt dat de kijker enkel relevante video’s te zien krijgt.

Icon - Remarketing

Hoe doen de campagnes het?

Ontvang maandelijks een rapportage met updates over welke Key Perfomance Indicators behaald zijn. Resultaten zoals het kijkgedrag worden geanalyseerd en indien nodig doorgevoerd in het productieproces van bestaande en nieuwe video’s. Dankzij deze feedback, ontwikkelen we samen de perfecte campagne voor jouw publiek op basis van hun eigen gedrag. Deze unieke samenwerking tussen marketing en mediaproductie zorgt voor een unieke verbetering op reguliere videocontent

Icon - Rapportage en optimalisatie

Whitepaper: Effectief Communiceren met Video.

Communiceren met je doelgroep wordt steeds moeilijker. Ruis, prikkels, informatie-overload… het rijtje wat mis kan gaan wordt alleen maar langer, maar daar kun je wat mee; voorkomen dat miscommunicatie ontstaat. Hoe? Dat leggen we je uit.

Leer hoe video de sleutel is tot effectievere communicatie en hoe je het gericht inzet binnen je strategie.

Download
FONK150 Best Agencies 2023 - Cooler Media
Logo Emerce 2024

Testimonial Lukas van de Water - H2O Marine
Luister hoe video een rol heeft gespeeld in de online communicatie bij H2O Marine.

Waarom Cooler Media?

 • Gratis advies van onze experts
 • We integreren binnen je bestaande marketingstrategie
 • Onze experts beheersen strategie, creatie en verspreiding
 • We gebruiken data om content en resultaat te verbeteren
 • Met onze aanpak haal je tot wel 5x meer uit je investering
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Nooit meer last minute stressen over producties
 • Klanten beoordelen ons met een dikke 9+

Veelgestelde vragen

Een video strategie is het doelgericht inzetten van video’s om bepaalde (marketing)doelen te behalen, zoals het aantrekken van nieuwe klanten of het verhogen van de omzet. In een video strategie plan wordt de aanpak hiervan uitgewerkt. Hierin staat alles beschreven waar vooraf over na is gedacht om de video’s zo succesvol en strategisch mogelijk in te zetten. Zo vind je hierin Key Perfomance Indicators (KPI’s). Dit zijn specifieke doelen voor iedere specifieke video. Maar ook vind je er de algemene doelstellingen van de strategie, de gewenste resultaten, een aanpak van hoe de doelgroep aan te spreken met video’s op welk moment en nog veel meer.
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een losse video te laten maken. Deze kun je vervolgens promoten onder je doelgroep, waarmee je zelf al heel wat resultaat kunt bereiken. Maar het kan nog beter! Wanneer je gaat voor een effectieve strategie, gaan we terug naar het begin: wie is jouw doelgroep nou precies? Vervolgens kijken we naar hoe je jouw doelgroep met video kunt bereiken en vooral hóe je dit met je huidige communicatiestrategie kunt doen. Zo stellen we doelen op die we binnen een jaar willen bereiken.
Zodra de video strategie meeting is geweest, gaan wij hard aan de slag voor je. We streven er naar om binnen 3 weken een volledig uitgewerkt plan naar je te hebben gestuurd. Vervolgens hebben we telefonisch contact om het plan te bespreken. Heb je op- of aanmerkingen, of mis je aspecten? Dan maken we aanpassingen voor je. Zo zorgen we ervoor dat je binnen een maand een video strategie plan hebt liggen dat aansluit bij jouw verwachtingen.

Voordat we kunnen beginnen met de video strategie meeting vragen we je een intake in te vullen. In deze intake vragen we je onder andere het volgende:

 • Wat is je huidige video marketing situatie?
 • Wie is je doelgroep?
 • Maak je al gebruik van Google Analytics of Google Ads?
 • Wat zijn belangrijke gebeurtenissen gedurende het jaar?
Bij Cooler Media specialiseren we ons al ruim 10 jaar in het doeltreffend inzetten van video marketing. Zo hebben we jarenlange ervaring opgebouwd met advertentiesystemen als Google Ads, Bing Ads, YouTube, LinkedIn, Facebook en Instagram. Onze video marketing experts hebben dus de nodige kennis in huis om op diverse wijzen jouw video’s onder de aandacht te brengen bij je doelgroep. Op een passende wijze.
Je bent altijd in de mogelijkheid om een losse animatie of uitlegfilm te laten maken naast het video strategie plan. Je bent geheel vrij in de keuze of  je deze video’s wilt implementeren in het video strategie plan. Daar helpen we je dan ook graag bij! Uiteraard kun je ons om advies vragen welke animatie- of filmstijl het beste werkt binnen het videoplan en jouw communicatiestrategie.

We leven in een digitale wereld. We zijn meer online met elkaar verbonden dan ooit. Merken zijn continu bezig met hun online zichtbaarheid te vergroten en video is daarbij dé contentvorm waarmee je opvalt. Dat blijkt ook uit deze cijfers:

 • Dagelijks wordt meer dan 1 miljard uur aan video bekeken op YouTube (YouTube, 2021).
 • Maar liefst 93% van alle commerciële merken geeft aan dat video aankopen stimuleert.
 • Slechts 1 minuut video zegt meer dan 1.8 miljoen woorden.
Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan