STSN – Wat is TSC?

Opdrachtgever:
STSN (Stichting Tubereuze Sclerosis Nederland)

Onderwerp:
Wat is TSC?

Stijl:
Maatwerk Stock Animatie

Taal:
Nederlands

Opdracht:
STSN wil meer aandacht voor de complexe aandoening TSC (Tubereuze Sclerose Complex) en de bijbehorende symptomen. Zij kozen voor een maatwerk animatie in combinatie met een online interactieve infographic om kennis over deze aandoening te verzamelen en te verspreiden.

De uitvoering.

Stichting Tubereuze Sclerosis Nederland is er voor iedereen die meer wil weten over de aandoening TSC (Tubereuze Sclerose Complex). De stichting biedt naast informatie ook een communicatieplatform voor mensen met TSC, hun ouders of verzorgers, hulpverleners en andere betrokkenen. Het doel? Een optimale kwaliteit van leven en zorg voor mensen met TSC!

STSN koos voor een Maatwerk Animatie in combinatie met een interactieve infographic voor de uitleg van TSC en de bijbehorende symptomen. Op deze wijze wordt op een begrijpelijke manier gecommuniceerd wat deze aandoening is en welke gevolgen het kan hebben op mensen met deze aandoening en mensen in hun omgeving. Er is gekozen voor een eenvoudig design met begrijpelijke iconen die ook terugkomen in de infographic.

Blijf op de hoogte van video marketing ontwikkelingen.

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script.

Dit is Daan en hij heeft Tubereuze Sclerose Complex. Met TSC word je geboren. Een defect gen maakt dat sommige cellen te hard groeien waardoor goedaardige tumoren ontstaan. Het is een complexe aandoening met veel verschillende symptomen. Welke symptomen optreden en in welke mate kan erg verschillend zijn.

In de huid kunnen goedaardige tumoren ontstaan. Dit zorgt bijvoorbeeld voor rode bultjes in Daans gezicht. Hij heeft ook tumoren in zijn nieren en hersenen en daarom is regelmatig een scan nodig.

Door de hersentumoren heeft Daan epilepsie. Bij hem valt dat mee, maar voor anderen kan dit ernstige gevolgen hebben. Door de problemen in zijn hersenen heeft Daan ook moeite met leren, moeite om met andere kinderen om te gaan, kan hij stemmingswisselingen hebben en simpele dingen die hij gisteren nog kon kan hij vandaag erg moeilijk vinden.

TSC heeft veel invloed op Daan en zijn omgeving. Ook dat geldt voor de één meer dan voor de ander en daarom is noodzakelijke zorg, begeleiding en medicatie maatwerk. Het helpt in ieder geval als mensen in je omgeving snappen wat TSC met je doet.

Wil je meer weten over deze complexe aandoening? Ga dan naar STSN.nl

Uitleganimatie laten maken?

Neem contact op voor gratis advies, we komen binnen een uur bij je terug.